Egyptische Jihadisten eisen sluiting van de piramides, de dood van de christenen en de wereldregering

De westerse geheime diensten hebben in het kader van de “Arabische lente” geen half werk verricht. Het tere plantje van de democratie straalt in volle glans onder de Egyptische zon.

 

Bob Unruh, Worl Daily Net, 29-08-2011: Een binnen de radicale islamistische beweging van Egypte in toenemende mate aan macht winnende Jihadist, die sinds de val van het regime van Hosni Moebarak een steeds belangrijkere rol speelt, verklaarde onlangs in een kranteninterview, dat onder omstandigheden christelijke kerken in brand en christenen vermoord moeten worden om het islamitische recht, de sharia, te kunnen bespoedigen. Deze commentaren zijn afkomstig van sjeik Adel Shehato, een vooraanstaand leider van de Egyptische Jihadisten. De sjeik werd in 1991 op grond van zijn opvattingen gearresteerd en aan het begin van dit jaar, midden in de revolutie, weer vrijgelaten.

Zijn op 13-08-2011 gepubliceerde interview met het Egyptische dagblad “Roz Al-Yousef” werd nu door MEMRI vertaald. In het gesprek met de krant beantwoordde de sjeik o.a. de vraag of men tegen christenen, die in Egypte een niet onaanzienlijke minderheid vormen, geweld zou moeten gebruiken: “Bent u tegen het opblazen van kerken?”, wilde de krant van Shehato weten. “Ja en nee”, antwoordde deze en vervolgde: “Het staat de christenen vrij om hun God in zijn kerk te aanbidden, maar wanneer de christenen de moslims problemen bezorgen, zal ik ze uitroeien. Ik oriënteer me op de sharia en die legt vast, dat zij de jizya (hoofdelijke belasting) moeten betalen als ze onderworpen zijn.”

 

De interviewer van de krant zei, dat “deze opvattingen ons bang maken”, waarop Shehato verklaarde: “Ik zal niet tegen mijn geloof handelen, alleen maar om de mensen gelukkig te maken… Wij leggen aan de christenen uit, dat ze of tot de islam moeten bekeren of jizya moeten betalen, anders zullen we tegen ze vechten. De sharia is niet gebaseerd op logica, maar op goddelijk recht. Daarom zijn wij ook tegen universele, door de mensen gemaakte grondwetten.”MEMRI werd in het jaar 1998 opgericht om onderzoek te doen naar de media in het Midden-Oosten. Het gaat bij MEMRI om een niet partijgebonden groep van algemeen belang met kantoren in Washington, Londen, Rome, Jeruzalem, Bagdad, Sjanghai, en Tokio. Tot zijn adviseurs behoren winnaars van Nobelprijzen, winnaars van de Amerikaanse vrijheidsmedaille en van de gouden medaille van het Amerikaanse congres, zoals Elie Wiesel, James Woolsey, John Bolton, John Ashcroft, William Bennet, Paul Bremer, Alan Dershowitz en Edgar Bronfman.

Naast talrijke andere beweringen die de islamistische leider tijdens het interview deed, verklaar de hij ook, dat de Egyptische piramides ontoegankelijk gemaakt moeten worden voor toeristen: “Er zal toerisme zijn ten voordele van geneeskundige behandeling, maar de toeristische bezienswaardigheden zoals de sfinx of Sharm el-Sheikh worden gesloten, omdat het mijn taak is Allah te dienen i.p.v. de mensen. Geen trotse moslim zal ooit van winst uit het toerisme willen leven, omdat de toeristen alcohol drinken en met iedereen in bed kruipen. Als ze willen komen, moeten ze zich aan de voorwaarden en de wetten van de islam houden. We zullen hen uitleggen, dat de piramides volgens de sharia uit een heidense en polytheïstische periode stammen.”

