Gedoodverfde SPD-vicevoorzitter neemt afstand van radicaalislamitische broers

Twee broers van de SPD-politica Aydan Özoguz, integratiegevolmachtigde van de SPD-fractie en gedoodverfd vicevoorzitter van de partij, heeft zich gedistantieerd van haar beide radicaalislamitische broers. De broers hebben een Israël vijandig website en werden jarenlang door de binnenlandse veiligheidsdienst geobserveerd.

“Het zijn mijn broers, ik zal mijn familie nooit verloochenen. Maar ik ben het helemaal niet eens met de politieke opvattingen van ze”, zei Özoguz tegen de “Bild am Sonntag”. De beide sjiieten Yavuz en Gürhan Özoguz bezitten de Israël vijandige en pro-Iraanse website “Muslim-Markt” en werden jarenlang door de binnenlandse veiligheidsdienst in de gaten gehouden.

“Ik heb contact met mijn broers – weliswaar niet regelmatig, maar we praten met elkaar als broers en zuster ondanks alle politieke verschillen”, aldus Özoguz. De parlementsafgevaardigde, die tijdens de partijdag in december als eerste vrouw met Turkse wortels vicevoorzitter van de SPD wil worden, roept de publieke opinie ertoe op om haar onafhankelijk van haar broers te beoordelen. “Ik zou het unfair vinden als ik voor mijn broers verantwoordelijk gemaakt zou worden. Omdat ik hun instelling op geen enkele wijze deel, begin ik er niet mee om me van iedere nieuwe uitspraak van mijn broers af te sluiten.”Men zou haar moeten beoordelen op “wat ik zeg en doe”.

Ook bekritiseerde de integratiepolitica de discriminatie van hoofddoekdraagsters in Duitsland: “Vrouwen, die in Duitsland een hoofddoek dragen, worden vaak naar de rand gedrongen, krijgen moeilijker werk en gelden – alleen al vanwege de hoofddoek – als niet volledig geïntegreerd. Dat zou tot nadenken moeten stemmen.” Zelf draagt Özoguz geen hoofddoek: “Dat wilde ik niet. Ik concentreer me op andere geloofsinhouden.”

De dochter van Turkse kooplieden kijkt kritisch naar de “machtspolitieke spelletjes” van de Turkse minister-president Erdoğan. Deze zou proberen in Duitsland levende Turken onder het motto “Ik ben de vader van jullie allemaal” in te wikkelen. Özoguz riep bondskanselier Merkel (CDU) op om hierop in te gaan wanneer Erdoğan woensdag voor de festiviteiten ter gelegenheid van “50 jaar Turks-Duitse wervingsovereenkomst” naar Berlijn komt. “Het lukt mevrouw Merkel helaas gewoon niet om te zeggen: Luister eens, dat zijn mijn mensen, ik ben hun bondskanselier”, aldus Özoguz.

Bron:

http://www.welt.de/politik/deutschland/article13688260/Oezoguz-geht-auf-Distanz-zu-radikalislamischen-Bruedern.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islam, Islamisering, Socialisten, Turkije. Bookmark de permalink .

2 reacties op Gedoodverfde SPD-vicevoorzitter neemt afstand van radicaalislamitische broers

 1. Elvi zegt:

  Twee radicale broers en zij mag zich zonder hoofddoek vertonen? Dat rijmt niet, tenzij de broers meegaan in Taqiya.

  En verder hetzelfde ‘lieftallige’ bullshit verhaal dat we overal van Islamieten krijgen.

  Waarom strijdt zij niet tegen de onderdrukking van die hoofddoek vrouwen? Hoezo moeten wij, vrije vrouwen van Europa, deze achterlijke gewoonte, die onze grootmoeders hadden om hun krulspelden te verbergen, tolereren op de werkvloer!
  Op welke andere geloofsaspecten concentreert zij zich dan wel? Jihad via Taqiya.

  En natuurlijk reken ik haar af op haar broers! Zij gaat in den minne met hen om nietwaar? Dus distantieert zij zich niet echt!
  Weer een ‘volksvertegenwoordiger’ erbij die een oogje dicht doen voor de radicale islam.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Heel goed gezien, Elvi.! Ik vertrouw die Özoguz ook niet. Dat zij nog steeds contact heeft met haar radicale broers gaan mijn nekharen recht van overeind staan.
  Evengoed een wonder dat ze nog leeft. Iedere andere Turkse vrouw met dergelijke opvattingen had op z’n minst al een paar doodsbedreigingen ontvangen.
  Nee, Aydan Özoguz zou wel eens bezig kunnen zijn met bedrijven van TAYSIR.
  De inmiddels hier uitgerangeerde “bruggenbouwer” Tariq Ramadan deed dat ook.
  In het openbaar in het Engels prachtige verhalen houden en in het arabisch alles en iedereen vervloeken. Taysir-details vind je hier: http://tinyurl.com/3hu6x9u
  Oproep aan allen: blijf alert mbt dit soort akkefietjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s