Eén op de twee kinderen in de grote Duitse steden heeft een migratieachtergrond

In grote Duitse steden heeft een op de twee kinderen minstens één ouder, die geïmmigreerd is of een buitenlands paspoort bezit. Het Duitse gemiddelde ligt bij één op de drie.

Bijna een derde deel van alle kinderen in Duitsland (31%) heeft een migratieachtergrond. Dat blijkt uit een statistiek van het “Mikrozensus”, die het Duitse Bureau voor de Statistiek (Destatis) m.b.t. Wereldkinderdag had gepubliceerd.

In grote steden met minstens 500.000 inwoners komt zelfs bijna een op de twee kinderen (46%) uit een gezin met een migratieachtergrond. In gemeenten met minder dan 5000 inwoners bedraagt dit aantal slechts bijna 13%.

Een gezin heeft een migratieachtergrond wanneer minstens één van de ouders een buitenlands staatsburger is of het Duitse paspoort heeft verkregen door inburgering.

Absolute aantal migratiegezinnen neemt af

Het absolute aantal kinderen in migratiegezinnen is sinds 2005 licht teruggelopen. In 2005 waren er in totaal 14,4 miljoen kinderen in Duitsland, van wie 4,1 miljoen met een migratieachtergrond. In 2010 zijn er nog slechts 13,1 miljoen kinderen; ongeveer 4 miljoen van hen leeft in migratiegezinnen.

In januari 2009 had volgens Destatis de totale bevolking met een migratieachtergrond in Duitsland voor het eerst de 16 miljoen-grens overschreden.

Hun aandeel steeg tot 19,6%. Ongeveer tweederde deel van hen zijn immigranten, die sinds 1950 in Duitsland zijn geïmmigreerd. De overigen zijn in Duitsland geboren nakomelingen. Meer dan de helft van de mensen met een migratieachtergrond bezit een Duits paspoort.

Voor de demografische ontwikkeling in grote Duitse steden, zie tevens onderstaande video:

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Bovenstaand artikel geeft niet per se de mening van de vertaler weer. Dit geldt overigens eveneens voor alle andere vertalingen van E.J. Bron)

E.J. Bron is ook te volgen via Twitter

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Eén op de twee kinderen in de grote Duitse steden heeft een migratieachtergrond

  1. Dat is erger dan ik kon dromen

    Like

  2. vederso zegt:

    Bondspresident Christian Wulff houdt al tijden zeer politiek-correcte speeches ivm. immigratie. Nu staat er de open brief van Ralph Giordano op pi-news.net als een soort reactie daarop.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s