Tunesië wil zijn vluchtelingen niet terugnemen

Tunesië weigert hardnekkig om vluchtelingen terug te nemen. Het Noord-Afrikaanse land, waarin de zogenaamde “Arabische Lente” begon, werd gezien de vrije verkiezingen internationaal voor zijn ontwikkeling richting democratie geprezen. Er zou dus geen reden voor Tunesische burgers moeten zijn om ergens anders als politieke vluchtelingen in aanmerking te willen komen. Toch doen velen dit wel en creëren – zoals in Parijs – ook hele andere problemen op grond van hun sterk ontwikkelde hang naar criminaliteit. Tunesië op zijn beurt vertraagt de uitwijzing van zijn burgers naar hun geboorteland, zoals “Le Figaro” bericht. En dat, hoewel de Franse president Nicolas Sarkozy Tunesië 300 miljoen euro steun heeft toegezegd.

De Franse krant “Le Figaro” beschrijft de toestanden in een artikel van 27 oktober, waarin sprake is van ongeveer 300 migranten, die iedere dag in het park in Belleville bij elkaar komen en daar regelmatig zorgen voor de inzet van de politie: onder de gemelde criminele handelingen noteerde het directoraat veiligheid van de Parijse regio talrijke diefstallen, maar ook toenemend geweld. Bijvoorbeeld een gewelddadige overval op een 36-jarige man uit Bangladesh, die volgens de politie op 30 september 0m 02.30 uur in de Rue de La Fayette (10e district) “op brutale klappen” werd getrakteerd. Twee aan de overval deelnemende Tunesiërs, allebei 27 jaar oud, weigerden in het kader van het onderzoek hun namen op te geven en beweerden brutaal “Osama bin Laden en Muammar Gaddafi” te zijn. Marwan en Zoheir konden echter aan de hand van hun vingerafdrukken geïdentificeerd worden en er wordt een aanklacht tegen hen ingediend wegens “gewelddadige samenscholing”.

De autoriteiten doen hun best om de Tunesiërs uit te wijzen, dit mislukt echter steeds vaker, zoals “Le Figaro” verduidelijkt:

De processen betreffende de uitwijzing van gearresteerde Tunesische daders vormen echter een probleem. “al weken lang verstrekt het Tunesische consulaat geen laissez-passer-documenten (terugkeerbevestigingen) meer waarmee we deze kerels zouden kunnen terugsturen”, klaagt een hoge ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Politiechef Michel Gaudin klaagt voortdurend bij de Tunesische consulaire autoriteiten over de moeilijkheden waarmee zijn autoriteit wordt geconfronteerd.

Velen keerden met een royale vergoeding weer naar huis terug

Tot nu verliep de uitwijzing van Tunesische vluchtelingen blijkbaar soepel. “Een paar duizend hebben de terugkeervergoeding geaccepteerd, die royaal door Frankrijk wordt toegestaan”, zegt Arno Klarsfeld, de nieuwe president van het Franse bureau voor immigratie en integratie (OFII). Deze Tunesiërs krijgen een retourticket en een “gratificatie” van € 300,- “De minister van Binnenlandse Zaken volgt samen met de Tunesische autoriteiten een politiek van steun voor zogenaamde microprojecten, die de re-integratie van deze mensen in hun land van herkomst mogelijk moeten maken”, legt Klarsfeld uit, die er tegelijkertijd op wijst, dat Parijs materieel gezien al niet meer in staat zou zijn om nog meer migranten op te nemen.

Nu komt de uitwijzing tot stilstand. De hardnekkigste emigranten, die in Frankrijk nu al aan hun criminele carrières werken, wil Tunesië blijkbaar toch niet terug.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006011-Tunesien-will-seine-Fluechtlinge-nicht-zuruecknehmen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Immigratie, Islam. Bookmark de permalink .

Een reactie op Tunesië wil zijn vluchtelingen niet terugnemen

  1. Rudolf zegt:

    Ik zou denken ze allemaal op de boot te zetten en ze voor de kust van Tunesië overboord te zetten, dan zijn ze weer thuis. Simpel en goedkoop.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s