SVP-parlementariër Freysinger: een onconventionele politicus

De Zwitserse parlementariër Oskar Freysinger is een van de weinigen in de SVP, die goed de wind in de rug hebben. Onlangs nog werd hem door enkele partijgenoten verweten, dat hij vanwege zijn provocatieve stijl en zijn bezoeken aan Europese populistische partijen een on-Zwitserse politiek zou bedrijven. Tijdens de verkiezingen in Zwitserland kwam hij in Wallis echter op de tweede plaats in het parlement en op de derde plaats in de volksvertegenwoordiging uit afgevaardigden van de kantons – in een kanton, dat traditioneel gedomineerd wordt door de christendemocratische partij, die daar een van haar bolwerken heeft.

Een discussie over het minaretverbod op de Arabische televisiezender Al-Jazeera, een bezoek bij de leider van de Nederlandse PVV, Geert Wilders, regelmatig bijeenkomsten met de Franse beweging Bloc Identitaire in Parijs – de provocatieve manier van politiek bedrijven heeft de gymnasiumleraar en dichter al veel vijanden opgeleverd. Tijdens een podiumdiscussie met de titel “Is de Derde Wereldoorlog op 11 september begonnen?” werd hij door een student met een taart bekogeld. Freysinger nam het op met humor: “De persoon, die de taart in mijn gezicht gooide, had er toch in ieder geval voor kunnen zorgen, dat ze haar vingers niet in mijn ogen drukte. Als ik hiervan bang moet worden, stop ik in de politiek.” De vrijheid om met een taart te gooien, zou per slot van rekening bij de democratie horen.

In het kader van de laatste verkiezingsstrijd was Freysinger verzekerd van krantenkoppen, waarin hij zijn eigen verkiezingsaffiches verminkte. Hij noemde zichzelf een “debiel” op een verkiezingsposter. Tussen zijn tanden tekende hij een angstwekkend mes. “Verspil uw tijd niet met ons beledigen. Dat doen we zelf wel”, schreef de welbespraakte volksvertegenwoordiger in een communiqué en reageerde daarmee op het toenemende bederven van de SVP-campagne door links.

Media gedragen zich als hoeders van een dogma

In een interview met het Franse nieuwsportaal Novopress liet de onconventionele SVP-parlementariër zich ook uit over de vrijspraak van FPÖ-chef Gerhard Kurzmann uit de Steiermark in Oostenrijk en de reclamedeskundige Alexander Segert betreffende de aanklacht van ophitsing:

Novopress: Wat is uw mening over het schandaal, dat door het spel “Moskee baba” is ontstaan en over de uitspraak van de rechtbank in Graz van 14 oktober?

Freysinger: Een vrije samenleving moet het verdragen, dat woord en geschrift op een dusdanige satirische manier worden gebruikt om kritiek te oefenen. Kritiek op dogma´s, dat is gewoon democratie! Als de democratie dit niet toestaat, draagt zij zichzelf ten grave.

Novopress: Wordt de vrijheid van meningsuiting bedreigd?

Freysinger: Ja, want er bestaat een soort vierde macht, die door de media wordt uitgeoefend, die zich als hoeder van een nieuw dogma voordoet. De Franse revolutie en de Verlichting waren er voor nodig om tot de vrijheid van gedachten en de vrije meningsuiting te komen. Deze waarden worden bedreigd door het multiculturalisme. De eerste slachtoffers van deze islamitische dogma´s zijn de moslims zelf! Een democratische samenleving echter kan kritiek verdragen. Dat is de basisvoorwaarde daarvoor, dat zij überhaupt kan voortbestaan.

Novopress: Ontbreekt bij de moslims humor?

Freysinger: Alle dogmatische figuren uit de historie, ik denk aan grote dictators zoals Hitler en Stalin, hielden niet van humor. De dictators houden niet van lachen. Pas als ik kan lachen, kan ik vrij zijn!

Bron:

http://unzensuriert.at/content/005951-SVP-Nationalrat-Freysinger-Ein-unkonventioneller-Politiker

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Islamisering, Islamkritiek, political correctness. Bookmark de permalink .

4 reacties op SVP-parlementariër Freysinger: een onconventionele politicus

 1. Goeie, die Freysinger. Past zo in een rijtje met Fortuyn en Wilders. Mooi, deze bloei van populistische politici.

  Like

 2. ejbron zegt:

  Naast Geert mijn favoriet!! 🙂 😀

  Like

 3. Pingback: Walli echter | Fantasywearonl

 4. Ik hoop dat er snel meer populistische politici naar voren komen als antwoord op die eeuwige linkse zooi en hun verrekte multiculti-troep.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s