Tunesië: verkiezingsoverwinnaar Al-Ghannouchi tegen “kruisvaarders en zionisten”

Tunesië was het eerste Arabische land, waarin een pro-westers, stabiel regime ten val werd gebracht. En het is het eerste, waarin vrije verkiezingen plaats vonden. De angst van de realisten werd nu bevestigd: de “Arabische Lente” is in werkelijkheid een “Islamitische Herfst”. Het officiële resultaat van de Tunesische verkiezingen is nog steeds niet bekend. Maar nu al tekent zich duidelijk af, dat i.p.v. de verwachte 25% voor de islamistische An-Nahda-partij minstens 40% te verwachten is. Verkiezingsoverwinnaar sjeik Rachid Al-Ghannouchi toont zich gematigd en wil de eerste jaren in een coalitie regeren. Mocht hij een absolute meerderheid in het parlement krijgen, dan kunnen zijn coalitiepartners hem niets meer schelen.

Tunesië was tot nu toe geen democratie. Maar de mensen hadden er naar verhouding een goed leven, vooral omdat in het grondstoffenarme land westerse toeristen zich niet alleen veilig, maar ook goed voelden. Vrouwen hadden er meer rechten dan in welk ander islamitisch land dan ook. En het regime was uitgesproken Frankrijk-vriendelijk en laïcistisch (het deed zijn best voor een scheiding tussen religie en staat). Moslimbroeder Al-Ghannouchi, die tegen de westerse wereld tekeer ging, de VS als vijand  verklaarde en de vernietiging van Israël propageerde, moest, om niet net zoals zijn fundamentalistische kameraden in de gevangenis terecht te komen, in Groot-Brittannië asiel aanvragen. Nu is hij aan de macht en noemt de Turkse minister-president Recep Tayyip Erdoğan zijn voorbeeld. Een man, die naast de koerden nu ook laïcistische legerofficieren in de gevangenis stopte en droomt van een nieuw Ottomaans rijk.

Tegen ongelovigen, homoseksuelen en filosofieonderwijs

Dat de 70-jarige partijchef in interviews gematigd en terughoudend overkomt, de An-Nahda-partij zelfs met christendemocratische partijen in Europa vergelijkt, is strategisch goed doordacht. Het gaat per slot van rekening om brede lagen van de bevolking, die gemobiliseerd moeten worden. Dat is Al-Ghannouchi bij de jongste verkiezingen waarschijnlijk uitstekend gelukt. Uit geschriften uit het verleden, die tot nu toe in geen enkele Europese taal beschikbaar waren, blijken echter de ware bedoelingen van de islamistenleider. Hieronder exclusief enkele van zijn passages, die bijzonder explosief zijn.

“Filosofieonderwijs is, als we denken aan ons culturele lidmaatschap, niet alleen onnodig voor de behandeling van de ons aangaande problemen, maar zelfs een element van sabotage, namelijk van psychologische en sociale vernietiging van onze huidige samenleving”, aldus Rachid Al-Ghannouchi in “De verloren generatie”. In plaats van scholieren kennis te laten maken met belangrijke filosofen, stelt de leider van de An-Nahda-beweging voor om ze de geschriften van moderne islamistische leiders te laten bestuderen, bijvoorbeeld die van Sayyid Qutb, die als mentor van zowel de Jihadisten als van Al-Qaida geldt. Vrede met de “landen van het ongeloof” zou alleen dan mogelijk zijn, wanneer deze de moslims de vrije hand zouden geven bij de bouw van moskeeën, islamitische scholen en de invoering van media ter bekering.

Al-Ghannouchi gaf op een internetsite ook een interview voor de “eerbiedwaardige sjeik” Yussef al-Qaradawi, die bekend staat om zijn eisen afvalligen en homoseksuelen de doodstraf te geven en die voorstander is van de aanslagen van Hamas op Israëlische burgers. N.a.v. een bezoek van paus Johannes Paulus II. aan Tunesië in april 1996 schreef Al-Ghannouchi: “Wat mijn hart en het hart van iedere oprechte Tunesier doorboort, is het feit, dat het bezoek van het hoofd van de katholieke kerk op hetzelfde moment plaatsvindt als de ontvangst van een handelsdelegatie van de zionistische constructie in Tunis. Hoe moeten de Tunesiërs dat opvatten? Hoe zouden ze over het hoofd moeten zien, dat dit een invasie van hun land door kruisvaarders en zionisten vormt?”

Kijk hier voor meer informatie:

https://ejbron.wordpress.com/2011/10/26/tunesisch-islamitisch-partij-een-wolf-in-schaapskleren/

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/005875-Tunesien-Wahlsieger-Ghannouchi-gegen-Kreuzfahrer-und-Zionisten

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Afrika, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s