Racismebeschuldiging tegen Pippi Langkous!

Zij heeft generaties gevormd: de sterke, dappere Pippi Langkous. Wat voor miljoenen Duitsers (Nederlanders) een prachtige herinnering uit de kindertijd is, noemt Dr. Eske Wollrad (49) “racistisch”…..

Om de theses van de theologe een platform te bieden, had het “antidiscriminatiebureau Sachsen” – een met belastinggeld gesubsidieerde instelling – had de universiteit het afgelopen weekend een uitnodiging verstuurd tot het bijwonen van een voordracht en een workshop.

Onder de titel “Het gif van de vroegere jaren” werden tegelijk meerdere kinderboeken vanwege duidelijk of onderhuids racisme aan de kaak gesteld.

“Het gaat bijna alleen maar over de zuivere blanke wereld. Dat komt niet overeen met de huidige werkelijkheid”, zegt Wollrad, die erop wees, dat een op de drie kinderen een migratieachtergrond zou hebben.

Als dieptepunt werd steeds opnieuw “Pippi Langkous” (geschreven in 1945) van Astrid Lindgren genoemd. Per slot van rekening zou de hoofdfiguur haar hang tot liegen verklaren met haar verblijf in Afrika.

Wollrad verder: “In het Taka Tuka-land gooien de zwarte kinderen zichzelf zelfs onderdanig voor haar voeten!”

Daarbij heeft de uitgeverij al water bij de wijn gedaan: terwijl er vroeger nog sprake was van een “negerkoning”, gebruikt men nu de uitdrukking “Zuidzeekoning”.

Daarmee is de racismecritica echter nog niet tevreden. Ze eist veelmeer “racismeongevoelige” kinderboeken in kinderkamers en op scholen…

Zelfs de buitenlandergevolmachtigde van de deelstaat Sachsen, Martin Gillo (66, CDU) is verbaasd: “De discussie gaat iets te ver. Men zou de wereldliteratuur niet moeten muilkorven.” Men zou kinderen niet op het leven voorbereiden door hen literatuur te verbieden. “Het is veel beter dat de ouders hierover met hun kinderen praten.”

Video´s:

Bron:

http://tinyurl.com/8yofuf3

Auteurs: Claudia Lord en Johannes Proft

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Kijk ook op onze Nieuwspagina!

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in political correctness, Racisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op Racismebeschuldiging tegen Pippi Langkous!

 1. Die mensen moeten een s een echte baan gaan zoeken.Ik zelf heb 4 gekleurde kinderen.hebben geen probleem in deze maatschapij.Het is dit soort mensen die er een probleem van maken.Ik moet obama niet en ben ik nu een racist?

  Like

 2. rowi2011 zegt:

  Te zielig voor woorden is dit………………….haast om te lachen.
  Hebben dit soort mensen niets beters te doen?
  Denk dat ik nog maar even een negerzoen ga verorberen, toedels

  Like

 3. Harald zegt:

  De naam “negerzoen” is ook al verboden. Het is sinds enkele jaar “Buyszoen” geworden.

  Like

 4. Jules Vismale zegt:

  Ik keek in mijn kinderjaren ook graag naar Pippi Langkous en het was toen erg opvallend dat als zij (dat deed toen een ander meisje dat haar Zweedse stem in het Nederlands vertaalde) zong en ging rekenen alle sommen verkeerd spelde! Niettemin vond ik dat ijzersterke meisje geweldig om te zien en heb ik een nicht met rood haar die nogal op Pippi leek maar ironisch genoeg niet gek op haar was.Pippi langkous had gewoon al deze zogenaamde anti-racisten en de moslimextremisten Zweden moeten uitgooien opdat ze datzelf al niet doen met hun Toren van Babel en de doos van Pandora die ze hebben geopend en nauwelijks is af te sluiten.
  Maar in de jaren ’80 van de 20ste eeuw keek ik ook graag naar Secret Valley, een Australische jeugdserie, waarin een groep kinderen een oude goudzoeker wilden helpen met het behouden van een jeugkamp dat constant werd bedreigd door een valse projectontwikkelaar. Deze laatste huurde daarvoor steeds een stel reljongeren in die de kinderen van Secret valley constant dwarszaten met valsspelen, voedsel bederven, bekogelen met meel- en stinkbommen, brandstichten, natgooien etc. en de meeste kinderen (zij droegen altijd blauwe t-shirts met het gele logo van de vallei erop en meestal spijkenbroeken) waaronder Simone, Beth, Marianne, Miles, lofty, Mike, Benita enz. beschikten niet over enorme superkrachten om de reljongeren te weerstaan maar wel over allerlei uitvindingen al werden ze constant vernederd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s