Nu ook islamitische “sharia only”-zones in Kopenhagen?

Eerst Londen, en nu plant een Deense groep Salafisten, die zichzelf “Call to Islam” noemt, de introductie van 24-uurs patrouilles in shariazones in Kopenhagen en eventueel in andere gebieden in Denemarken.

Volgens de Deense krant “Jyllands Posten” is “Call to Islam” van plan om shariazones te introduceren – eerst in de wijk Tingbjerg in Kopenhagen, daarna in andere wijken in Nørrebro en eventueel in andere gebieden in Denemarken. In deze zones zullen patrouilles mensen benaderen, die drinken, gokken, discotheken bezoeken of andere activiteiten ondernemen, die door voor de groep in tegenspraak zijn met de islam.

De “Muslim Joint Council” (MJC), een overkoepelende organisatie voor islamitische verenigingen in Denemarken, hebben de plannen om shariazones in te richten veroordeeld. “We moeten niet blind zijn voor hun extremisme in onze samenleving”, zegt de woordvoerder van MJC, Mustafa Gezen, tegen Jyllands Posten.

“Het probleem is, dat veel jongeren in een situatie verkeren, waarin ze ontvankelijk zijn voor deze opvattingen.” Gezen voegt er aan toe, dat de Salafistische groep een kleine groepering is, en dat er ongeveer 40.000 moslims in Denemarken zijn die haar opvattingen niet deelt (edit E.J. Bron: dat zou betekenen, dat er minstens 160.000 moslims overblijven die dit wel doen!).

De Deense groepering lijkt haar inspiratie te hebben gekregen van een groepering in Groot-Brittannië in juli, waar in Londen gele posters werden opgehangen met het opschrift “U betreedt nu een door de sharia gecontroleerde zone: hier gelden de islamitische regels”. De posters suggereerden, dat in de zone alcohol, gokken, muziek en concerten, pornografie en prostitutie, drugs en roken verboden zouden zijn.

Video:

Bron:

http://politiken.dk/newsinenglish/ECE1424756/sharia-zones-in-copenhagen/

h/t: barenakedislam

Vertaald uit het Engels door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

3 reacties op Nu ook islamitische “sharia only”-zones in Kopenhagen?

  1. Pingback: Gaddafi voor zijn dood drie uur gemarteld « ejbron

  2. Pingback: Gaddafi voor zijn dood drie uur gemarteld | AmsterdamPost

  3. G.Deckzeijl zegt:

    Nog even en België is ook aan de beurt. En als de lezer net zo’n vooruitziende blik heeft als ik nodig ik hem/haar uit de rest zelf in te vullen!
    http://tinyurl.com/cs2a6eo

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s