België richt de eerste shariarechtbank op

In Antwerpen, de op één na grootste stad van België, bestaat sinds kort de eerste shariarechtbank.

De shariarechtbank werd op initiatief van een radicale islamitische groepering genaamd Sharia4Belgium. De aanvoerders van deze groepering zijn van plan om met deze rechtbank in België een islamitisch parallelsysteem te creëren en daardoor de autoriteit van de staat als garantie voor rechtsbescherming, waar de Belgische grondwet in voorziet, te ondermijnen.

De shariarechtbank in de wijk Borgerhout in Antwerpen moet eerst in familieruzies tussen islamitische immigranten in België “bemiddelen”. De zelfbenoemde islamitische rechters van de rechtbank zullen daarbij bij het beslechten van ruzies in huwelijks- en scheidingszaken, in het zorg- en onderhoudsrecht en het erfrecht i.p.v. het seculiere Belgische recht islamitisch recht gebruiken.

In tegenstelling tot het Belgische civiele recht garandeert de islamitische sharia geen gelijke rechten voor mannen en vrouwen; critici van de shariarechtbank zijn bang dat op deze manier de rechten van islamitische vrouwen in huwelijks- en opvoedingsvragen beperkt worden.

Juridische experts zijn echter ook bang voor een uitholling van het strafrechtmonopolie van de staat bij zogenaamde “eermisdaden”. In het jaar 2007 had België de praktijk van de gedwongen huwelijken verboden. Volgens dit verbod kan iemand, die een ander d.m.v. geweld of dwang een huwelijk laat aangaan tot een vrijheidsstraf van tot 2 jaar en een boete van tot € 2500,- worden veroordeeld. Deze wet zou in feite onwerkzaam worden als huwelijkstwisten door de shariarechtbank worden behandeld.

De website Sharia4Belgium had geëist, dat de shariarechtbank in Antwerpen ook jurisdictie zou moeten krijgen voor strafzaken.

De achter deze website handelende groepering bestaat uit islamisten, die er uiteindelijk naar streven dat alle inwoners van België (dat betekent ook alle niet-moslims) onderworpen zouden moeten zijn aan het islamitische shariarecht.

De website Sharia4Belgium werd weliswaar onlangs door de Belgische autoriteiten verboden en afgesloten, maar enkele zaken zijn nog altijd via de Wayback Machine te bekijken. Bijvoorbeeld de met een duidelijke bedreiging verbonden uitnodiging aan alle Belgen om zich te bekeren tot de islam en zich te onderwerpen aan de sharia of anders de gevolgen te dragen. Hierin wordt gezegd:

“86 jaar geleden werd het islamitische kalifaat ten val gebracht. Daarentegen bestaat in dit land (België) nog steeds tirannie en corruptie en het ene schandaal volgt het andere op: economische crises, pedofilie, criminaliteit, toenemende islamofobie, enz.”

“Zoals wij (de moslims) vroeger Europa al uit duistere tijden hebben gered, willen we dat nu opnieuw doen. We bieden de enige oplossing voor alle crises aan: het je houden aan de goddelijke wet van de sharia. We roepen ertoe op om in België uitsluitend de sharia toe te passen.”

“De sharia is het perfecte rechtssysteem voor de mensheid. De islamitische staat kende in zijn 1300 jaar van bestaan alleen maar orde, algemene welvaart en bescherming van de mensenrechten. Het is bekend, dat Spanje, Frankrijk en Zwitserland onder de sharia een bloeiperiode doormaakten. In al die 1300 jaar kwamen er 120 gevallen van verkrachting voor, terwijl er nu dagelijks 120 verkrachtingen in Europa voorkomen. En in al die 1300 jaar vonden er nog geen 60 roofovervallen plaats.”

“Als conclusie nodigen wij de Koninklijke familie, het parlement, alle leden van de aristocratie en alle inwoners van België uit om zich te onderwerpen aan het licht van de islam. Bespaart u zichzelf en uw kinderen de pijnlijke straf in de hemel en verkrijg voor uzelf het eeuwige leven in het paradijs.”

