Noorse Vooruitgangspartij wil over vijf jaar asielstop

De nieuwe woordvoerder voor immigratiepolitiek van de Noorse Vooruitgangspartij, Ørsal Johansen, wil de Noorse grenzen sluiten voor nieuwe asielzoekers.

Ørsal Johansen zegt, dat veel gemeentes door de knieën zakken en dringend een adempauze nodig hebben om weer op de been te komen. Hij benadrukt, dat de asielstop voor mensen moet gelden uit landen buiten de EU en het Schengengebied. De Vooruitgangspartij zou ook tegen VN-vluchtelingen zijn, wil echter een uitzondering maken als ze al zouden beschikken over een familienetwerk in Noorwegen, dat hen bij de integratie zou kunnen steunen.

Morten Ørsal Johansen is 47 jaar oud, komt uit Raufoss, dat in het noorden van het land ligt, en was vroeger machinebankwerker. Hij zegt van zichzelf, dat hij bereid zou zijn om “spijkers met koppen te slaan” in zijn rol als meest vooraanstaande immigratiepoliticus van de Vooruitgangspartij. “Waar ik vandaan kom, noemt men de dingen bij de naam. En dat zal ik hier ook doen.”

Hij wijst erop, dat de Noorse immigratie- en integratiepolitiek een zwakke plek heeft, die alle andere zou overtreffen: er wordt teveel tijd gebruikt voor asielaanvragen. Hij wil een rechtbank inzetten, aan het vonnis waarvan niet mag worden getornd. En tijdens de asielprocedure moeten de asielzoekers worden ondergebracht in een gesloten instelling.

“Verschillend per geval kan dit enige tijd duren, vooral wanneer de asielzoekers niet samenwerken met de Noorse autoriteiten. Maar we gaan er van uit, dat de meeste asielzoekerzaken binnen enkele maanden afgehandeld kunnen worden”, zegt hij.

Mogelijke coalitiepartners aan de burgerlijke kant, namelijk “Venstre” (De Linksen) en de KrF (Christelijke Volkspartij) willen in plaats daarvan de rechten van de “papierloze” asielzoekers sterker maken. De Vooruitgangspartij gaat juist de tegenovergestelde kan uit en denkt dat het geen probleem zal zijn om hen (de mogelijke coalitiepartners) op hun nummer te zetten.

Ørsal Johansen heeft überhaupt geen problemen met de formulering van een “sluipende islamisering”, die door partijvoorzitter Siv Jensen werd opgesteld. Hij voegde er slechts aan toe, dat men “sluipend” rustig zou kunnen doorstrepen, omdat dit een openlijk proces zou zijn en verwees daarmee o.a. naar de uitgifte van halal levensmiddelen in Noorse gevangenissen.

Bron:

http://avpixlatde.wordpress.com/2011/10/27/fortschrittspartei-will-asylstopp-in-funf-jahren/

Bron oorspronkelijke artikel:

http://avpixlat.info/2011/10/27/fremskrittspartiet-vill-ha-asylstopp-i-fem-ar/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie. Bookmark de permalink .

5 reacties op Noorse Vooruitgangspartij wil over vijf jaar asielstop

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Slechts over 5 jaar..??? Hoeveel Noorse vrouwen moeten in de tussentijd slachtoffer worden van verkrachtingen voordat alle Noren tot inkeer komen en de grenzen bv. deze week gaan sluiten?

  Like

 2. ejbron zegt:

  @Deckzeijl

  Het is sowieso al dapper van deze Vooruitgangspartij om na “Breivik” met zoiets durven te komen!!!

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Beste EJB: ze hebben striktgenomen tijd genoeg gehad om na te denken, hun politieapparaat op orde te brengen. Maar de eeuwige tolerantie van de Noren en vooral hun premier richting immigranten is iets om de slingerschijt van te krijgen.
  Wanneer gaat ook dat volk eens leren dat alle allochtone overlast wordt gegenereerd door de inhoud van soera 3:151.? Dat die overlast en ook al die verkrachtingen de voorbode zijn van het vestigen van een wereldkalifaat?
  Wat Wafa Sultan op Al Jazeera zei zou voor alle Noren verplichte kost moeten zijn en niet alleen voor hen! http://tinyurl.com/4tydwyo
  Soera 3:151 vind je hier: http://www.ex-moslims.nl

  Like

 4. Pingback: Oslo: linksen demonstreren – tegen zichzelf! « ejbron

 5. Pingback: Oslo: linksen demonstreren – tegen zichzelf! | AmsterdamPost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s