Daarna legde Shehato uit, hoe de Egyptische kunst en cultuur er uit zal zien als hij aan de macht mocht komen: “Zoiets als kunst bestaat in de islam niet. Schilderen, zingen en dansen zijn verboden. In de staat zal er daarom niets anders dan islamitische cultuur bestaan, omdat ik de goddelijke cultuur niet mag onderwijzen… We zullen terugkeren naar de verstandige cultuur van de moslims en van de islamitische voorouders en van de islamitische historie.”

In het uitgebreide interview stelde hij ook zijn plannen voor een wereldregering voor:“Als moslims moeten we erin geloven, dat de koran onze grondwet is en dat het onmogelijk is voor ons om een westers democratisch regime in te voeren. Ik ben tegen de democratie, omdat deze niet overeenkomt met het geloof van de moslims… Volgens de islam is het de mens verboden om te heersen en wetten uit te vaardigen, omdat Allah de enige heerser is. Allah heeft het begrip (democratie) noot als samenlevingsvorm genoemd, de naam komt in het Arabische en islamitische lexicon helemaal niet voor… Wanneer Allah´s wetgeving eerst maar is ingevoerd, dan zal de taak van de mensen beëindigd zijn en Allah de opperste heerser zijn.”

Shehato verklaarde, dat leiders zoals hij niets zouden hoeven weten over wat de mensen willen: “Er zijn noch vergaderingen met gewone burgers zoals arbeiders of boeren, noch zijn er vergaderingen die tegen de sharia indruisen.” Shehato waarschuwde, dat moslims zoals Moebarak, die islamitische landen leiden zonder zich daarbij strikt aan de sharia te houden, niets anders dan afvalligen zouden zijn: “In tegenstelling tot de ongelovige Joden en christenen zijn het afvallige ongelovigen en een ieder, die eraan twijfelt dat zij ongelovigen zijn, is eveneens een ongelovige.”

Hij verklaarde, dat moslims zouden moeten beseffen, dat christenen en moslims geen vrienden kunnen zijn:“Ik moet de moslims steunen en de christenen bestrijden. Als een christen mij geen schade toevoegt, zal ik een beperkt contact met hem onderhouden. In de islam bestaan verschillende niveaus van contact met een christen, namelijk: belofte nakomen, eerlijk met hem omgaan, hem vriendelijk behandelen en vrienden met hem worden. De eerste drie zijn toegestaan, maar de vierde wordt als gevaarlijk beschouwd, omdat dit tegen het vers ingaat, waarin wordt gezegd: ´ …Wordt geen vriend met mijn vijanden en jouw vijanden´.”

Bovendien vertelde hij, dat een wereldwijd islamitisch rijk vanzelfsprekend is:“Uiteraard zullen we in de hele wereld een campagne starten van de islamitische verovering. Zodra de moslims en de islam Egypte controleren en de sharia hebben ingevoerd, zullen we ons concentreren op onze naburige regio´s, op Libië en het zuiden van Soedan. Alle moslims ter wereld, die graag willen zien hoe de sharia wereldwijd wordt ingevoerd, zullen in het Egyptische leger komen om islamitische bataljons te vormen met de taak voor de overwinning te zorgen.”

En ook de buitenlandse politiek zou volgens hem heel simpel en duidelijk kunnen zijn: “Er bestaan moslims en ongelovigen. We zullen in ieder land ambassadeurs hebben. We willen de andere landen er graag toe oproepen om zich aan te sluiten bij de islam en dat zal de taak van de ambassadeur zijn. Als ze weigeren, is het oorlog.”

World Net Daily berichtte er al over, dat de Jihadisten er op dit moment op pochen in wat voor “paradijs” de regio zich had ontwikkeld sinds Mubarak ten val werd gebracht.

Reageren kan op: http://www.artikel7.nu/?p=68337

Bron:

http://koptisch.wordpress.com/2011/09/01/demokratie-fur-anfanger/

Bron oorspronkelijke artikel:

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=339305

Auteur: Bob Unruh

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(Bovenstaand artikel geeft niet per se de mening van de vertaler weer. Dit geldt overigens eveneens voor alle andere vertalingen van E.J. Bron)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamisering. Bookmark de permalink .