Veel steun voor de sharia onder de Canadese moslims

Ottawa. – Een recent gepubliceert onderzoek suggereert, dat een groot aantal Canadese moslims zich niet zullen afkeren van Al Qaida. De studie, die werd uitgevoerd door het Macdonald Laurier Institute, ontdekte dat 65 % van de ondervraagde moslims de terroristische organisatie absoluut afwijzen, terwijl 35 % dat niet doet.

Vanuit het oogpunt van veiligheid valt moeilijk in te schatten of 65 % afwijzing (van Al Qaida) een geruststelling is, of dat de 35 %, die nalaat de extremisten af te wijzen, moeilijkheden voorspelt, zo schreven de auteurs Christian Leuprecht, professor aan de Koninklijke Militaire Academie van Canada en Conrad Winn, professor aan de Carleton University en hoofd van Compas, een bedrijf dat zich bezighoudt met opinieonderzoek.

“De meest radicale, politieke opvattingen lijken te komen van de meest seculiere mensen, vaak met opleidingen in de sociale wetenschappen, terwijl soms de meest toegewijde moslims het meest uitgesproken vóór Canada en democratie waren.”
Volgens deze denktank uit Ottawa, wijst slechts een kleine minderheid van de moslim-nieuwkomers in Canada organisaties als Hamas, Hezbollah of het Iraanse regime af.

Het onderzoek dat woensdag werd vrijgegeven, laat zien dat 62 % een vorm van Sharia-wetgeving in Canada zou willen en dat 15 % het dwingend zou willen opleggen aan alle moslims. Het rapport stelt ook, dat steun voor extremisme onder moslims die in Canada zijn geboren, even groot is als onder diegenen die uit repressieve dictaturen afkomstig zijn.

Het onderzoek bestond uit telefonische interviews met 455 moslims in Ottawa, gehouden tussen mei en juli 2008 en heeft een mogelijke afwijkingsscore van 5 %. Het onderzoek werd gefinancierd door de Universiteit van Maryland voor het Nationaal Consortium voor Terrorismeonderzoek. Het instituut heeft in Canada geen sponsoren voor dit onderzoek kunnen vinden!

Bron: http://www.torontosun.com/2011/11/01/strong-support-for-shariah-in-canada

Vertaald uit het Engels door: Vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, sharia, Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Veel steun voor de sharia onder de Canadese moslims

  1. koddebeier zegt:

    Het wordt tijd dat het gezwel dat islam heet vernietigd word.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s