Goudautomaten in opmars, nu ook in China

Geldautomaten vindt men op iedere straathoek. Goudautomaten niet. In een zakenwijk in de Chinese hoofdstad Peking kunnen geinteresseerden nu, i.p.v. contant geld, goud pinnen. Met behulp van het glanzende metaal willen de Chinezen zich wapenen tegen een toekomstige crisis. Alleen in India is de vraag naar het glanzende metaal nog groter.

De goudkoorts is nog niet voorbij

De gebeurtenissen op de financiële markten zijn nauwelijks meer te voorspellen. Beleggers hebben hun vertrouwen en de markten als deel van hun rationaliteit verloren. Desondanks is de goudkoers de afgelopen weken in elkaar gezakt. De goudbel zou geknapt zijn, volgens sommige analisten. Deze conclusie zou echter wel eens voorbarig kunnen zijn geweest, want een centrale bank van het eurosysteem heeft de afgelopen weken heel verrassend goud ter waarde van 181 miljoen euro verkocht, zoals de Europese Centrale Bank meedeelde. Daarbij gaat het om een ongebruikelijk grote hoeveelheid, normaalgesproken gaat het om enkele miljoenen. Volgens Eugen Weinberg, de grondstoffenexpert van de Commerzbank, gaat het daarbij nog, gezien een ander aspect, om een opmerkelijke actie: de afgelopen jaren waren nationale banken namelijk als kopers en niet als verkopers opgetreden.

Goud voor het Rijk van het Midden

Terwijl onze landen hun goud op de markt gooien, dekken Chinese burgers zich ermee in. De vraag is dusdanig groot, dat er in de eens zo dogmatische communistische Volksrepubliek China goudautomaten worden opgesteld. In een zakenwijk in de hoofdstad Peking werd de eerste automaat in bedrijf genomen. Er kunnen in één keer tot twee en een halve kilogram goud worden uitgehaald. Dat komt overeen met een huidige waarde van € 116.000. Er kan of contant of met een bankpas worden betaald. Er wordt uitbetaald in munten of goudbaren.

De Chinese Agrarische Handelsbank is van plan om meerdere van deze goudautomaten op exclusieve plaatsen te installeren. Net zo expansief is ook de Duitse firma “Ex Oriente Lux” bezig, die goudautomaten in Duitsland, maar ook daarbuiten, installeert. Het laatst werd een automaat in Flensburg in bedrijf genomen, de eerste in de deelstaat Schleswig-Holstein.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/005684-Goldautomaten-im-Vormarsch-jetzt-auch-China

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, Wereldcrisis. Bookmark de permalink .

Een reactie op Goudautomaten in opmars, nu ook in China

  1. Pingback: Goud pinnen met een gold to go-automaat; Gold goes mainstream « Bubble Economie Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s