Schengen-veto tegen Bulgarije en Roemenië

De Europese Unie gaf opdracht tot een stop op de opname van de oostelijke EU-landen Roemenië en Bulgarije. Basis daarvoor is het op 22 september door Nederland en Finland uitgesproken veto. De landen noemen als belangrijkste argument, dat de beide EU-kandidaten nog altijd geen greep zouden hebben op de corruptie en de georganiseerde misdaad. Bij open grenzen zou zowel de criminaliteit als een ongebreidelde immigrantenstroom vrij baan naar Europa hebben.

Nederlandse minister van immigratie organiseerde verzet

Het verzet tegen de toetreding tot Schengen van de Balkanlanden Roemenië en Bulgarije werd georganiseerd door de Nederlandse christendemocraat Gerd Leers. Hij is sinds 2010 minister voor Immigratie en Asiel, was vele jaren lang lid van het parlement en voor zijn ministersambt onder andere burgemeester van de stad Maastricht.

Duits-Frans compromis ook afgewezen

Ook het door Duitsland en Frankrijk ingebrachte compromisvoorstel om de lucht- en zeegrenzen tussen Schengen-Europa en de kandidaten Roemenië en Bulgarije als eerste stap te openen, werd door Nederland en Finland geblokkeerd. In een tweede stap wilde een meerderheid van de EU-landen dan tot 31 juli 2012 de volledige afschaffing van de grenscontroles bereiken, omdat Roemenie en Bulgarije zouden hebben voldaan aan de zuiver technische randvoorwaarden voor een toetreding.

Ook de overheveling van competenties naar Brussel eerst gestopt

Het lukte de EU-minister van binnenlandse zaken, Cecilia Malmström, ook niet om haar voorstel om de competenties betreffende de criminaliteitsbestrijding en de daarmee samenhangende tijdelijke grenscontroles over te dragen aan Brussel. Men wilde daarmee reageren op de door Denemarken tegenover Duitsland ingevoerde grenscontroles in de zomer van dit jaar. Ook met de door de EU-commissie aangehaalde argumenten van een betere coördinatie van deze criminaliteitsbestrijding, werd eerst niet ingestemd. Op 17 en 18 oktober dient er tijdens een EU-top opnieuw over deze veiligheidsagenda worden overlegd.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/005486-Schengen-Veto-gegen-Bulgarien-und-Rumaenien

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Bovenstaand artikel geeft niet per se de mening van de vertaler weer. Dit geldt overigens eveneens voor alle andere vertalingen van E.J. Bron)

E.J. Bron is ook te volgen via Twitter

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Europeanisering. Bookmark de permalink .

2 reacties op Schengen-veto tegen Bulgarije en Roemenië

 1. Jules Vismale zegt:

  Over het Schengen-veto heb ik al tijden niets meer vernomen en landen als Bulgarije en Roemenië, die ooit in WO II met de nazi’s collaboreerden en daarna 25 jaar lang door de communisten werden geknecht, zullen door de heersende armoede, de stijgende criminaliteit en natuurlijk ook het gedeeltelijke binnenlaten van “moslims, vluchtelingen en asielzoekers” de EU steeds meer verfoeien omdat zij door hen helaas nog steeds als stiefkinderen worden behandeld.
  Soms doen zowel Bulgarije en Roemenië, alsmede talloze EU-hatende landen zoals Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zweden, Spanje, Italië enz., mij haast denken naar aanleiding van het sprookje van Grimm genaamd ‘De vier kunstvaardige broers’. In dit sprookje beloofden vier volwassen broers hun vader dat zij een ambacht gingen uitoefenen waar de vader trots op zou wezen en na vier jaar zouden de broers weer samenkomen. De eerste broer leerde om een dief te worden die alleen maar dingen stal die ongrijpbaar leken en onopgemerkt bleven, de tweede broer werd een sterrenkijker die met een magische verrekijker alles op aarde kon waarnemen, de derde broer werd een jager en hij kreeg een speciaal geweer waarmee hij nooit kon mis-schieten en de vierde broer nam het vak als kleermaker aan met een naald en draad waarmee hij vrijwel alles aan elkaar kon naaien wat nooit meer losraakte.
  Toen een koningsdochter werd ontvoerd door een draak loofde de koning, haar vader, de prinses uit als bruid aan degene die haar kon bevrijden. De vier broers zetten meteen hun gaves in om de prinses te bevrijden waarbij de sterrenkijker haar bij de draak zag zitten, de dief haar bevrijdde, de jager hierna de draak doodde en de kleermaker het schip, dat door de draak werd verwoest, weer aan elkaar naaide. Helaas kregen de broers onderling ruzie wie nou eigenlijk het meeste recht had op de prinses waarna de koning, als een wijs rechter, uiteindelijk besloot om haar toen aan niemand te schenken maar de broers wel rijkelijk te belonen met een kwart van zijn koninkrijk. En daar stemden zij allemaal mee in om verdere escalaties te voorkomen.
  De draak symboliseert de islam die de prinses (Roemenië en Bulgarije) in zijn greep houdt terwijl de vier kunstvaardige broers (“populistische” landen) in opdracht van de koning (de EU) haar gaan bevrijden. Helaas lukt het de koning (de EU) niét om met de broers één rijk te laten delen en dus worden zij met grote sommen geld afgekocht of met een kwart van Europa, een koninkrijk, om hierna met hun vader in vrede te leven.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Een fout in dit verhaal: Roemenië en Bulgarije werden allebei, gelijk aan Polen, Hongarije en Tsjecho-Slowakije ongeveer 45 jaar dor het gehate communisme geknecht!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s