“WORD WAKKER!” waarschuwt Franse imam Europa en het Westen.

Imam Hassen Chalghoumi, wiens vereniging 80 imams in Frankrijk vertegenwoordigt, veroordeelt ondubbelzinnig de aanval op het kantoor van de redactie van Charlie Hebdo en hij verwijt het Westen te naief en te meegaand te zijn tegenover de islamisten.


In een interview met France-Soir zegt hij, dat na de aanval op de redactie van Charlie Hebdo alle alarmbellen moeten gaan rinkelen. “Ik zeg tegen het Franse volk, tegen Europa en het Westen in het algemeen, maar ik zeg het ook tegen de journalisten: Word wakker! Stop met het steunen van de politieke islam! Wees niet zo naïef! Deze mensen zijn intolerant! Ze bedreigen zelfs moslims die ze als te gematigd beschouwen!

“Ik ken de dubbele agenda van de islamisten.”

Hassen Chalghoumi maakt zich zorgen over de naïeve onschuld van westerse mensen in het aangezicht van het succes van islamistische bewegingen. “Wat vandaag in de Arabische wereld gebeurt, is zeer ernstig. Als de islamistische Ennahda Partij in Tunesie aan de macht komt en als 40 % van de Tunesische moslims in Frankrijk op deze partij stemde, dan ben ik totaal geschokt. Ik ken de dubbele agenda van de islamisten. Ik ben een moslim, ik ben een Tunesiër…. deze mensen willen de sharia installeren en iedereen staat bijna te juichen.

Volgens imam Hassen Chalghoumi moet “Europa wakker worden en moet het islamistische partijen in moslimlanden niet steunen. Integendeel, het zou alleen de democratische partijen moeten steunen.” De Frans-Tunesische imam verklaart, dat de revoluties in Tunesië, Libië en Egypte, die in het begin misschien nobel en democratisch waren, nu worden overgenomen door de islamisten.”

Deze imam, die zichzelf beschrijft als “iemand die zich met de dagelijkse werkelijkheid geconfronteerd ziet”, verwijt westerse politici en de media een te groot podium aan de islamisten te geven, te toegevend te zijn tegenover de Moslimbroederschap: “De journalisten willen het gewoon niet weten”, zegt hij. Maar deze aanval op Charlie Hebdo laat zien dat er mensen zijn, die een andere mening gewoon niet accepteren. Ze willen zelfs hun wetten en regels aan Frankrijk opleggen. Het zijn fanatici. Ik wil dat alle meningen gezegd kunnen worden en het antwoord daarop is niet geweld, maar dialoog of eventueel het zich wenden tot een rechtbank.

“Waarom heeft Frankrijk Al Qaida in de kaart gespeeld?”

De imam van Drancy begrijpt niet, waarom de Amerikanen zo blij zijn met de overwinning van de Moslimbroederschap in Egypte en waarom Frankrijk Al Qaida in de kaart heeft gespeeld, waarom meerdere Europese landen islamistische leiders onderdak hebben gegeven, die nu naar hun land terugkeren met heel veel geld, vooral uit Qatar, om “eigenaar” te worden van de Arabische revoluties. Volgens hem moet een islamistische partij nooit worden gesteund; “want als de islamisten in Tunesië, Libië en Egypte winnen, zal de Arabische wereld dramatisch veranderen en daarvoor gaan we allemaal een zeer hoge prijs betalen.

Bron:

http://islamversuseurope.blogspot.com/2011/11/french-imams-wake-up-call-to-europe-and.html

Vertaald uit het Engels door: Vederso

.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Islam, Islamisering, socialisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op “WORD WAKKER!” waarschuwt Franse imam Europa en het Westen.

 1. Nee de amerikanen zijn niet blij,Obama is blij.

  Like

 2. Piet Klont zegt:

  Het lijkt wel op de losgeslagen stieren, in Spanje!
  Een wilde horde-loop.

  Like

 3. Zeer wijze woorden van deze Imam. Jammer dat hij een roepende in de woestijn is onder zijn collega’s. Maar bepaalde politici en mediamakers kunnen later niet zeggen, dat er niet gewaarschuwd is. Zelfs vanuit ‘de andere kant’.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Hassen Chalghoumi vindt het allemaal zeer ernstig. Tuurlijk. Ik vind dat ook. Maar er is een verschil. Ik weet waarom H.C. de situatie rond Charlie Hebdo ernstig vindt.
  Het is slechts schijn. Als hij zijn conclusies openbaar had gemaakt via bv. France 24
  of andere tv-kanalen, had ik ik ‘m misschien geloofd, maar nu niet.
  Heeft HC doodsbedreigingen ontvangen? Werden bij hem Molotov-cocktails door de ruiten gegooid?Is zijn familie bedreigd? Maak het verhaaltje af en kleur de plaatjes.
  http://tinyurl.com/3mepfoc

  Like

 5. Ethan zegt:

  Je hebt het niet helemaal begrepen Deckzeijl, probeer eens op 1 van de linkjes te klikken die je hier aangereikt krijgt.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Gezien, Ethan! Maar je weet heel goed dat de hardliners binnen dat woestijngeloof helemaal niet geïnteresseerd zijn in een interreligieuze dialoog cq een “open islam”(aanhalingstekens van Trouw). Er is slechts islam. Meer niet. Zolang dat woestijngeloof door tig Europeanen wordt ondersteund en zolang de invloed ervan blijft groeien, blijf ik sceptisch.Iedereen die ongeacht wat voor god dan ook aanbidt of aanhangt zal nooit mijn vertrouwen winnen. Onthou dat maar.
  Verder even goeie vrienden!

  Like

 7. rikke zegt:

  1 van de weinig dat de waarde besefd van onze vrijheid en beschaafheid
  !!VLV!!

  Like

 8. Sjun Demartelaere zegt:

  Uitstekend om te zien dat deze zèlf denkende moslim zijn nek uitsteekt omdat hij beseft wat er te verliezen valt met een islamsubmissieve keurs in Europa.
  http://www.youtube.com/watch?v=1lmZKBnOEkU
  http://www.alarabiya.net/articles/2011/01/16/133693.html
  http://www.freerepublic.com/focus/f-news/2685735/posts
  Zo iemand verdient een groter podium.

  Like

 9. Codjo zegt:

  De Islam is de straf van God voor de zonden van de mens.
  wij trekken geen lering uit de NSDAP (nazi’s)

  Like

 10. De VVD en de PvdA kunnen beter samengaan en zichzelf de NSNAP noemen…. Smerige eurofiele landverraders! Ik heb geen goed woord voor ze over.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 08.52. uur, en ik ook niet Pieter! Verder klopt het verhaal van de imam, of hij het meent of niet, dat kan ik niet beoordelen. Verder is het het vervloekte EU gedrocht en de linkse kerk en wegkijkpolitici waardoor hier niets aan verandert!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s