“Europa is niet te vertrouwen”

Screenshot_12

De Israëlische veiligheidsdeskundige Manfred Gerstenfeld over de Brusselse territoriale clausule en de demonisering van de joodse staat.

Meneer Gerstenfeld, Israël voelt zich door de nieuwe EU-richtlijn m.b.t. de “territoriale clausule” gediscrimineerd. Waarom?

Deze richtlijn is de volgende stap in een langdurig proces van discriminatie van Israël door de Europese Unie. Dit proces heeft vele aspecten. Eentje daarvan is, dat de EU te kennen geeft dat zij in het Midden-Oostenconflict alleen eisen stelt aan de Israëlische kant. Tegelijkertijd negeert Europa de massale hetze tegen Israël van de kant van de Palestijnse Autoriteit (PA). Meer nog, ze financiert de PA, die veelvuldig tot moord op Israëlische burgers oproept en terreur verheerlijkt.

Hoe zien die haatoproepen er concreet uit?

De website “Palestinian Media Watch” documenteert al jarenlang deze hetze. Er bestaan inmiddels zoveel haatoproepen, dat de website ze onderverdeelt in categorieën zoals “vergelijkingen met dieren”, “Joden en Israëli´s zijn kwaadaardig”, “Joden en Israëli´s zijn een gevaar voor de mensheid” enz. Dat wordt deels gefinancierd met EU-subsidies. En dat niet alleen: in verschillende Europese nationale parlementen werd er – echter zonder resultaat – kritisch gediscussieerd over het feit dat de subsidies voor de PA er ook toe dienen om in Israël gevangen zittende massamoordenaars financieel royaal te ondersteunen. En nu deze richtlijn. Terwijl men Israël problemen bezorgt, blijft de EU tegelijkertijd grotendeels handelingsonbekwaam, of –onwillig, wat betreft Syrië, waar volgens de VN iedere maand ongeveer 5000 mensen gedood worden en nog veel meer gewond raken. Hoe moet je dit anders noemen dan discriminerend?

Hoe moeten we dit zien in het licht van de Europese naoorlogse credo´s om nooit meer antisemitisme toe te staan?

Er bestaat helaas geen psychiater, die landen of supranationale constructies analyseert. De EU zou een geschikte patiënt zijn. In een van mijn boeken spreek ik van “humanitair racisme”als een wezenlijk element van de Europese houding tegenover Israël. Het gaat om een van de minst waargenomen vormen van racisme. Je kunt deze definiëren als een verminderde toewijzing van verantwoordelijkheid aan bepaalde etnische of nationale groepen voor misdaden. Humanitaire racisten beoordelen foutief gedrag en misdaad verschillend, afhankelijk van de huidskleur en politieke macht van de handelende. Voor blanken gelden andere maatstaven dan voor kleurlingen. Israëli´s worden vaak veroordeeld als ze maatregelen nemen om zichzelf te verdedigen. De Palestijnse verantwoordelijkheid voor zelfmoordaanslagen, moorddadige raketaanvallen, verheerlijking van moorden op de burgerbevolking en oproepen tot de uitroeiing van de Joden – zoals in het programma van Hamas, die in 2006, tijdens de enige vrije verkiezingen in de Palestijnse gebieden, de meerderheid kreeg – wordt vaak mondeling en schriftelijk gebagatelliseerd.

U hebt onlangs het boek “Demonizing Israel and the Jews” gepubliceerd. Daarin schrijft u, dat minstens 150 miljoen van de 400 miljoen EU-burgers een, zoals u dat noemt, “gedemoniseerd beeld van Israël” hebben. Hoe komt u aan deze aantallen?

Screenshot_1De universiteit van Bielefeld heeft voor de Friedrich-Ebert-Stiftung een onderzoek in zeven Europese landen uitgevoerd, waaruit bleek dat meer dan 40% van alle ondervraagden ouder dan 16 jaar het eens was met de bewering dat Israël een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen zou voeren, met andere woorden: volkerenmoord zou begaan. In Duitsland was dit 47%. Een eerder onderzoek van dezelfde universiteit in het begin van deze eeuw beperkte zich tot Duitsland. Daarin luidde de vraag of men het eens zou zijn met de uitspraak dat Israël zich tegenover de Palestijnen net zo gedraagt als de nazi´s ooit tegenover de Joden. 51% van de ondervraagden was het met deze uitspraak eens. Vergelijkbare studies van andere onderzoeksinstituten in Noorwegen en Zwitserland komen voor deze landen tot gelijksoortige resultaten. Voor mij betekent dit, dat de mentaliteit van veel Europeanen tegenwoordig lijkt op die van grote delen van de bevolking in de middeleeuwen, die een vergelijkbaar irrationeel en van haat vervuld beeld van het joodse volk hadden.

Hoe is dit beeld tot stand gekomen?

