Denemarken: ghetto´s? Nee, “kwetsbare woongebieden”…

We herinneren ons de eis van het Oostenrijkse “Gutmenschen-vlaggenschip” “SOS-medemens” om de woorden “vreemdeling” en “buitenlander” uit onze woordenschat te verbannen. We herinneren ons de melding uit Berlijn, waar een migratieadviseur een onderzoek over jeugdgeweld bekritiseerde, omdat dit in de statistieken het begrip “migranten” zou gebruiken!

Een geestelijke kameraad van deze “Gutmenschen” werd na het verkiezingssucces van de socialisten in Denemarken nu minister – deze eist nu de verbanning van het begrip “getto”:

“…De nieuw beëdigde Deense minister voor steden, wonen en landelijk gebied, Carsten Mogen Hansen, heeft een nieuwe spraakregeling in de politieke discussie ingevoerd. Getto´s bijvoorbeeld noemt de sociaaldemocraat liever kwetsbare woongebieden, waarvoor het liberaalconservatieve dagblad “Jyllands Posten” alleen maar spot over heeft:

“We zetten gewoon een streep door de hatelijke woorden uit onze woordenschat en abracadabra – weg zijn de hatelijke problemen. Nu spreken we van “kwetsbare woongebieden” en de vogels zingen, de mensen fluiten, de zon schijnt en iedereen is blij…

Deze intens naïeve houding moet ook in samenhang worden gezien met de minister van Integratie Karen Haekkerup, die o.a. problemen met religieus gemotiveerde daders wil oplossen door aardiger tegen hen te zijn en hen te verwelkomen… Zo voelen ze zich gewaardeerd en alles komt goed. Men kan zich er terecht over verwonderen, dat anders zulke verstandige mensen zo´n naïviteit laten zien… Als het niet zo treurig zou zijn, zouden we de regering kunnen voorstellen om bepaalde uitdrukkingen af te schaffen, zoals armoede, nood, diefstal, overval, verduistering en de op dit moment belangrijkste: verkiezingsbeloftes breken.”

Bron:

http://sosheimat.wordpress.com/2011/10/20/danemark-ghettos-nein-verletzbare-wohngebiete%E2%80%A6/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, political correctness. Bookmark de permalink .

2 reacties op Denemarken: ghetto´s? Nee, “kwetsbare woongebieden”…

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Om een heel lang verhaal kort te maken…
  http://tinyurl.com/3z6csvp

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Sociaal “democraten” ???? Je zou er misselijk van worden !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s