Kalasjnikov als prijs voor Somalische koranleerlingen

De meer dan trieste situatie in het Oost-Afrikaanse land is een grotesk facet rijker: internationale persbureaus berichtten dinsdag over een radiowedstrijd voor kinderen, die werd georganiseerd door een zender van de radicaalislamitische Al-Shabaab-militie. Kinderen moesten uit de koran voordragen – de beste leerlingen kregen als prijs een AK47machinegeweer (Kalasjnikov).

Naast het geweer kreeg de winnaar ook nog een geldprijs van omgerekend € 500,-De tweede prijs was ook een Kalasjnikov en een geldprijs van € 350,-. De derde plaats werd beloond met twee handgranaten en € 300,-. Bovendien kregen de deelnemers religieuze boeken.

“Kinderen zouden de ene hand voor hun opvoeding moeten gebruiken en in de andere een wapen vasthouden om de islam te beschermen”, bevestigde een woordvoerder van de Al-Shahaab-militie, die contacten onderhoudt met het netwerk van Al Qaida.

Ook een raketwerper was al eens de hoofdprijs

De wedstrijd van de radiozender “Andalus” vond tijdens de vastenmaand ramadan plaats in Elasha, 20 kilometer verwijdert van de hoofdstad Mogadishu. Aan de wedstrijd namen kinderen en jongeren tussen de 10 en 17 jaar deel. Het was niet de eerste wedstrijd in zijn soort – ook de afgelopen twee jaar zouden de kinderen bij gelijksoortige wedstrijden hebben gestreden om bijvoorbeeld een raketwerper als hoofdprijs.

De rebellen van de Al-Shabaab controleren grote delen van zuidelijk en centraal Somalië, waar op dit moment een verwoestende droogte heerst. De militie vecht tegen de door de VN ondersteunde overgangsregering en wil in de Hoorn van Afrika een islamitische Godstaat oprichten, die deelneemt aan een wereldwijde Jihad.

Bron:

http://www.krone.at/Nachrichten/Kalaschnikows_als_Preis_fuer_somalische_Koran-Schueler-Irrer_Wettbewerb-Story-296763

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Bovenstaand artikel geeft niet per se de mening van de vertaler weer. Dit geldt overigens eveneens voor alle andere vertalingen van E.J. Bron)

E.J. Bron is ook te volgen via Twitter

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kalasjnikov als prijs voor Somalische koranleerlingen

  1. “DIT ZOU IK OOK GEDAAN HEBBEN ALS IK IN EEN ARM LAND LEEFDE ”

    GEEN WONDER.
    Het is de ultieme Wapen van de wereld er zit en soort vloek op.{van Hebbe,hebbe}.
    En of je nou Arm of Rijk ben maak niets uit ..
    Voor een geloof dat zo vasthoudend is al hun die Islam heet ,
    waar kinderen de grootste slachtoffers van zijn.
    En als je ze vraagd is je antwoord het geloof van Islam.

    En daarom is de ene groep, “Vrede” en d ander “Moordlustig ”
    wat zij niet kunnen hebben mogen de anderen ook niet hebben

    Like

Plaats een reactie