Gilad Shalit is vrij – vreugde en de keerzijde

In Israël zijn het dagen van gemengde gevoelens sinds bekend werd, dat Gilad Shalit na vijf jaar in de macht van de islamitische Hamas onder zeer riskante ruilvoorwaarden is vrijgekomen. Vreugde voor de familie Shalit mengt zich met grote bezorgdheid en deels heftige kritiek van de familieleden en vrienden van de Israëlische terreurslachtoffers.

In tegenstelling tot het beeld in de kwaliteitsmedia zijn de meer dan 1000 bij de gevangenenruil vrijgelaten Arabieren niet zomaar gewoon “gevangenen” in Israëlische gevangenissen, maar brutale terroristen, die vaak wegens moord en de hulp bij het willekeurig vermoorden van Israëli’s en/of Joden eigenlijk terecht een levenslange gevangenisstraf zouden moeten uitzitten.

De niet echt wegens fout parkeren willekeurig door de Israëlische bezetters gevangen genomen Abd al-Aziz Salha komt vrij, die deelnam aan de lynchmoord op twee Israëlische soldaten, die de verkeerde weg hadden genomen en door een hysterische, van haat vervulde meute Arabieren dood werden geslagen en uit het raam van een Palestijns politiebureau in Ramallah werden gegooid. Op de foto hieronder zie je hoe hij triomfantelijk vanuit het venster zijn met bloed besmeurde handen de lucht insteekt naar de menigte buiten. Hij werd, net zoals bijna alle andere actieve terroristen, later door de Israëlische geheime dienst opgespoord.

Of de Pasenmoordenaar Nasser Yataima, die in 2002 een bomaanslag in het Park-Hotel in Netanya plande en daar met succes dertig Israëlische burgers vermoordde op een Paasviering en 140 anderen deels zwaar verwondde. Of Musab Hashlemon, die twee Palestijnse zelfmoordactivisten opleidde en aanvoerde, die daarna in Beer Sheva met succes 16 Joden vermoordden. Hij was al eens eerder bij een “gevangenenruil” vrijgekomen en had onmiddellijk consequent van zijn vrijheid gebruik gemaakt om nog meer Israëlische burgers door zelfmoordactivisten te laten vermoorden.

Of Jabril Ismael, die eerst een woningeigenaar zwaar verwondde met een bom en daarna twee jongeren bij een benzinestation vermoordde en meer mensen zwaar verwondde. Of Ismail Musa Bahit, die enkele andere Palestijnen verdacht van collaboratie met Israël en zes van hen persoonlijk vermoordde, inclusief een onschuldige joodse groentehandelaar. Vier andere Palestijnen, die ook van collaboratie werden verdacht, kwamen met de schrik vrij. Enz, enz, enz… In totaal werden er 900 levenslange gevangenisstraffen voor terroristen, die zeker meer dan verdiend waren opgelegd, voor Gilad Shalit vrijgelaten.

De familie Roth, waarvan de dochter Malka door een vrijgelaten terroriste werd vermoord en andere families van slachtoffers van islamitisch terrorisme, hadden tot het laatste moment d.m.v. petities, brieven aan de minister-president en telefoontjes naar het – traditioneel echter zeer links vonnissende –Hooggerechtshof met diens voorzitter Beinisch geprobeerd om het ergste in de “gevangenenruil” nog te verhinderen.

De vader van Gilad Shalit, Noam, had de afgelopen vijf jaar constant campagne gevoerd voor de vrijlating van zijn zoon; in Israël wordt echter gefluisterd, dat deze campagnes vooral gericht waren op de staat Israël en meer toegevendheid eisten tegenover de Hamas-terroristen, in plaats van op het Rode Kruis, internationale organisaties en op de anders altijd zo op mensenrechten bedachte EU. De omstandigheden na de gijzeling van de soldaat Shalit – geen contact naar buiten toe, geen toegang van het Rode Kruis en geïsoleerde gevangenschap zonder contact met familieleden –  waren per slot van rekening een flagrante schending van het internationale recht.

40 van de vrijgelaten Palestijnse terroristen worden door andere landen opgenomen – naar men zegt door Turkije, Katar en Syrië. Het is verrassend, dat geen van de terroristen naar Duitsland toe komt, omdat in het verleden de Duitse regering altijd wel een warm plekje over had voor islamitische terroristen.

Alleen al een wandeling in Tel Aviv voert langs allerlei plaatsen van terreur. Bijvoorbeeld bij de discotheek “Dolphinarium”, waarvoor een Arabische terrorist zichzelf opblies en daarbij 21 jonge Israëli’s tussen 14 en 19 jaar mee de dood in sleurde.

Of Mike´s Place, een muziekcafé, waar twee “jonge Britten”, genaamd Asif Muhammad Hanif en Omar Khan Sharif, binnen probeerden te dringen, door een bewaker werden tegengehouden en daardoor slechts drie Israëli’s konden vermoorden en 40 anderen gedeeltelijk zwaar konden verwonden.

Maar de Israëli´s zijn een positief volk en het brengt opnieuw de hoogste offers om ook de laatste zoon thuis te brengen. Minister-president benadrukte in zijn korte welkomstrede voor Gilad Shalit op een militaire vliegbasis, dat zijn regering de burgers tegen terrorisme zal beschermen, maar de traditionele joodse waarde van het leven boven alles zou stellen. Een bewonderenswaardige eigenschap in een regio, waarin in het geval van oorlogen er graag op wordt gewezen, dat men, indien noodzakelijk, voor miljoenen mensen zou kunnen zorgen om te vechten en desnoods ook zou kunnen ontberen.

Bron:

http://www.pi-news.net/2011/10/gilad-schalit-ist-frei-freude-und-die-kehrseite/#more-216563

Auteur: Mr. Merkava

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Islam, Israël, Nieuws, Terrorisme. Bookmark de permalink .

Een reactie op Gilad Shalit is vrij – vreugde en de keerzijde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s