Steeds meer Arabische jongeren willen bij de IDF en de Mossad

Zoals het persbureau “Israël Heute” meldt, houdt de trend aan, die al jaren is te zien en steeds sterker wordt: steeds meer jongeren en jongere Arabische Israëli´s willen vrijwillig dienst nemen bij het Israëlische leger (IDF/Zahal) of bij de Israëlische geheime dienst de Mossad – om zodoende een actieve bijdrage te leveren aan de verdediging van de democratische en joodse staat Israël.

Nieuw aan deze ontwikkeling is, dat intussen duizenden Arabieren in de Arabische landen van het Nabije Oosten Israël ook willen ondersteunen, “Israël Heute” bericht:

“Ondanks de wijdverbreide haat tegen Israël zorgden de volksopstanden in de Arabische islamitische wereld voor een nieuw fenomeen: honderden Arabieren willen de joodse staat helpen en uiting geven aan het feit dat ze zich voelen aangetrokken tot Israël. Dankzij de “Arabische lente” herkennen steeds meer Egyptenaren, Syriërs, Jordaniërs en Iraki hoe goed en rechtvaardig Israël is. Tot deze inschatting kwamen zij met het oog op de totalitaire samenlevingen, waarin ze zijn opgegroeid. Bij de meeste van hen werd er sinds de kinderjaren in gehamerd, dat Israël een bloeddorstig monster zou zijn. Zo bestaat er dus een nieuwe rariteit in het Nabije Oosten. Duizenden Arabieren dienen bij Israëlische autoriteiten aanvragen op immigratie in. Meestal willen ze alleen maar asiel, maar velen van hen willen ook dienen in de IDF of bij de Mossad. Enkelen van hen geven zelfs aan joodse wortels te hebben. Het ministerie van buitenlandse zaken van Israël verraadde aan het dagblad “Jediot Ahronot”, dat het bij enkele aanvragers zelfs zou gaan om prominente personen uit Arabische regeringen en politieke organisaties. “Jullie zijn het enige land in de regio, die persoonlijke vrijheid garandeert aan iemand die politiek asiel zoekt.”

Enige tijd geleden was er al een hoge officier van de radicaalislamitische terreurbeweging Hezbollah uit Libanon naar Israël gevlucht, waar hij met zijn insiderkennis kostbare informatie aan de veiligheidsautoriteiten kon doorgeven. Inmiddels is hij Jood geworden en werkt en woont als Israëlisch staatsburger in Israël. Groot opzien baarde ook de “Zoon van Hamas”, die als zoon van een van de medeoprichters van de in de Gazastrook heersende terreurorganisatie Hamas niet alleen zelf schijnbaar een “actieve” functionaris van Hamas was, maar jarenlang voor de Israëlische binnenlandse geheime dienst Shabak werkte en door zijn medewerking terreuraanslagen verijdelde en zodoende mensenlevens redde. Tegenwoordig woont de tot het christendom bekeerde “Zoon van Hamas” in de VS en hij zal eind oktober op het 2e Duitse Israëlcongres in Frankfurt am Main spreken.

Veel Arabische Israëli’s ondersteunen het leger en de geheime diensten, ook, omdat zij de plannen van de corrupte Abbas-kliek afkeuren om van de zelfbedieningswinkel “PA” een kunstmatige staat “Palestina” in de Israëlische provincies Judea en Samaria te creëren (de zogenaamde “West Bank”), die alleen als bron van terrorisme, antidemocratische onderdrukkingsstaat en zelfbedieningsinstelling voor de functionarissen wordt beschouwd.

Bron:

http://www.haolam.de/index.php?site=dertag&id=6661

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Israël, Nieuws. Bookmark de permalink .

Een reactie op Steeds meer Arabische jongeren willen bij de IDF en de Mossad

 1. Nou nou, dit is voor mij wel nieuws! Ik weet van 1 Arabische jongeman die een tijd geleden hier in dienst wilde gaan. Maar dat Arabieren staan te trappelen om in het leger te gaan of zich aan te sluiten bij de mossad ~ is nieuws voor mij.

  Ik ben trouwens naar de site van haolam gegaan (de wereld) en kon daar slechts een paar van de commentaren zien, van 22 t/m 28. Waar de eerdere commentaren zijn verstopt, heb ik niet kunnen ontdekken.

  Commentaar nummer 27: Mittlerweile sind 8-10% der Soldaten in Kampfeinheiten Araber! Die Zahl der Araber bei Tzahal ist seit der zweiten Intifada kontinuierlich gestiegen.

  8 tot 10 % van de soldaten in de “Kampfeinheiten” zijn Arabieren? In het leger dienen Druzen, Bedoeienen, Circassians, maar zij zijn niet wat men hier verstaat onder “Arabieren”, al zijn de laatste twee groepen wel moslims.

  Ik had graag van een betrouwbare bron meer hier over willen horen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s