Een in de cache nog bewaard gebleven achtergrondbeeld van de website Sharia4Belgium laat zien hoe de zwarte vlag van de Jihad boven het Belgische parlement wappert, tot voor kort was er ook een YouTube-kanaal Sharia4Belgium (inmiddels ook uitgeschakeld), die moslims tot de Jihad of heilige oorlog opriep. Hier werden video´s aangeboden met titels als “Jihad is plicht”, “Moed tot de Jihad”, “Tweegevecht & guerrillaoorlog” of “De deugden van het martelaarschap”.

Het internetoptreden van Sharia4Belgium is in verband te brengen met Anjem Choudary, een shariarechter in Londen. Choudary, de leider van een Islam4UK genoemde groepering, die door de Britse antiterreurautoriteiten werd verboden, predikt het primaat van de islam over alle andere religies en wierf er al geruime tijd voor dat heel Groot-Brittannië zich aan de sharia zou onderwerpen.

Choudary is ook een van de beschermelingen voor een project van de Britse islamitische emiraten, een campagne, die 12 Britse steden – inclusief de door hem “Londonistan” genoemde hoofdstad – in onafhankelijke islamitische staten zou willen veranderen. Deze zogenaamde islamitische emiraten zouden als autonome enclaves fungeren en onderworpen zijn aan de sharia, dus volledig buiten de Britse rechtspraak staan.

De graalhoeders van het Europese multiculturalisme noemen Choudary een onschuldig persoon en denken, dat hij geenszins zou spreken voor de meerderheid van de in Europa wonende moslims. Daartegen spreekt echter, dat hij al beschikt over heel veel aanhangers in Groot-Brittannië en in andere landen en dat zijn opvattingen over de sharia in ieder geval in Groot-Brittannië wijdverbreid zijn – in ieder geval veel meer dan de graalhoeders willen toegeven.

Er bestaan bijvoorbeeld, volgens een studie van Civitas, een in Londen gevestigde denktank, al 85 shariarechtbanken in Engeland. Dat zijn ongeveer 20 keer zoveel als tot nu toe werd aangenomen. Het rapport toont ook aan, dat er tientallen onofficiële rechtbanken en scheidsgerechten bestaan, die regelmatig islamitisch recht toepassen in huiselijke, familiaire en zakelijke ruzies en dat veel van deze shariarechtbanken binnen moskeeën werkzaam zijn. Het rapport waarschuwt voor een “sluipende” overname van principes van het shariarecht in Brits recht.

In een interview met de Belgische krant De Standaard zei Choudary, dat hij het platform Sharia4 Belgium erbij zou helpen de integratie van islamitische immigranten in de Belgische samenleving te verhinderen/ Hij zei letterlijk: “In België bestaat al een hele sterke islamitische bevolking, vooral in de steden. Ik ben daarom van plan de komende weken België te bezoeken of een delegatie te sturen om daar een dochterorganisatie op te bouwen.”

Op de vraag hoe hij de Belgen ertoe zou willen brengen om zich tot de islam te bekeren en zich aan de islam te onderwerpen, antwoordde Choudary: “De invoering van de sharia zal op een van de volgende vier manieren plaatsvinden: of de meerderheid van de bevolking bekeert zich tot de islam, of een buitenlandse islamitische macht verovert het land, of er komt een opstand tegen de onderdrukking van de islamitische bevolking, of de moslims brengen het heersende regime ten val. Pas door de islam wordt de samenleving verenigd.”

In november 2010 arresteerde de Belgische politie 3 leden van de groepering Sharia4Belgium in het kader van een antiterreuroperatie. De verdachten worden ervan beschuldigd op de Jihadistische website Ansar al-Mudschahidin een terroristische overval op Belgisch territorium gepland te hebben.

Moslims maken ongeveer 10% van de bevolking van Antwerpen uit; de stad Antwerpen is al lange tijd een bolwerk van de radicale islam. Volgens enkele schattingen wordt meer dan de helft van de moskeeën in Antwerpen door islamitische extremistische groeperingen gecontroleerd, waartoe ook de fundamentalistische Deobandi-sekte behoort, die de Jihad propageert en haat tegen de westerse samenleving aanwakkert.

