Film: “My Tehran For Sale”

Hieronder de volledige film “My Tehran For Sale“, waarvoor een Iraanse actrice werd veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf en 90 zweepslagen.

h/t Vlad Tepes

Iraanse actrice veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf en 90 zweepslagen voor haar rol in een film over de grenzen die in Iran worden gesteld aan artiesten

Screenshot_10

Actrice Marzieh Vafamehr is veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf en 90 zweepslagen voor haar rol in een film over de grenzen die in de Islamitische Republiek worden gesteld aan artiesten, berichtte een Iraanse oppositionele website zondag.

“Er is een vonnis uitgesproken tegen Marzieh Vafmehr, waarin sprake is van één jaar gevangenisstraf en 90 zweepslagen”, berichtte Kalameh.com.

“Haar advocaat is tegen de uitspraak in beroep gegaan, dat zaterdag werd uitgesproken”, voegt het bericht er aan toe, zonder op nadere details in te gaan.

Vafamehr werd in juli gearresteerd, nadat zij was verschenen in de film “My Tehran for Sale”, die felle kritiek veroorzaakte binnen conservatieve kringen.

De film, geproduceerd in samenwerking met Australië, vertelt het verhaal van een jonge actrice in Teheran, van wie het theaterwerk wordt verboden door de autoriteiten. Ze wordt dan gedwongen een geheim leven te leiden om zichzelf artistiek uit te kunnen drukken.

Het Fars persagentschap dat de film niet in Iran mocht worden uitgezonden en illegaal in het land werd verspreid.

Eind juli werd Vafamehr vrijgelaten, na het betalen van een onbekende borgsom.

 Bron: breitbart.com

Vertaald door:

E.J. Bron

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

Een reactie op Film: “My Tehran For Sale”

  1. Ongelofelijk dat ze hier voor is veroordeeld. Ik heb de film de volle anderhalf uur gezien en niets dan lof is mijn oordeel. Geweldige actrice. Ze speelt haar rol als niet van echt te onderscheiden. En een even zo goed script met die totale ommekeer in het verhaal na een uur. Deze film doet Europees aan. Het had zomaar een Franse of Russische film kunnen zijn. Typisch zo’n film die je nog eens moet zien om alle details die je niet mee kreeg in je op te nemen. 90 Filmprijzen verdient het.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s