INDECT – Het nieuwe observatieprogramma van de EU

+++“Veiligheid” rechtvaardigt overtredingen van de burgerrechten”+++

Het EU-project “INDECT” stelt alles in de schaduw wat men tot nu toe betreffende bewaking en controle voor mogelijk hield: dronen, totale videobewaking en scanners op het internet kunnen spoedig realiteit worden. De EU financiert op dit moment het zogenaamde “INDECT-project”, waarmee naar eigen zeggen de “veiligheid” van de Europese burgers gewaarborgd moet worden.

Met dronen worden bijvoorbeeld hele steden in de gaten gehouden, maar ook individuen kunnen hiermee worden gevolgd. De mensen worden geobserveerd met videocamera´s om o.a. “abnormale zaken” te herkennen, zoals de website van INDECT schrijft. Abnormaal gedrag zou kunnen zijn: rennen, schreeuwen, ontmoeten van meerdere personen tegelijk, te lang zitten op dezelfde plek of op de grond zitten in het openbaar vervoer. Natuurlijk kan het computersysteem niet onderscheiden waarom iemand rent, of de desbetreffende persoon een handtas heeft gestolen of zijn vriend achterna rent. De geobserveerde wordt via gezichtsherkenningssoftware geïdentificeerd en zijn hele leven gedurende afgelopen 6 maanden wordt onderzocht. Het gaat hier om gevoerde telefoongesprekken, bezochte internetsites, video-opnames van bewakingscamera´s op openbare plaatsen, commentaren op blogs, aanmeldingen bij sociale netwerken, nieuwssites en wat dies meer zij.

Dat doet de software van “INDECT” allemaal automatisch. Bovendien dient het project verbonden te worden tot een gigantisch bewakingssysteem. Op de website van “INDECT” worden de deelnemende firma´s en instellingen voorgesteld. Hieronder bevinden zich politieautoriteiten, universiteiten en ondernemingen uit de EU. Men heeft ook een zogenaamde “ethic board” geïnstalleerd, wat zoveel betekent als “ethische directie”. Hierin bevinden zich, afgezien van ondernemingen en professoren, hoge beambten van de Police Service of Northern Ireland (PSNI). Dat zijn zogezegd ethiekspecialisten.

Op 13 oktober berichtte het politieke magazine “Kontraste” over dit, ook met Duits belastinggeld gefinancierde, project. Zoals het weekblad “Focus” berichtte, wil de EU ÏNDECT”voor het eerst “testen” op de Europese kampioenschappen voetbal in 2012. Uiteraard wordt benadrukt, dat dit allemaal zou plaatsvinden binnen het kader van de geldende wetten en dat de burgers zich geen zorgen zouden hoeven maken. Door echter voortdurend wetten aan te scherpen, zal er een rechtspraak worden gecreëerd, die deze soort bewaking zal legaliseren. Als het meest populaire argument om de totale bewakings- en politiestaat te legitimeren, dient het dreigende “terreurgevaar”.

Er wordt angst en haat aangewakkerd om de rest van de burgerlijke vrijheidsrechten ook nog af te schaffen.

Je kunt ook zeggen: de EU financiert de ontwikkeling van bewakingstechnologie, waarvan de inzet nu nog verboden is. Het Wetboek van Strafrecht kent ook de begrippen van de poging, de planning en voorbereiding van delicten. Deze zullen met zulke openbare voorbereidingen naar alle waarschijnlijkheid wel niet gelden.

Bron:

http://kompakt-nachrichten.de/?p=11959#more-11959

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Europeanisering. Bookmark de permalink .

3 reacties op INDECT – Het nieuwe observatieprogramma van de EU

  1. Linsky zegt:

    Welkom in de NWO!

    Ps. wordt nu door de EU ook het begrip ethiek geherdefinieerd?

    Like

  2. Pingback: Strijd tegen burgerrechten: Met TrapWire naar de controlestaat | E.J. Bron

  3. Pingback: Angst voor de eigen burgers. EU wil in heel Europa systeem van blokhoofden en bespioneren invoeren | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s