Als men steeds opnieuw Israël veroordeelt en aanvalt en grotendeels de enorme politieke criminaliteit in vele delen van de Arabische wereld buiten beschouwing laat, wordt er een sfeer gecreëerd, waarin zulke absurde ideeën ontstaan en – zoals de statistiek aantoont – grote verbreiding vinden. De mensen stellen dan niet eens meer verstandige minimale vragen. Bijvoorbeeld: hoe verdraagt de demoniserende bewering van een Israëlische genocide op de Palestijnen zich met het feit dat de Palestijnse bevolking de afgelopen decennia enorm is toegenomen? En dan heb ik het er nog helemaal niet over dat Palestijnen, vooral ook kinderen, in Israëlische ziekenhuizen behandeld worden, waar het personeel hen zich opofferend verzorgt? Zoiets wordt bewust niet waargenomen.

En daar is de EU schuldig aan?

In ieder geval nemen in de EU velen in de politiek en de civiele samenleving er aan deel om dit gedemoniseerde beeld van Israël te creëren en in stand te houden. Waarmee we weer terug zijn bij de “territoriale clausule”. Ik vind het interessant dat er binnen de EU nauwelijks reacties waren. Dat duidt op een circulair proces: de EU werkt mee aan het creëren van een verbreide, zeer negatieve sfeer tegenover Israël en neemt binnen deze context verdere discriminerende maatregelen, die op hun beurt weer de vijandige sfeer vergroten. Afgezien daarvan is de richtlijn ook juridisch twijfelachtig. Alan Baker, voormalig ambassadeur van Israël in Canada en mijn collega hier aan het “Jerusalem Center for Public Affairs”, heeft hier zojuist een document over gepubliceerd. Ten eerste zijn de Europese interpretaties van de grenzen voor 1967 en de toelaatbaarheid van de vestiging in strijd met het volkerenrecht. Ten tweede schendt de EU met deze richtlijn haar eigen verplichtingen als medeondertekenaar van de Akkoorden van Oslo. Daarin heeft ze zich ertoe verplicht om onderhandelingen over de definitieve status van de territoriale kwestie, de grenzen, de nederzettingen, Jeruzalem enzovoort niet te belemmeren. Dat doet ze echter wel.

De richtlijn komt uitgerekend op een moment waarop de VS proberen het vredesproces in het Midden-Oosten weer op gang te brengen. Wat is de invloed van de EU-positie op de kansen van nieuwe onderhandelingen?

Zij bevestigt de opvatting van veel Israëli´s dat nog meer concessies aan de Palestijnen niet tot vrede zullen leiden en dat, wat er ook als zogenaamd definitieve regeling gepresenteerd zal worden, dit er alleen maar voor de Palestijnen toe zal dienen om de – in hun opvatting – succesvolle hetze tegen Israël voort te zetten. Ofwel, ze zullen ook na een vermoedelijk akkoord met de hulp van Europa en andere bondgenoten meer eisen te stellen, net zolang totdat Israël van de landkaart verdwijnt. De voormalige Israëlische VN-ambassadeur Dore Gold, ook een collega hier op het instituut, heeft waargenomen, dat ook na de Akkoorden van Oslo in 1993 de Europeanen net als daarvoor bleven stemmen voor dezelfde anti-Israëlische resoluties in de Algemene Vergadering.    

Met andere woorden: U zegt dat Israël de EU niet kan vertrouwen

Ja, zo kun je dat zeggen. Voor Israël zou het in laatste instantie gelijkstaan aan zelfmoord om enkele van de Europese standpunten in het Midden-Oostenconflict te accepteren.

Screenshot_13

Manfred Gerstenfeld

Bron:

http://www.juedische-allgemeine.de/article/view/id/16581/

Interview: Michael Wuliger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestina", "Westbank", antisemitisme, Appeasement, Arabieren, Brussel, Dhimmitude, Elite, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Golanhoogte, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, Midden-Oosten, Naïviteit, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Europa is niet te vertrouwen”

  1. M.A.L. Sion zegt:

    Dit artikel laat aan duidelijkheid niets te wensen. We zouden dit artikel in ieder geval aan onze politieke vertegenwoordiger in de Tweede Kamer (of degene waarop we gestemd hebben) kunnen sturen en vragen of hij/zij hiermee bekend is.
    Er zou een indexje gemaakt kunnen worden van Israëlische produkten om te kopen en om naar te vragen in de supermarkten. Dat zou vervolgens als naslagwerkje gebruikt kunnen worden.
    Bij veel kranten en bladen zou regelmatig ingezonden stukken aangeboden kunnen worden om het misdadig karakter van de Palestijnse Autoriteit en Hamas bekend te maken.
    We kunnen er ons toe zetten om het onderwerp bij zoveel mogelijk gelegenheden aan te snijden en als het even kan er discussie over uit te lokken.

