Islamitische inteelt en zijn gevolgen

In de politiek ver links staande “Berliner Tageszeitung” (taz)behandelde diens oorspronkelijk uit Turkije afkomstige redactrice Çiğdem Akyol onder de titel “Alles blijft binnen de familie” een taboethema: de gezondheidsgevolgen van islamitische inteelt. Het vroeger hier in het land door de adel en in boerendorpen gepraktiseerde huwelijk tussen neef en nicht is opnieuw modern geworden – door islamitische migratie.

Akyol beschrijft het alledaagse leven van een Turkse familie in Herne, waarvan de drie dochters zwaar werden getroffen door erfelijkheidsziekten, veroorzaakt door inteelt: eentje vroeg overleden, eentje zwaar gehandicapt, eentje achtergebleven. De laatste dient volgens plannen van de familie, mogelijk, vroeg te trouwen. Met wie, dat bepalen de mannen in de familie. In Turkije zou nog altijd het gebruikelijke spreekwoord gelden: “Goede meisjes trouwen met familie, slechte meisjes geeft men aan vreemden”. Het relatief grote aantal geestelijk en/of lichamelijk gehandicapte kinderen zou in de islamitische traditie worden toegedicht aan de moeder – deze zou slecht bloed of tijdens de zwangerschap stiekem gerookt en alcohol gedronken hebben.

Een wereldwijd toppunt van familiehuwelijken is tegenwoordig te vinden in het Nabije Oosten, zou het Australische “Centre for Comperative Genomics” hebben uitgezocht, nauwkeuriger gezegd, daar zou meer dan de helft van de huwelijken binnen de familie worden gesloten. Akyol citeert een deskundige, die niet bij naam genoemd wil worden: “Oman is voor ons genetici een paradijs. Ze trouwen daar allemaal onder elkaar, er komen de meest gekke ziektes voor.” Naast het persoonlijke leed van de direct betrokken kinderen en ouders speelt in westerse samenlevingen natuurlijk ook het aanspraak maken op de nu al door veroudering en werkloosheid zwaar belaste sociale kas een rol.

Het artikel van Akyol maakt duidelijk, dat het probleembewustzijn in de Turkse gemeenschap zeer verschillend is gevormd. De sociologe Yasemin Yadigaroğlu uit Duisburg deelt informatiemateriaal aan moskeeën uit en houdt lezingen op scholen, waar ze informatie geeft over de fatale gevolgen van familiehuwelijken. Al in 2005 startte zij een ansichtkaartenactie met slogans als “Ik wil graag kinderen, maar niet van mijn nicht” of “Trouwen ja, maar niet met mijn nicht”. Door deze betrokkenheid is Yadigaroğlu verachting en vijandigheid van Turkse zijde gewend.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/005619-Islamische-Inzucht-und-ihre-Folgen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

7 reacties op Islamitische inteelt en zijn gevolgen

 1. Ej.bron,ik heb een paar jaar in Adana gewoont aan gezien mijn man in het leger zat en wij daar waren uit gezonden en heb zulke schrijnende dingen daar gezien,datik kan me helemaal vinden in dit verhaal,het is anders voor mensen die daar op vacantie gaan maar adana is nog een boeren gedeelte van turkije en daar gaan je oogen wel open.ik zou zelf wel een boek kunnen schrijven.

  Like

 2. Pingback: Inteelt: het grote taboe | Golfbrekers

 3. Tom Hendrix zegt:

  Tja, zo rolt dat in het zgn. “seculiere Turkije”, nu! Dankzij de islamitische minister-president, de wolf in schaapsklederen. En deze achterlijkheid zien we momenteel helaas ook terug in onze Europese landen, dankzij de massale toevloed van Turken in het kader van gezinshereniging. Dus wederom NIET BEDANKT: PvdA,D66,VVD,en CDA. Iedereen die hier nog op stemt, is SCHULDIG aan de verdere TELOORGANG van ons land!

  Like

 4. Bert van Delft zegt:

  Trouwen binnen de familie komt overal en in de beste families voor. Neem bijvoorbeeld ons Koninghuis: generatie na generatie trouwde (lees: werd uitgehuwelijkt) met een volle neef of nicht, tante of oom.

  Ook in Nederland komen in plaatsen als Katwijk, Schevenigen, Urk en Volendam, waar men ook vaak binnen de familie trouwde, erfelijke aandoeningen voor, die het directe gevolg zijn van inteelt.

  Like

  • Equal zegt:

   Ah en dat maakt het dan goed dat er NU hele hordes islamitische gehandicapten moeten verzorgd worden met de belastingen van de ongelovige gemeenschap voor hún inteelt? Omdat het ooit ook gebeurde in deze contreien laten we ze maar debielen bijkweken, die bovendien verstopt worden want moslims schamen zich rot voor deze ‘zonde’…huizen waarvan de gordijnen nooit opengaan zijn vlot te herkennen…intussen komt het volgens jou zeker ook nog de integratie ten goede dat er telkens weer een eerste generatie wordt binnengehaald, analfabeet, geen taal of gebod kennende etc…?? Klop nog maar eens mea culpa!

   Like

 5. ahmed zegt:

  Over 50 jaar zijn er geen turken maar, very nice!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s