Minaretspel: een leider van de FPÖ wordt bedreigd met 2 jaar gevangenisstraf

De leider van de FPÖ in het Oostenrijkse Steiermark, Kurzmann, moet zich vanwege zijn anti-minaretspel op 14 oktober voor de rechtbank van Graz verantwoorden, deelde het Openbaar Ministerie mee. De straf voor het vergrijp van haat zaaien bedraagt tot 2 jaar gevangenisstraf.

“Mijn gezicht is niet geschikt voor ondergangsrimpels”, is de lijfspreuk van de leider van de FPÖ in de Steiermark in Oostenrijk. Zorgenrimpels zullen hem echter vermoedelijk niet bespaard blijven. Hij moet zich op 14 oktober vanwege haat zaaien voor de rechtbank verantwoorden. De reden daarvoor is het anti-minaretspel “Moschee baba” op internet, waarin het er om ging moskeeën, minaretten en muezzins weg te klikken en daar voor punten te krijgen.  

Tegenover “Heute” wil Kurzmann geen commentaar geven. “Meneer Kurzmann kan hier niets over zeggen om het werk van justitie en het proces niet te beïnvloeden. Wij vragen om uw begrip”, verklaart zijn perswoordvoerder Michael Klug.

Samen met Kurzmann wordt ook de Zwitserse reclame-expert Alexander Segert aangeklaagd. Segert had ook de campagne voor een minaretverbod in Zwitserland vormgegeven, waarbij ook een internetspel onder de naam “Minaretaanval” werd ingezet. Het spel heeft als voorbeeld gediend voor de variant in de Steiermark.

Spel veroorzaakte verontwaardiging

De lancering van het spel had in Oostenrijk een golf van verontwaardiging veroorzaakt. Segert zelf had laten weten, dat binnen 48 uur 100.000 mensen het spel gespeeld zouden hebben. Het voorzag kennelijk in een grote behoefte.

Het proces dient binnen één dag afgelopen te zijn en begint om 09.00 uur. Naast de bestraffing van de beide aangeklaagden werd door het Openbaar Ministerie ook het opleggen van een boete voor de FPÖ Steiermark en het reclamebureau.

Hieronder de video van het bewuste anti-minaretspel:

Bron:

http://www.heute.at/news/politik/Minarett-Spiel-FPOe-Kurzmann-drohen-2-Jahre-Haft;art422,596385

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Bovenstaand artikel geeft niet per se de mening van de vertaler weer. Dit geldt overigens eveneens voor alle andere vertalingen van E.J. Bron)

E.J. Bron is ook te volgen via Twitter

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Islam, Islamisering, Nieuws. Bookmark de permalink .

Een reactie op Minaretspel: een leider van de FPÖ wordt bedreigd met 2 jaar gevangenisstraf

  1. Jules Vismale zegt:

    Misschien is het wel wat laat geworden om nog even te reageren op de leider van de FPÖ in het Oostenrijkse Steiermark, Kurzmann, en een andere site betreffende de spijtbetuiging van het minarettenverbod in Zwitserland maar zou ik toen in mijn reactie over Daniel Streich, de Zwitserse politici die in 2011 opeens ook voor het kamp van de islam koos, misschien aangeven dat ik daarbij alle Zwitsers (die pro-islam zijn) zou willen laten deporteren naar het Midden-Oosten?
    En waar haal ik dan alle treinen, wagons, vliegtuigen, ambtenaren en spoorwegpersoneel vandaan om dat eventueel te gaan verwezenlijken? Het ging mij namelijk alleen maar om die politicus Daniel Streich die het (moslim)licht heeft gezien en dat meneer zo graag moslim is geworden daar heb ik totaal niets op tegen. Ik hoop alleen niét dat hij wenst dat Allah alle Europeanen, die hun eigen geloof of atheïsme aanhangen, in moslims gaat veranderen tegen hun wil in! Dat is zogezegd toch onmogelijk omdat je tegenwoordig andere mensen helemaal NIETS kunt gaan opdringen. Zwitsers e.v.a. Europeanen willen zich hopelijk ongetwijfeld NOOIT de islam, minaretten en moskeeën laten opdwingen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s