Deoband Seminarie vaardigt fatwa uit tegen verjaardagen.

Het belangrijkste centrum voor “Islamitische Studies” in India en één van de invloedrijkste ter wereld, bekritiseert sterk het gebruik om verjaardagen te vieren, een traditie van westerse landen, en in tegenspraak met de sharia.

Muzaffarngar (India) – Een vooraanstaand islamitisch seminarie, het Darul Uloom Deoband (foto), adviseert aan moslims om verjaardagen niet te vieren, middels het doen uitgaan van een fatwa waarin gezegd wordt, dat de islam dit gebruik dat alom tegenwoordig is in westerse landen verbiedt .

In antwoord op een vraag van een student, stelt de fatwa-faculteit van ’s lands grootste islamitisch seminarie, dat de islam zulke vieringen niet toestaat, omdat ze in tegenspraak zijn met de sharia. De vraag werd gesteld met het oog op het verjaardagsfeest van Sir Syed Ahmed Khan, de stichter van de Aligarh Universiteit.

“Moslims zouden niet de traditie in de westerse cultuur moeten overnemen zoals het vieren van verjaardagen, omdat het tegen de sharia is,” aldus de vice-rector magnificus Maulana Abul Kasim Naumani van de Darul  Uloom Deoband.

Naumani voegde daar aan toe; dat zelfs het islamitisch seminarie de geboortedag van de profeet Mohammed niet viert; de stichter van de godsdienst.

De Deobandi (letterlijk; afkomstig uit Deoband) is een moslim, religieuze beweging in India en Afghanistan, die de Hanafi-school volgt met betrekking tot het sharia-rechtssysteem (madhhab)

Hun belangrijkste centrum is een seminarie in de Indiaase stad Deoband, in het district Saharanpur (Uthar Pradesh), ongeveer 140 kilometer ten noord-westen van Delhi.

De school (Darul Uloom Deoband) werd in 1865 opgericht door Hajji Muhammed Abid Husayn en drie andere islamitische geleerden. Het wordt beschouwd als één van de belangrijkste, religieuze opleidingen in de moslimwereld.

Het geeft onderdak aan 1500 studenten en z’n bibliotheek omvat 70.000 traditionele wetboeken, drukken en manuscripten.

Bron: http://www.asianews.it/news-en/Deoband-seminary-issues-fatwa-against-birthdays-23111.html

Vertaald uit het Engels door: Vederso

 

Bezoek ook onze nieuwspagina

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, sharia. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s