Militaire raad zette samen met Moslimbroeders en Salafisten een val op

Een dringend verzoek aan de media in het Duitstalige gebied: Hou op met het overnemen van de leugens van Arabische televisiezenders!

De islamitische presentatrice Mona Elschazly berichtte tijdens haar uitzending op de televisiezender Dream over het “vreedzame” protest van de Kopten, dat een dag daarvoor werd aangekondigd. Zoals ze zei, verliep alles tot 18.00 heel vreedzaam en de Kopten scandeerden hun eisen en wachtten op de “moslims”, die zich uit alle districten van Cairo wilden aansluiten bij de Kopten. Letterlijk zei ze: “Opeens werd er met scherp geschoten. Niemand wist wie er schoot. De soldaten voelden zich geprovoceerd toen er op hen werd gevuurd. Men zag hoe de Molotov-cocktails en stenen over het plein voor Maspero vlogen. Niemand weet wie dat precies heeft gedaan!? Een feit is: de soldaten en de politieagenten stormden op de Koptische demonstranten af en de militaire pantservoertuigen reden met hoge snelheid de menigte in, waardoor veel mensen om het leven kwamen of zwaargewond raakten. Men weet tot nu toe niet precies hoeveel mensen er om het leven kwamen, omdat er veel onherkenbare “lijken” in ziekenhuizen, klinieken en zijstraten liggen.”

De gerenommeerde presentator Moataz Eldemerdasch liet zich door zijn verslaggever ter plaatse tijdens zijn uitzending “Masr Elgedida- Het nieuwe Egypte” op de tv-zender Alhayat informeren, die hem vertelde: “Een groep jongeren onder de 18 jaar omsingelen het plein en schreeuwen ´Islamiya…Islamiya …Egypte blijft islamitisch!´. Zeker is dat reden genoeg tot zorg, omdat men bang is dat ze in conflict zullen raken met de Koptische demonstranten.” Begrijpt u hoe de vork in de steel zit? Nee, niet helemaal? Leest u dit dan nog: “De studio´s van de tv-zenders Al-Arabiya, Alhoraa en 25-Januari werden bestormd en er met geweld toe gedwongen om niet over de waarheid te berichten. Een presentator van de Egyptische zender “25-Januari” bericht over Salafisten op motoren, die de Koptische demonstranten aanvielen. De officiële tv-zender “Channel 1” riep de “eerbiedwaardige burgers” ertoe op om de soldaten en politieagenten tegen de “gewelddadige” Kopten te ondersteunen. Dat betekent dus: “Tantawi, Essam Scharf en met hen de Moslimbroeders willen een burgeroorlog aanwakkeren of veroorzaken.”

Zoals al zo vaak gezegd: Moebarak is niet echt vertrokken. Zijn regime en de etnische zuivering bestaan ondanks de bedachte revolutie nog steeds en zijn onveranderd. Net zoals bij alle aanvallen tegen de Kopten sinds de militaire staatsgreep in 1952 en zelfs tijdens de Engelse bezetting respectievelijk de oprichting van de Moslimbroederschap in het jaar 1928: boeven en zware criminelen van de regerende partij (NDP) vallen de Kopten aan en worden hierbij ondersteund door het leger en de politie. Deze keer deden de islamitische boeven er een tandje bij: ze moesten niet alleen enkele auto´s in brand steken, maar ook zelfs een paar soldaten doodschieten. Dan neemt de Egyptische televisie het over en beschuldigt de Kopten ervan Egyptische soldaten met hun kruisen te hebben vermoord. Denken jullie dat de wereld achterlijk is of zo? Misschien wel, misschien nemen de VN & Co dit alles voor zoete koek!

Tegenover de Koptische tv-zender CTV zei pater Filopatier: “Een uur geleden belde ik met pater Mathias. Hij zei, dat hij zich bevond in een woning op de 11e verdieping van een flatgebouw. Tot daar werd hij achtervolgd door Egyptische soldaten. Zoals ik vandaag al meerdere keren zei, werden wij allebei bedreigd door generaal Eldamaty. Ik ken de exacte cijfers van de martelaars of zwaargewonden niet, omdat er veel lijken liggen in garages, hotels en flats. Diegenen, die de auto´s in brand staken, zijn de Egyptische soldaten.”

Foto onder: Salafisten belagen Kopten, waarna de situatie volledig escaleert.

Waarschuwing!! Gruwelijke beelden!:

Voor meer foto´s, ziehttp://koptisch.wordpress.com/2011/10/10/videos-des-schreckens-fur-die-wahrheitsverderher/

Voor meer video´s en foto’s, zie“Gruwelijk bloedbad op Kopten door het leger in Caïro”

Lees voor de laatste nieuwsupdates onze NIEUWSPAGINA

Bron:

http://koptisch.wordpress.com/2011/10/10/militarrat-fadelte-moslembruder-und-salafisten-eine-falle-ein/#more-24570

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Islam, maspero. Bookmark de permalink .

4 reacties op Militaire raad zette samen met Moslimbroeders en Salafisten een val op

 1. Pingback: Gruwelijk bloedbad op Kopten door het leger in Caïro « ejbron

 2. @E.J. Bron
  Zinvolle posting. Er is veel mist in de media, da’s waar. Wat er nou precies gebeurd is in Cairo vannacht wordt mij niet helder. Sommige berichten zeggen dat nadat het leger met pantservoertuigen op de Kopten inreed deze zich met andere groepen zoals moslims verenigden tegen het leger. Dus dat ontkracht het idee dat er sprake was van sektarisch geweld. In elk geval gedurende de hele duur van de onlusten.

  Het verraad van de zogenaamde Arabische Lente door het leger lijkt onderhand alle groeperingen te frustreren. Wellicht de scherpslijpers binnen de Moslimbroeders uitgezonderd van wie gezegd wordt dat ze het op een akkoordje met het leger hebben gegooid. Hoe een en ander afloopt is de vraag. De meer dan 7 miljoen Kopten laten zich niet in de hoek drukken. Hier wreekt zich het gebrek aan individualisering en culturele ontwikkeling in de Arabische wereld. Religieuze blokken beuken op elkaar in. Zonder veel realiteitszin. En zonder enige zin.
  http://georgeknightlang.wordpress.com/2011/07/21/arabische-lente-is-voorbij/

  Like

 3. Pingback: De “Arabische Lente” « ejbron

 4. Pingback: Videobewijs: de Hoge Militaire Raad liegt over pantservoertuigen die demonstranten vermorzelden « ejbron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s