Geruchten over de dood van de Duitse Taliban-leider

Turkse Jihadisten beweren, dat de aanvoerder van de “Duitse Taliban-Moedjahedien” dood is. Naar men zegt werd de 27-jarige Berlijner door een raket gedood, afgevuurd door een drone of een helikopter.

Het is nog maar net tien maanden geleden, dat Fatih T. uit Berlijn alias “Abdalfattah Almani” het commando over de “Duitse Taliban Moedjahedien” overnam – een in het Afghaans-Pakistaanse grensgebied opererende Jihadistische splintergroepering, die tot nu toe vooral door zijn propaganda opviel. Nu zou T. dood zijn. Dat in ieder geval beweert een anonieme posting op een Turkstalige, Jihadistische website, die op 1 oktober is gedateerd.

Volgens het bericht stierf T. door een “raket, die door een drone of een helikopter werd afgevuurd”. Dit zou een bron in de Pakistaanse provincie Waziristan hebben meegedeeld.

De bewering dat T. dood is, kan niet rechtstreeks of onafhankelijk bevestigd worden. Duitse veiligheidsautoriteiten kennen weliswaar de internetverklaring over zijn dood, maar kunnen het waarheidsgehalte niet inschatten. Ook in de posting zelf wordt gezegd, dat men geen tweede bron zou hebben.

Fatih T. behoort tot de “Berlijnse groep”

Fatih T. behoort tot de zogenaamde “Berlijnse groep”, een losse aaneensluiting van radicale islamisten, van wie een deel vertrok om te vechten in de Hindoekoesj en een ander deel vanuit Duitsland ondersteuning verleent en bijvoorbeeld geld voor wapenaankopen overmaakte. Meerdere personen werden vanwege deze hulp aan een terroristische organisatie veroordeeld.

Volgens informatie van Duitse onderzoekers verliet T. Duitsland in mei 2009 via Turkije en tenslotte in richting Afghaans-Pakistaans grensgebied. Zijn familieleden dachten, dat hij naar Jemen gegaan zou zijn om er te studeren. In april 2010 trad hij op in een propagandavideo van de “Duitse Taliban Moedjahedien”, waarin de zogenaamde deelname van de Duitse strijders aan een militaire operatie van de Taliban tegen een Amerikaans steunpunt in Afghanistan werd geschetst.

Duitse veiligheidsautoriteiten gaan er van uit, dat T. een paramilitaire opleiding doorlopen en aan gevechtshandelingen meegedaan heeft.

De “Duitse Taliban Moedjahedien” is een door Duitse islamisten opgerichte afsplitsing van de “Islamitische Jihad Unie”, waartoe de Sauerlandgroep behoorde. De DTM opereert onder het oppercommando van de Afghaanse Taliban. Tot de groep zouden ongeveer een dozijn Jihadisten uit Duitsland behoren. Meerdere van hen werden echter intussen bij gevechtshandelingen gedood – bijvoorbeeld de beide oprichters Eric B. en Ahmad M. Anderen hebben de groep de rug toegekeerd.

Duitse Taliban grotendeels vernietigd?

Uit afgeluisterde gesprekken tussen DTM-strijders en hun ondersteuners in Duitsland is bekend, dat de groep intussen te kampen had met geldgebrek en interne ruzie. Niets duidt erop, dat dit veranderd is. Zelfs de propagandastroom begon de afgelopen maanden duidelijk te haperen.

“Als de melding klopt, versterkt deze mijn indruk, dat de DTM als groep grotendeels is vernietigd”, zegt de Berlijnse terreurexpert Guido Steinberg van de Stichting Wetenschap en Politiek.

Tot nu toe is er op de internetsite van de “Islamitische Jihad Unie” noch op die van de DTM een bevestiging van de obscure doodsmelding. Mocht deze worden bevestigd en mocht bovendien waar blijken te zijn, dat Fatih T. door een Amerikaanse drone om het leven kwam, zou dit het derde geval in zijn soort zijn betreffende een jihadist uit Duitsland. Op 4 oktober 2010 kwamen voor het eerst twee uit Duitsland afkomstige Jihadisten door een Amerikaanse drone om het leven.

Bron:

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,790087,00.html

Auteur: Yassin Musharbash

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

2 reacties op Geruchten over de dood van de Duitse Taliban-leider

 1. potlood zegt:

  Waaruit maar weer mag blijken; Je kunt een mens wel uit de woestijn halen maar niet de woestijn uit de mens.
  Oplossing; bevorder remigratie naar het Vaderzand, en ga immigratie uit niet-westerse landen tegen.
  Asielzoekers uitsluitend in de regio opvangen, en eventuele nieuwkomers binnen Europa uitsluiten van sociale stelsels.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Potlood ,als dat laatste eens mogelijk zou zijn..
  Ik denk dat indien de westerse wereld een serieus bijelkaar zou gaan zittnen om zones in Afrika in te richten onder toezicht van een grote internationale club er veel meer bereikt zou kunnen worden.
  Met de duizenden miljarden die er al ingestoken zijn zou toch wel iets bereikt moeten worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s