“Aanval op Charlie Hebdo zeer populair bij moslims op Facebook.”

Vandaag (3 november) werd de Facebookpagina van het Franse satirische magazine Charlie Hebdo bedolven onder een stortvloed aan comments. Vaak extreem, van moslims die verontwaardigd zijn over de afbeelding van Mohammed op de voorpagina van de aangekondigde publicatie. Comments waarin men blij is over de brandaanslag op het weekblad, of die de gebruikelijke islamitische geloofs belijdenissen blijven herhalen.

“Ik getuig, dat er geen God is dan Allah en Mohammed is zijn Profeet,” staat in een steeds weerkerende reactie, hiermee de islamitische geloofsbelijdenis citerend, de eerste zuil in de islam, in het Arabisch of vertaald in de Franse taal. Het is tientallen en tientallen keren opgeschreven, gemiddeld vier keer geciteerd door elke bezoeker en daarna gecopiëerd door anderen.

Het kantoor van het satirisch weekblad werd donderdagnacht getroffen door brand, omdat de uitgever een editie zou gaan brengen met als titel, “Charia hebdo,” met Mohammed als hoofdredacteur. “Je hebt onze Profeet beledigd,”
“Loop naar de hel, Charlie Hebdo,” Schaam je Charlie Hebdo, het leek je goed te gaan, maar nu pluk je er de wrange vruchten van.” Er zijn dreigberichten, maar ook berichten waarin geargumenteerd wordt.

“Moslims eisen slechts één ding – excuses,” zegt iemand. “Als je over vrijheid praat, bedenk es, wat er zou gebeuren als ik een karikatuur van Jezus zou maken,” zegt een ander. Of; “uw vrijheid eindigt, waar dat van een ander begint….” “Maar waar is Charlie? hahahahahahahahaha, vraagt een ander bericht, duidelijk zeer blij met de brand. Er zijn honderden berichten op de Charlie Hebdo-pagina en een paar verdedigen de uitgave. “Vive Charlie Hebdo!” “Merci, Charlie,” “Steun Charlie Hebdo!!!” Het zijn slechts een paar hoogtepunten die men tegenkomt.

Updates;

– Verschillende redactieleden van Charlie Hebdo hebben inmiddels politiebescherming.

– Gisteren insinuëerden moslimaanhangers dat het waarschijnlijker is dat extreem rechtsverantwoordelijk is voor de aanslag  als dat moslims dat zouden zijn.

– Dominique Sopo van SOS Racisme: “We weten niet of het een provocatie is van islamitische fundamentalisten of van extreem rechts. Onderzoek zal dat moeten uitwijzen.”


bron: http://islamversuseurope.blogspot.com/2011/11/charlie-hebdo-attack-massively-popular.html

Vertaald uit het Engels door: Vederso

.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op “Aanval op Charlie Hebdo zeer populair bij moslims op Facebook.”

  1. G.Deckzeijl zegt:

    Het is te hopen dat Anonymous op 5-11 a.s. woord houdt!
    http://tinyurl.com/3s96o5k

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s