    Like

  2. Tiny zegt:

    Het artikel is zeker duidelijk. Ik neem aan dat schrijver met Europa de huidige EU bedoelt. Niet dat de andere landen op het Europese continent minder anti Israël/Joods zouden zijn. Maar de EU draagt het wel erg ver uit.
    Echter ik zou er nog iets aan willen toevoegen. Deze haat is niet pas van de huidige EU tijd. Die haat was er altijd al. Het heeft enige tijd min of meer gesluimerd na de laatste verschrikkingen. Maar is nu in volle hevigheid weer losgebarsten. Het bloedrode socialisme/communisme hebben op het ogenblik de overhand. Dat zijn de grootste Israël haters.
    Daarbij vind ik de stelling 150 mio van 400 mio nog erg laag geschat. Mij komt het zo voor alsof we ondertussen dik over de helft zijn.

    Tevens heeft men de in Brusselse burelen verschrikkelijk de p**t aan landen met een redelijke welvaart en werklust. Dat moet kostte war kost kapot gemaakt worden. Dat is ook wat men aan Israël haat. Van dit laatste plukken nu de Noord Europese staten ondertussen ook de wrange vruchten.

    Like

  3. Joost Visser zegt:

    Orwell was een Nostradamus. Met Israel kan geen Eurabie ontstaan.

    Like

  4. Bob Fleumer zegt:

    Een organisatie als de EU die de eigen regels en wetten overtreed is misdadig bezig.
    Ach beste Nederlandse regering haal ons toch uit dit onzalige EU zooidje en redt ons land uit deze hel!!! Kijk nou eens met enig realisme naar onze deelname aan de EU dit is toch in de verste verte niet meer in het belang van Nederland, we hobbelen van het ene debacle naar het andere en het wordt steeds erger! Het is zelfs niet meer in het belang van Europa/EU want zo gaan alles naar de kloten.

    Like

  5. monty1 zegt:

    @ M.A.L.Sion
    “zouden dit artikel in ieder geval aan onze politieke vertegenwoordiger in de Tweede Kamer (of degene waarop we gestemd hebben) kunnen sturen en vragen of hij/zij hiermee bekend is…”

    Je zou toch zeggen dat Nederlanders die alle kansen hebben gekregen om te leren na te denken en duiding te geven aan wat er gebeurt om hen heen hun onnozelheid zo zoetjes aan hebben opgegeven? Maar niks hoor. Als kleine kleutertjes blijven ze geloven in de oprechtheid van hun vertegenwoordigers en bestuurders en denken met het verstand van een eencellig weekdiertje dat ze het nog maar weer voor de honderdduizendste keer moeten uitleggen. Mooi voorbeeld is bovenstaand citaat. Maar toegegeven, het is waar. Wil je geen absolute corruptie, orwelliaanse terreur en plat eigenbelang zien, kijk je toch een andere kant op? Of je koopt een domme Telegraaf. En je wil het vast nog maar een keertje aan die o zo integere en gedreven halve garen van de Tweede Kamer uitleggen. Tuurlijk.
    Wat is het verschil tussen Noord-Korea en Nederland? In Noord-Korea verdwijnen opponenten tenminste in strafkampen. In Nederland is het slechter. Want hier heb je geen strafkampen nodig. De meerderheid ligt al in een coma en heeft zichzelf zonder enig weerwoord onschadelijk gemaakt. Ze hebben hun vriend Jan Salie goed begrepen.
    Als het lijntje maar gespannen blijft. Toch? Slaap lekker mal en zot Nederland. Het land vol met naieve dwazen.

    Like

    • Tom Hendrix. zegt:

      Monty1 14.41. uur. Ben het volledig eens met U dat een groot deel van de Nederlandse bevolking leeft als een zombie. Nergens over nadenken, en domme spelletjes op de tv. Tevens is de saamhorigheid naar de sodemieter geholpen. En de HOOFDOORZAAK, de totale RODE COMMUNISTISCHE/SOCIALISTISCHE AGITPROP van de laatste 40 jaar, dat RODE GESPUIS, heeft met zijn mars door de instituties, NEDERLAND volkomen naar de kloten geholpen. Leest U het boek maar van Martin Bosma- 2e kamerlid van de PVV- getiteld : ” De ELITE van de VALSEMUNTERS”, daarin staat voldoende om de RODEN terecht te betitelen als verraders en huichelaars!

      Like

  6. Republikein zegt:

    Wat doet de PVV?

    Like

    • Tiny zegt:

      Iets met vakanties, er zijn daar ook mensen met kinderen en mensen zonder kinderen die het wel een weekje of zo nodig hebben.
      Tevens waarschijnlijk voorbereidingen, voorbereidingen en voorbereidingen.
      Mensen scholen en bijscholen en nog wart meer zaken die afgehandeld moeten worden.
      Er is genoeg gedaan, besloten en staat in de steigers om wat vuurwerk in de TK af te steken.

      Like

  7. Luchtpint zegt:

    Manfred Gerstenfeld zegt het altijd heel raak. Ik lees zijn artikels vaak op Engelstalige blogs, en ik heb hem nog nooit wat horen zeggen waar ik het niet mee eens was.

    Een meesterlijke analist !

    Like

Plaats een reactie