Italië wil € 1700,- terugkeerpremie voor illegale immigranten

Net zoals Frankrijk geïmmigreerde illegale zigeuners ertoe probeerde over te halen om d.m.v. een premie vrijwillig terug te keren, wil Italië nu ook een financiële prikkel tot terugkeer creëren. In de nieuwszender Sky TG24 eisten minister van buitenlandse zaken Frattini een terugkeerpremie voor illegale immigranten.

Iedere immigrant, die bereid is vrijwillig naar zijn geboorteland terug te keren, dient een geldbedrag van € 1700,- te krijgen. Een bedrag, dat door de EU moet worden meegefinancierd. “Italië heeft de afgelopen jaren al van dit soort projecten voor immigranten uit landen in Afrika ten zuiden van de Sahara, bijvoorbeeld voor Nigerianen, uitgevoerd. Ook in deze gevallen werden de premies door de EU gefinancierd”, zei Frattini. In het Italiaans wordt deze premie heel toepasselijk “bruidsschat” genoemd. Het zou kunnen zijn, dat deze keer de Italiaanse staat de premies eerst zou moeten voorschieten, totdat de definitieve betalingen van de EU binnen zouden komen, die voor dit doel over een eigen “ad hoc”-fonds zou beschikken, verklaarde de minister.

Tot eenzelfde soort project werd ook het initiatief genomen door de regio Toscane, waar men aan zigeuners een terugkeerpremie van € 1500,- betaald had. Het was echter problematisch, dat bijna alle zigeuners na het innen van de premie en de thuisreis enkele maanden later per kerende post zijn teruggekeerd naar Italië. Ze zijn nu allemaal weer in Italië en verheugen zich op de € 1500,- per persoon in de broekzak. De regio komt hiervoor echter € 400.000,- tekort.

In Frankrijk heeft de regering een speciale databank gemaakt om te verhinderen dat mensen meerdere keren een terugkeerpremie incasseren. Want zoals de minister van immigratie Éric Besson toegaf, zouden de Roma als EU-burgers altijd weer naar Frankrijk kunnen terugkeren.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/005542-Italien-will-1700-Euro-Rueckkehr-Praemie-fuer-illegale-Einwanderer

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Bovenstaand artikel geeft niet per se de mening van de vertaler weer. Dit geldt overigens eveneens voor alle andere vertalingen van E.J. Bron)

E.J. Bron is ook te volgen via Twitter

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Immigratie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Italië wil € 1700,- terugkeerpremie voor illegale immigranten

 1. potlood zegt:

  Dit plan doet in de verte denken aan een plan van wijlen Pamela Hemelrijk..
  Zij ging nog een paar stappen verder, zij wilde aan alle niet-Westerse immigranten 50.000,=(gulden) geven, mits ze dan ook bereid waren afstand te doen van opgebouwde rechten.
  In het vervolg daarop moesten dan de grenzen opengezet worden voor alle nieuwkomers, onder voorbehoud dat ze hun eigen broek ophielden.Geen recht op uitkering, geen recht op huursubsidie of kinderbijslag of welke andere franje van ons sociale stelsel.
  Dit zou volgens haar op korte termijn ontzettend veel geld kosten maar op de lange duur zichzelf terugbetalen.Grote kans dat het dan wel stil op straat wordt !!
  Je kunt je er al haast geen voorstelling meer van maken, nauwelijks nog hangjongeren, geen mannen in woestijnjurken, geen als teletubbies rondwaggelende broedmachines met hoofddoeken en lange zwarte jassen, gaan winkelen en om je heen uitsluitend nederlands horen spreken.
  Ach mocht het ooit nog eens zover komen…..

  Like

 2. Mooi visioen potlood, maar het moet goedkoper kunnen: alle criminelen met een dubbel paspoort het land uit, net als iedereen die onze westerse waarden niet onderschrijft (homorechten, gelijke rechten man en vrouw, geen discriminatie van andere religies, geen verbod op afvalligheid); verder pas gebruikmaken van onze sociale voorzieningen na minimaal tien jaar premieafdracht en belastingen betalen en de rekening voor repatriëring bij het land van herkomst leggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s