Nazi-partij van Egypte stelt zich voor (+ video!)

“Dit is een nieuwe partij. Haar ideologie zal de problemen van Egypte oplossen”, aldus Dr. Mamdouh Mansour. Lid van de nieuwe Egyptische nazi-partij, die op 22 september bij “Dream 1 TV” werd voorgesteld. De presentator Wael El-Ebrashi begroette de deelnemers aan een gespreksronde met “Heil Hitler” en legde aan de toeschouwers uit, dat het nazisme een tirannieke, fascistische, politieke ideologie zou zijn, die de wereld verwoesting gebracht zou hebben.

Mansour verklaarde, dat de nieuwe Egyptische partij “openlijk en niet stiekem, zoals de Vrijmetselaars”, zou optreden. De partij zou al 300 leden hebben. Sayyed Gamal zei: “We hebben alleen de positieve aspecten van de nazi-partij overgenomen, niet de negatieve.”

De leider van de nazi-partij, Muhi Al-Din Gamal vertegenwoordigt de opvatting binnen tien jaar in het parlement vertegenwoordigd te zijn en dan ook de president te leveren. “Het is ons politieke doel om van het Arabische ras, de sprekers van de Arabische taal, het beste ras te maken.” Uiteindelijk zou er in de hele wereld Arabisch moeten worden gesproken. Naast zich heeft hij een Arabische uitgave van Hitler´s “Mein Kampf” neergezet.

Presentator Wael Al-Ebrashi vroeg aan zijn studiogasten: “Waarom zouden we hier in Egypte deze tirannieke, fascistische politieke beweging moeten importeren, deze uit de mottenballen van de historie tevoorschijn toveren, nadat zij door de hele wereld werd uitgespuwd?”

Amr Fouad antwoordde: “Ten eerste werd de Egyptische burger enorm vernederd. Daar willen we een streep trekken. Ons eerste doel is de heerschappij van het Egyptische ras.” De presentator vraagt: “Net zoals Hitler van de superioriteit van het Arische ras over de rest van de mensheid heeft gesproken? Dat is extreem racisme.”

Muhammad Abd Al-Rahman verklaart, dat het idee uiteraard in een Facebookgroep zou zijn ontstaan. “Velen van ons hadden daarvoor al in de heerschappij van het Egyptische ras geloofd.”

Toch zou de Egyptische nazi-partij niet zoals die van Hitler zijn, “omdat wij overtuigd zijn van de concepten van de islam.” Als voorbeeld noemt hij Hitler´s vijandigheid tegenover alle Joden. Als moslim zou hij geloven, dat het Jodendom als monotheïstische religie gerespecteerd zou moeten worden. “Ik ben niet vijandig tegenover alle Joden, alleen maar tegenover de zionistische entiteit. De zionisten vormen een gevaar voor de Arabieren. Daarom ben ik hun vijand.”

Mansour zei, dat de Egyptische nazi´s geen Holocaust op de Joden zouden willen uitvoeren en de joden ook niet zouden willen bestrijden. “Dat is de taak van de staat. Daar bemoeien we ons niet mee.”

Rami Gan zei, dat de nazi-partij het vredesverdrag tussen Egypte en Israël niet zou erkennen. “Wij willen een Egyptische kernreactor bouwen, door Egypte gebouwd en met Egyptische componenten.” Alle Egyptenaren zouden zich rondom dit project verenigen.

Ahmad Sayyed voegt er aan toe: “We willen niet ten vollen een nazi-partij zijn, maar alleen dat het ras van ons land over de rest van de wereld heerst. De Arabische wereld zou zich moeten verenigen, zodat we een verenigde kracht worden, net zoals de EU.”

Op de vraag of Hitler´s ideeën onderdeel zouden gaan uitmaken van het partijprogramma, geeft Fouad een duidelijk antwoord: “Tijdens de Duitse bezetting van Frankrijk werd er een Duitse officier gedood. Om de eer van deze officier te herstellen, werden er 75 Fransen gedood. Daarom behandelt men iedere Duitse toerist in Europa met respect.” De Egyptenaren willen volgen Fouad niet gerespecteerd worden vanwege hun bloed, maar dankzij hun industrie, hun toerisme, hun landbouw en ontwikkeling.

Verering van Adolf Hitler en de nazi´s is wijdverbreid in de Arabische wereld. Het verbaast Duitse toeristen steeds opnieuw om in de Oude Stad van Jeruzalem door Palestijnen begroet te worden met een vriendelijk “Heil Hitler”, vaak met de toevoeging: “Jammer dat jullie Duitsers Hitler´s werk niet hebben afgemaakt. Dan zouden we nu minder problemen hebben.”

In een artikel van de vooraanstaande Egyptische krant “Al Ahram” uit het jaar 2002 is te lezen, dat de leider van de “Administratieve controleautoriteit” (ter bestrijding van corruptie) destijds “Hitler Tantawi” heette. Dezelfde man of misschien toevallig een naamgenoot wordt als voormalig kabinetsminister, als generaal-majoor (die een ontmoeting had met de Amerikaanse vicepresident Dick Cheney) en op een lijst van “corrupte Egyptenaren” op de homepage van de oppositie genoemd.

Hieronder de video van de televisie-uitzending:

Bron:

http://honestlyconcerned.info/bin/articles.cgi?ID=KO107411&Category=ko&Subcategory=9

Auteur: Ulrich W. Sahm

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Islam, Israël. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s