Iraanse autoriteiten verbranden duizenden Bijbels

Nadat een sjiietische geestelijke dringend waarschuwde voor de uitbreiding van het christendom, begonnen Iraanse autoriteiten systematisch Bijbels in beslag te nemen en te vernietigen.

De autoriteiten in het noordwesten van Iran namen, volgens informatie van het Iraanse persbureau Christian Mohabat News, 6500 Bijbels in beslag, wat door een ambtenaar met de woorden wordt geciteerd, dat “alle religies sterker zouden worden om daarmee de islam te confronteren. Welke zin zou anders het grote aantal Bijbels hebben?” Het persbureau berichtte al over meer van zulke officiële Bijbelverbrandingen in Iran.

Mohabat bericht, dat de geestelijke ayatollah Hadi Jahangosha, die nauw met de regering samenwerkt, voor de “uitbreiding van het christendom onder onze jeugd” waarschuwde. Hij wees ook op toenemende satellietprogramma´s, literatuur en religieuze artikelen, die zouden werven voor de westerse levensstijl.

Het persbureau citeerde hem met de woorden: “Iedereen in de samenleving zou zijn verantwoordelijkheid in deze aangelegenheid moeten voelen en zijn rol moeten spelen bij de verbreiding van de zuivere islam en valse en verdraaide culturen moeten bestrijden.”

In begin april berichtten wij er al over, dat Bijbelverbrandingen door de autoriteiten in Iran helemaal niet ongebruikelijk zijn. Destijds was het de Internationale vereniging voor mensenrechten (IGFM), die erover berichtte, dat er 300 Bijbels in de Perzische taal waren verbrand door de Iraanse autoriteiten.

(Opm. van de vertaler: waar blijft nu de algehele verontwaardiging van de westerse pers????)

Bron:

http://de.ibtimes.com/articles/24671/20110923/iranische-beh-rden-verbrennen-tausende-bibeln.htm

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Bovenstaand artikel geeft niet per se de mening van de vertaler weer. Dit geldt overigens eveneens voor alle andere vertalingen van E.J. Bron)

E.J. Bron is ook te volgen via Twitter

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

2 reacties op Iraanse autoriteiten verbranden duizenden Bijbels

 1. potlood zegt:

  Oei, en is van Haersma Buma al ingelicht ?
  Slaat de SGP al oorlogstaal uit, is de CU al in spoedberaad bijeen, want dit werpt een ander licht op de door hen tot nu toe ingenomen standpunten dat de islam een gewone religie is…..

  Like

 2. rommel zegt:

  Ha! Leuk! Eindelijk weer is een boekverbranding. Daar ben ik altijd voor te porren. Vooral die met een religieuze inslag mag ik graag de fik insteken. Het liefst korans, daar heb ik het meeste lol van. Vooral als de halve islamwereld dan weer knettergek massaal over straat gaat rollebollen en elkaar uit nijd de strot doorbijt. Die saaie Christenen krijg je sinds de middeleeuwen niet meer zo gek. Interesseert geen hond als je een bijbel in de fik steek. Nee, wil je echt lachen moet je korans gaan branden joh. Als bonus krijg je de linkse kerk ook in jankmodus.
  Mijn motto: De fik erin!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s