De nationaal-conservatieve partij Vlaams Belang, die tegen het multiculturalisme vecht en strenge beperkingen voor de islamitische immigratie eist, heeft de Belgische autoriteiten ertoe opgeroepen om de werkzaamheid van de shariarechtbank in Antwerpen te verbieden. In een interview met de populaire Belgische krant “Het Laatste Nieuws” zegt Filip Dewinter, de leider van Vlaams Belang, dat de shariarechtbank “de volgende stap in de richting van de islamisering van Antwerpen” zou zijn. Dewinter beroept zich erop, dat de grondwet een scheidsrechtelijk monopolie geeft aan wereldlijke rechtbanken en roept op tot verstandig handelen: “Het is ondenkbaar, dat men een parallel rechtssysteem met shariarechtbanken toestaat, die vonnissen volgens principes, die volledig in tegenspraak zijn met de waarden van onze staatkundige democratie.”

Bron:

http://sosheimat.wordpress.com/2011/09/30/belgien-errichtet-das-erste-scharia-gericht/

Bron oorspronkelijke artikel:

http://www.hudson-ny.org/2425/belgium-islamic-sharia-law-court

Auteur: Soeren Kern

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Bovenstaand artikel geeft niet per se de mening van de vertaler weer. Dit geldt overigens eveneens voor alle andere vertalingen van E.J. Bron)

E.J. Bron is ook te volgen via Twitter

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

6 reacties op België richt de eerste shariarechtbank op

 1. dijkhuis zegt:

  Deze mensen leven volgens een boek, naar mijn weten worden boeken nog altijd geschreven en vertaald door mensen.
  daar komt bij dat de duivel in vele vormen kan verschijnen dus waarom niet in de vorm van een boek , als je kijkt naar alle ellende die voortkomt uit het geloof, kunnen ze net zo goed in de duivel geloven, indien er een god is moeten ze bidden voor zijn verschijning en bewijzen dat wat men gelooft ook zo is.
  Daar komt bij dat als je blind in iets geloofd je de waarheid waarschijnlijk niet kunt zien.
  Veel dingen zijn onverklaarbaar, maar om dit toe te schrijven aan een god gaat wel heel ver, er is geen bewijs van en voor iemand die zoveel macht bezit, is het toch onverklaarbaar dat hij de man boven de vrouw stelt daar er zonder vrouwen geen mannen kunnen zijn er word dan niemand meer geboren en dus sterft men uit.
  Ik verklaar deze mensen derhalve voor geschift en machtsbelust aangezien de overgrote meerderheid van de moslims niet voor zichzelf kan denken. (analfabeet, en geïndoctrineerd).

  Like

 2. Piet Klont zegt:

  En waar en wanneer wordt de eerste locatie uitgezocht om islamitische straffen zoals steniging ten uitvoer te brengen?

  Like

 3. En de EU zag dat het goed was. Het valt me nog mee dat deze shariarechtbank niet in Brussel werd neergepoot, meteen naast het EU gebouw….

  @Piet: Ik denk dat die lokatie in Antwerpen inmiddels al lang is uitgezocht. Waarschijnlijk een plein niet al te ver van de ‘rechtbank’ af waar genoeg ruimte is om kraanwagens neer te zetten en een vaste stenigingsbak te plaatsen die groot genoeg is voor op z’n minst 100 slachtoffers…

  Ik ben heel benieuwd hoe men zich hierover gaat uitlaten, vooral de linkse gutmensch… VERRADERS!

  Like

 4. onder zegt:

  ik ben zelf een moslim en zeg jullie allen dat organisaties zoals S4b alleen maar bedrog zijn. Aan het hoofd van deze organisatie staat een man met drugsfeiten…. en steeds zullen er andere mongolen zich bereid voelen om zogezegd ons woordvoerder te spelen … elke moslim/christen , gelovige gelooft op zijn manier en wijze, anderen hoeven daar niet mee lastig gevallen te worden.. Binnen het wettelijke kader van het land waarin ze wonen kunnen groeperingen hun rechten uitputten zoals ze willen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s