Saoedi-Arabië exporteert gewelddadige antichristelijke en anti-Joodse studieboeken

Studieboeken die op Saoedi-Arabische scholen worden gebruikt bevatten virulente vormen van antichristelijke en anti-Joodse dweepzucht, die voeding blijven geven aan intolerantie en geweld in de hele wereld, zegt een nieuw rapport.

Het probleem is veel groter dan de 5 miljoen studenten in Saoedi-Arabië die deze teksten elke dag gebruiken, zei Nina Shea, directrice van het in Washington gevestigde Hudson Institute´s Center for Religious Freedom.

“Vanwege de enorme olierijkdom van Saoedi-Arabië  is het mogelijk om zijn studieboeken enorm te verspreiden”, schreef ze in het rapport “Ten Years On”.

“Deze studieboeken staan op de website van het Saoedische ministerie van onderwijs en worden verscheept en gedistribueerd door een enorm grote, door Saoedi-Arabië gesponsorde, Sunni-infrastructuur naar talloze islamitische scholen, moskeeën en bibliotheken in de hele wereld.”

“Dit is niet zomaar handelen in haat, het is het promoten van geweld”, zei ze in een interview. Saoedi-Arabië exporteert terrorisme via studieboeken.

Over christenen wordt geschreven als “varkens” en over Joden als “apen” en ze worden beschuldigd van vele verkeerde dingen in de wereld.

In het rapport zegt ze, dat sinds de Saoedi´s de controle hebben over de grootste islamitische heiligdommen in Mekka en Medina, “zij hun religieuze materialen onder de miljoenen moslims kunnen verspreiden, die ieder jaar de Hajj (bedevaartstocht naar Mekka) maken. Daar vandaan kunnen deze teksten een grote en diepe invloed hebben.”

Het was geen toeval, dat 15 van de 19 aanvallers van 9/11 Saoedi´s waren, voegt ze er aan toe.

Mevrouw Shea, een advocate die al 30 jaar lang is gespecialiseerd in mensenrechten, dat een voorbeeld van de invloed van de teksten te zien zou zijn in Indonesië, een land met een historie van religieuze tolerantie.

In 2005 schreef Abdurrahman Wahid, de toenmalige president, over het gevaar van de Saoedi-Arabische geëxporteerde ideologie, namelijk dat het voeding gaf aan een uitstekend gefinancierde, multinationale globale beweging, die opereert als een moloch in grote delen van de ontwikkelde wereld en zelfs onder geïmmigreerde islamitische gemeenschappen in het Westen.”

In het rapport noemt mevrouw Shea tientallen voorbeelden van opruiende taal die tegen verschillende groepen wordt gebruikt, inclusief de Bahai.

Hierionder een video over een Engelse islamitische school in het westen van Londen, waar deze studieboeken worden gebruikt:

Zie tevens: Saudi Textbooks Yet to be Cleaned of Violence!

Vertaald uit het Engels door:

E.J. Bron (www.ebron.wordpress.com)  

(Bovenstaand artikel geeft niet per se de mening van de vertaler weer. Dit geldt overigens eveneens voor alle andere vertalingen van E.J. Bron)

E.J. Bron is ook te volgen via Twitter

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

Een reactie op Saoedi-Arabië exporteert gewelddadige antichristelijke en anti-Joodse studieboeken

  1. vederso zegt:

    Ik heb deze interviewer nog nooit zo scherp gezien. (Jeremy Paxman ?)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s