Documentaire: De socialistische glamourboy Tony Blair

Alweer een uitstekende Channel 4 documentaire over de corrupte politieke elite van het Verenigd Koninkrijk. Sinds zijn ontslag in juni 2007, heeft Tony Blair zichzelf meer dan alle vorige ex-premiers financieel verrijkt. Journalist Peter Osborne onthult een aantal van de bronnen van zijn nieuw verworven rijkdom, waarvan een groot deel uit het Midden-Oosten komt.

Op de dag dat Tony Blair aftrad als minister-president, werd hij benoemd tot officiële gezant van het Kwartet voor het Midden-Oosten. In januari 2009 richt hij Tony Blair Associaties op – zijn internationale adviesdiensten – waar hij multi-miljoenen contracten mee verkrijgt in het Midden-Oosten. Deze zijn met zoveel geheimzinnigheid omhult, dat we niet alle locaties waar zijn associaties zaken doen kennen.

Dispatches toont aan, dat op hetzelfde moment dat Blair in het Midden-Oosten een bezoek brengt aan leiders uit het Midden Oosten in zijn rol als gezant van het kwartet, hij van een aantal van hen enorme bedragen ontvangt . Als Blair de Britse regering, de EU, het IMF, de VN of de Wereldbank vertegenwoordigde, zou dit niet zijn toegestaan.

Hij zou zijn financiële belangen moeten verantwoorden en absoluut transparant moeten zijn over zijn financiële transacties. Maar geen van dergelijke strenge regels gelden voor zijn functie als gezant van het Kwartet .

Hij kon er ook voor kiezen om zich aan de regels en beginselen te houden van het openbare leven, die werden geïntroduceerd door John Major -en die mede door Tony Blair werden gesteund en aangescherpt- voor alle beoefenaars van een openbaar ambt – maar hij kiest ervoor deze regels niet op hemzelf toe te passen.

Met dank aan kitman TV

Lees ook de nieuwspagina (ejbron.wordpress.com/nieuws/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Documentaire: De socialistische glamourboy Tony Blair

  1. You know why a banana is like a politican?When he first comes in he’s green ,then he turns yellow and then he’s rotten

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s