Gilad Shalit – zijn lijden als gijzelaar van de Hamas-barbaren

De eerste beelden van de uit de gevangenschap van Hamas vrijgekomen Gilad Shalit choqueerden veel mensen: bleek, vermagerd, nerveus en onzeker. Maar de eerste beelden konden nog niet eens doen vermoeden hoe de terroristen hun gijzelaar 5 jaar lang geestelijk en lichamelijk pijnigden. En ook de eerste details, die nu door zijn vader Noam Shalit aan de media werden verteld, zijn pas het topje van de ijsberg. Donderdagavond duidde Noam Shalit tegenover journalisten voor het eerst aan, dat zijn zoon tijdens zijn gevangenschap door zijn beulen gefolterd en mishandeld werd.

Nadere details wilde of kon hij nog niet geven, omdat Gilad bezig is om zijn normale leven terug te vinden en over zijn ervaringen te praten. Maar hij vertelde, dat zijn zoon te lijden heeft onder slaapstoornissen en onder problemen met zonlicht. De reden: Gilad Shalit had in de bijna 2000 dagen van zijn gevangenschap zo goed als geen zonlicht gezien. Dat leidt niet alleen tot depressies, maar ook tot lichamelijke gebreken. Steeds opnieuw werd hij bedreigd – bijvoorbeeld dat zijn lichaam verminkt zou worden door het afhakken van handen en benen. Ook werd hij constant blootgesteld aan doodsangst.

Op de vraag waar hij in de Gazastrook gevangen werd gehouden, zei Noam: “In een donker hol”. Weliswaar is de exacte plek nog niet bekend, maar blijkbaar ging het om een “ondergrondse ruimte”, dus een soort hol, zonder ramen. In die 5 jaar werd er niemand tot Gilad toegelaten – geen artsen, geen vertegenwoordigers van internationale mensenrechtenorganisaties. Hij mocht niet met zijn familie bellen. Zijn enige contact tot de buitenwereld waren natuur- en sportuitzendingen, waar hij naar mocht kijken op televisie – echter alleen in het Arabisch. Van de operatie “Cast Lead”, waarmee het Israëlische leger in 2008/2009 tegen de massieve raketbeschietingen op burgerdoelen in Israël door de Hamas-terroristen optrad en Gilad probeerde te bevrijden, kreeg hij in zoverre iets mee, dat hij vanuit zijn kerker duidelijk de gevechtsgeluiden kon horen.

Israël´s journalisten ondersteunen Gilad

 Israël´s journalisten benadrukten, dat zij alles zullen doen om Gilad bij de verwerking van zijn traumatische belevenissen te ondersteunen en dat zij de privésfeer van de familie haarzuiver zouden respecteren. Gilad wordt nu door artsen en psychologen van het Israëlische leger verzorgd – Israël geldt wereldwijd als toonaangevend land in de begeleiding en verzorging van getraumatiseerde patiënten.

Gevangenisomstandigheden van terroristen in Israël

Het is een verschil van dag en nacht: de behandeling van terroristen, die in een eerlijk proces in Israël tot gevangenisstraffen werden veroordeeld en in de gevangenis zitten. De gevangenen – onder wie moordenaars en verkrachters – hebben niet alleen de beschikking over radio en televisie met elk minstens 10 programma´s, maar worden ook medisch verzorgd, krijgen bezoek van familieleden en hun advocaten, hebben kantines, waarin het eten voldoet aan de islamitische voorschriften en ze kunnen brieven schrijven en ontvangen. Toen de eerste van de 1027 gewelddadige misdadigers in de Gazastrook aankwamen, was de meute wild en eiste in koor: “Wij willen een nieuwe Gilad!”. De Hamas-terroristen kondigden al aan nog meer Israëlische soldaten te willen ontvoeren.

 

Bio of Palestinian Terrorists Exchanged for Gilad Shalit

Short bio on 6 of the 1027 exchanged terrorists for ONE Gilad Shalit who was kidnapped and held hostage for over 5 years.

 

Bron:

http://koptisch.wordpress.com/2011/10/31/islamische-barbarei/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Islam, Israël, Terrorisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Gilad Shalit – zijn lijden als gijzelaar van de Hamas-barbaren

 1. Scarlatti Bombatti zegt:

  het zijn gewoon geen ‘mensen’ maar voorgeprogrammeerde mohammedaanse moordlustige robots die op bevel alles doen en als een soort ‘toetje’ t zo gemeen en onmenselijk mogelijk doen, zo wreed en bloeddorstig als t maar kan zoals we op tv en op You Tube filmpjes zien…. en de linkse politici en al die zwijgende appeasers zorgen ervoor dat t zich over de wereld verspreidt….. en wij worden àllemaal t slachtoffer hiervan, ook die gore linxe politici èn al die appeasers al denken die nu nog van ja maar ‘wij zijn ze toch ter wille geweest’ hà! al voer je de krokodil, die krokodil vreet jou toch ècht op!

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  We willen een nieuwe Gilad, eiste de meute in koor. Dat is veel zeggend.
  Want stel dat dat zou lukken, een nieuwe Israëlische gijzelaar, dan zouden ze in principe vrijlating van alle Palestijnse gevangenen kunnen eisen. Ik kan alleen maar hopen dat de Israëlische autoriteiten hun zaakjes goed voor elkaar hebben.
  Hoe lang bestaat dat Gaza eigenlijk? Wie heeft het antwoord?

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Gaza bestaat te lang !! De wereld zou beter afzijn zonder Gaza en zonder Moslims!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s