Hamas claimt overwinning bij gevangenenruil

Er bestaat geen twijfel over het feit, dat de terugkeer van honderden Palestijnse gevangen naar huis en naar hun families in Gaza wordt gezien als een uitermate belangrijke overwinning voor het leiderschap van Hamas. Tot diep in de nacht werd er gezwaaid met een zee van groene vlaggen – de kleur van de islamistische partij.

Gesprekken tussen de twee partijen, waarbij niemand concessies wilde doen, gaven de wereldleiders weinig aanleiding om Israël en de verdeelde Palestijnen aan te sporen tot de lang verwachte deal om zodoende de weg naar vredesonderhandelingen te heropenen.

In Cairo, waar de belangrijkste leider van Hamas enkele van de vrijgelaten Palestijnse gevangenen begroette, gedroeg zich triomfantelijk.

“Ik zeg, laat Netanyahu zich inspannen om aan het Israëlische publiek uit te leggen waarom hij zijn handtekening zette onder de deal. Laat hem maar zeggen dat Hamas concessies heeft gedaan. Het Israëlische publiek weet wie concessies heeft gedaan”, zei de leider van Hamas.

En nu tevens blijkt, dat de gevangenenruil ook afbreuk doet aan Fatah, heeft Mashaal verzoenende gebaren gemaakt naar zijn rivaal Abbas.

Zie ook de reactie van Hamas, die iedere claim uit de linkse media -die beweert dat deze “gevangenendeal” mogelijkheden biedt voor een nieuwe opening in de onderhandelingen met Hamas-  belachelijk maakt.

Bron:

http://www.euronews.net/2011/10/19/hamas-claims-victory-over-prisoner-swap/

Vertaald uit het Engels door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Video´s: ethan

Zie ook onze Nieuwspagina!

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Islam, Israël, Terrorisme. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s