Komt Gilad Schalit over enkele dagen vrij?

Blijkbaar is het nu tot een spectaculaire deal tussen de Israëlische regering en de islamitische terreurorganisatie Hamas gekomen. Na meer dan vijf jaar gevangenschap moet de Israëlische soldaat Gilad Schalit vrijkomen. Als tegenprestatie zou Israël 1027 (!) militante Palestijnen vrijlaten. Minister-president Netanyahu heeft de deal al bevestigd.

Der Spiegel” bericht:

Hij stond bekend als de meest prominente gevangene van het Nabije Oosten: in juni 2006 werd Gilad Schalit door een Palestijns commando aan de Israëlische kant van de grens met de Gazastrook gevangen genomen. Jarenlang hadden bemiddelaars zich ingespannen voor zijn vrijlating – zonder succes.

Schalit diende voor Hamas als onderpand voor pogingen tot vrijlating van militante Palestijnen. Over zijn gezondheidstoestand was niets bekend, het was zelfs onzeker of hij überhaupt nog in leven was.

Nu, vijf jaar later, zijn Hamas en Israël het eens geworden over de vrijlating van Gilad Schalit. Volgens een radiobericht zou de soldaat begin november vrijkomen. Als tegenprestatie zou Israël 1027 militante Palestijnen vrijlaten. Een hoge vertegenwoordiger van Hamas in Cairo bevestigde de deal.

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu heeft dinsdagavond eveneens de gevangenenruil bevestigd. Netanyahu zei aan het begin van een speciale zitting van zijn regering: “Het is de beste deal, die we in deze stormachtige tijden in het Nabije Oosten konden bereiken.”

Over de details zou in Cairo verder worden gesproken onder bemiddeling van Egypte. Netanyahu bedankte ook de Duitse onderhandelaars en bondskanselier Angela Merkel voor hun ondersteuning. De Israëlische regering heeft de deal dinsdagavond goedgekeurd.

Mocht Gilad Schalit echt vrijkomen, dan zou dit een ongelooflijk moment zijn. Veel mensen hebben wereldwijd voor Gilad Schalit gebeden. Dat Israël als tegenprestatie 1027 militante Palestijnen vrijlaat, toont aan hoe belangrijk voor de Israëli’s een mensenleven is.

Kijk hier naar de VIDEO´S!!:

Bron:

http://www.pi-news.net/2011/10/kommt-gilad-schalit-in-wenigen-tagen-frei/#more-215563

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Israël, Nieuws, Terrorisme. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s