Conflict Turkije-Israël in geen geval een zaak van de NAVO

Te midden van alle verwarrende en door alle zijden ontkende berichten over bijna confrontaties tussen de Israëlische en de Turkse luchtmacht boven Cyprus (Ynet, Jerusalem Post, Ha´aretz) zag de secretaris-generaal van de NAVO zich toch genoodzaakt om duidelijk te maken, wat de NAVO zou doen als puntje bij paaltje komt en sprak deze zeer interessante en veelzeggende zin uit:

“HET IS EEN BILATERALE AANGELEGENHEID, DE NAVO ZAL ZICH DAAR NIET IN MENGEN”

Dus, mocht Erdoğan nog meer doordraaien – hoewel het er op dit moment naar uitziet dat hij eerder een hond zou zijn, die zo hard blaft, dat hij zelf al denkt dat hij gebeten zou hebben –, dan zouden we in ieder geval grotendeels de mogelijkheid kunnen uitsluiten om dan oorlog te krijgen met halve wereld, die de islamo-antisemieten Erdoğan te hulp schiet, maar “slechts” alleen tegen de Turken te hoeven vechten. Ik hoop, dat het niet zover komt en dat miljoenen inwoners van Turkije niet tientallen jaren lang zware schade toevoegt.

Momenteel met de ontwikkelingen in Syrië en het Panetta-bezoek betreffende de Iranoorlog bij ons, zou de rauwe wind echter heel snel weer uit een andere richting kunnen gaan waaien. Op dit moment is de hele regio aan alle kanten zo explosief, dat de kleinste escalatie ergens anders al kan zorgen voor alles wat mogelijk is.

Nu wordt er officieel bericht, dat Assad dreigt het stedelijke gebied Tel Aviv (Dan-regio) met een (chemische) rakettenregen binnen de zes uur te vernietigen, mocht Turkije, de NAVO of het Westen het land aanvallen. Assad zelf wordt letterlijk geciteerd:

“WANNEER ER KRANKZINNIGE MAATREGELEN TEGEN DAMASCUS WORDEN GENOMEN, ZAL IK NIET MEER DAN ZES UUR NODIG HEBBEN OM HONDERDEN RAKETTEN NAAR DE GOLANHOOGTEN TE VERPLAATSEN EN ZE OP TEL AVIV AF TE VUREN”

En dan beschrijft hij zo open als nooit tevoren het scenario, waarvan men al langere tijd uitgaat: hij zou zijn massale raketbeschieting coördineren met Hezbollah, die tegelijkertijd (vermoedelijk ook Hamas en Iran) massale raketbeschietingen op Centraal-Israël zouden uitvoeren en dan zou dit alles uitmonden in een regionale oorlog tussen de Iraans-Syrische as en het Westen en Israël.

“AL DEZE GEBEURTENISSEN ZOUDEN DE EERSTE DRIE UUR PLAATSVINDEN, MAAR IN DE VOLGENDE DRIE UUR ZOU IRAN AMERIKAANSE OORLOGSSCHEPEN IN DE PERZISCHE GOLF EN TEGELIJKERTIJD AMERIKAANSE EN EUROPESE INTERESSES AANVALLEN”

Bron:

http://aro1.com/nato-haelt-sich-raus-syrien-droht-mit-vernichtung-tel-avivs/

Auteur: Ulrich J. Becker

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Islam, Israël, Nieuws, Terrorisme. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s