Maleisische moslims roepen op tot massale demonstratie tegen christenen (+ update – video)

De Maleisische autoriteiten hebben toestemming gegeven voor een massale manifestatie tegen een zogenaamde christelijke missionering. De “bijeenkomst van een miljoen moslims” (Himpunan Sejuta Umat), waartoe islamitische organisaties en politieke partijen hebben opgeroepen, moet zaterdag in Shah Alam plaatsvinden. Dat meldden Maleisische media woensdag. Het doel zou “een versterking van de islam en het Maleisische ras” zijn, zei een woordvoerder van de manifestatie.

Tot de ondersteuners van de manifestatie behoort de regeringspartij Umno. Binnen de islamitische partij PAS echter zijn de meningen verdeeld. De jeugdorganisatie van de PAS riep op om aan de manifestatie deel te nemen, terwijl de moederpartij de manifestatie afwijst. Ook de oppositionele coalitie “Volksalliantie” sprak zich tegen “Himpunan” uit.

Radicale Maleisische-islamitische-nationalistische organisaties beschuldigden samen met de dicht bij de regering staande media de Maleisische christenen ervan een staatsgreep te plannen om de islam ten val te brengen. Om dit doel te bereiken zouden de christenen gestart zijn met een massale missioneringcampagne Sinds 2008 zouden ongeveer 250.000 Maleisiërs tot het christendom zijn bekeerd, citeerden verschillende media de moefti van de Maleisische deelstaat Perak, Tan Sri Harussani Zakaria.

De regering van Maleisië, met de Umno als sterkste regeringspartij, en islamitische organisaties wakkeren op dit moment de spanningen tussen de rassen en religies van Maleisië aan. Vooral de Maleisische christenen worden in het vizier genomen.

Slechts enkele dagen na zijn ontmoeting met paus Benedictus XVI. midden juli in Rome, had minister-president Najib Razak in een interview de christenen van Maleisië een gebrek aan interesse in een “serieuze dialoog met de islam” verweten. De voorzitter van de Maleisische bisschoppenconferentie, bisschop Paul Tan Chee Ing, beoordeelde de uitspraak van Najib, korte tijd nadat hij een bezoek had gebracht aan de paus en het opnemen van diplomatieke betrekkingen tussen het Vaticaan en Maleisië had aangekondigd, “storend en pijnlijk”.

Update (video):

Bron:

http://www.kathweb.at/site/nachrichten/database/42355.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

2 reacties op Maleisische moslims roepen op tot massale demonstratie tegen christenen (+ update – video)

  1. Pingback: De islam: wereldwijd en dagelijks ellende « ejbron

  2. Pingback: “Verboden vleselijke lust” – protesten tegen Elton John « ejbron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s