Het “microfoonongelukje” van Cannes

De stemming tegen Israël en zijn vertegenwoordigers schijnt, in ieder geval verbaal, verder te escaleren. Hieronder in fragmenten de vertaling van het originele bericht uit de Israëlische krant ynetnews.com. Veel minder bekend in de kwestie is, dat er niet alleen kwade uitlatingen werden gedaan over de Israëlische minister-president Netanyahu, maar dat ook de voltallige in Cannes aanwezige pers via een speciale overeenkomst tot stilzwijgen gebracht zou moeten worden over het voorval.

Sarkozy noemt Netanyahu een “leugenaar”

Na een persconferentie op de G 20-top stonden de microfoons per ongeluk nog aan, en zodoende was er een privégesprek tussen de Amerikaanse president en de Franse president te horen. Daarbij zei Sarkozy: “Ik kan de Israëlische minister-president niet uitstaan.” Obama: “u hebt uw neus vol van hem? Ik heb iedere dag met hem te maken!”

De Franse president Nicolas Sarkozy zei tegen president Obama, dat hij minister-president Benjamin Netanyahu niet zou kunnen uitstaan en dat hij van mening zou zijn dat de Israëlische minister-president “een leugenaar” zou zijn. Volgens een bericht op de Franse website “Arret sur Images” van afgelopen maandag trokken de twee presidenten zich na de G 20-persconferentie donderdag in een privéruimte terug om de zaken van die dag verder te bespreken. Het gesprek begon ermee, dat president Obama Sarkozy bekritiseerde, dat hij hem niet van te voren geïnformeerd zou hebben dat Frankrijk ten gunste van het Palestijnse lidmaatschap van de UNESCO zou stemmen, ondanks sterke voorbehouden tegen deze aanvraag van de Palestijnen.

Daarna ging het gesprek over Netanyahu, toen Sarkozy zei: “Ik kan hem niet uitstaan. Hij is een leugenaar.” Volgens het bericht antwoordde Obama toen: “U hebt uw neus vol van hem? Ik heb iedere dag met hem te maken!”

De opmerkingen werden uiteraard vertrouwelijk gedaan, maar de microfoons van de beide leiders stonden per ongeluk nog aan en zo kwam de pijnlijke privéconversatie in het openbaar. Deze “communicatiefout” bleef echter enkele minuten onopgemerkt, zodat het gesprek tussen de twee staatshoofden – dat snel van onderwerp veranderde – hoorbaar was voor de persvertegenwoordigers, die nog in het bezit waren van de koptelefoons, die tijdens de G 20-persconferentie ter beschikking waren gesteld.

“Er gingen minstens drie minuten voorbij voordat de mediadienst het in de gaten had”, berichtte een journalist op de website. Toch, zei hij, zouden de verslaggevers “vermoedelijk geen mogelijkheid hebben om munt uit deze fout te slaan”.

Het verrassende gebrek aan verslaggeving van deze fout kan vermoedelijk verklaard worden met een bericht, waarin wordt beweerd, dat aan de daar aanwezige persmensen werd verzocht om een overeenkomst te ondertekenen, volgens welke ze zouden moeten zwijgen over de pijnlijke uitlatingen. Een lid van de mediavertegenwoordigers bevestigde maandag dat er discussies waren onder de journalisten en uiteindelijk werden ze het met elkaar eens om vanwege de gevoeligheid van de uitspraken deze niet openbaar te maken. Hij voegde er aan toe, dat het enerzijds ergerlijk zou zijn om af te moeten zien van publicatie van de uitlatingen, maar dat de journalisten anderzijds echter ook afhankelijk zijn van duidelijke spelregels en afspraken.

Net zoals destijds bij president Nixon aan het einde van het Watergate-schandaal komen er tijdens een onderhoud tussen Sarkozy en Obama opvattingen en gevoelens over een vooraanstaande Jood tot aan het licht. De later als antisemiet herkenbare Nixon vloekte in privégesprekken op de meest heftige wijze op Joden, Israëli´s en regeringsvertegenwoordigers van Israël, moest echter, toen het er echt op aan kwam Israël toch zegenen en hielp de Israëli´s in 1973 op verzoek van Golda Meir in de Jom Kipoeroorlog ongebruikelijk snel en effectief met wapensystemen, zonder welke Israël de strijd nauwelijks zegevierend zou hebben kunnen afsluiten. Zo werd de ergste Jodenhater een van de grootste helpers van Israël. En dat, omdat Nixon zich de woorden van zijn christelijke moeder herinnerde, die hem vroeger had aangeraden: “Als het er ooit om gaat de Joden te helpen, neem die kans waar – want wie weet, misschien word je ooit daarom juist president.”

Net als vele andere groten in de wereldgeschiedenis, die het niet echt ophadden met Joden of Israël, ontdekt men het bekende zondebokprincipe – dat Israël, het joodse volk of vooraanstaande Joden zoals destijds Sharon en nu Netanyahu de spiegel worden van eigen karakterproblemen en ontoegankelijkheden. Er bestaan veel voorbeelden, die aantonen, dat eigen fouten op Joden worden weerspiegeld om zich er daarna zelf mee te verheffen (afschuiven van schuld respectievelijk verantwoordelijkheid). Het wordt bijna de regel: wie overdreven slecht, gemeen en unfair op Joden scheldt, praat uiteindelijk over zichzelf – en toont zijn eigen zwakke karaktertrekken.

Zo waren de populairste nazicitaten van Hitler en Goebbels “De Jood heeft schuld aan de oorlog”“De Joden zijn ons ongeluk”, “De Joden vermoorden christelijke kinderen” precies omgekeerd, namelijk de analyse van de eigen naziverantwoordelijkheid en kwaadaardigheid. Ook de zogenaamde “wereldsamenzwering” is een thema van de nazi´s, die zich met de toenmalige islamisten in Palestina verbonden – en veel minder dan dat van een nauwelijks politiek homogeen joods lidmaatschap. Primair antisemitisme in deze openlijke vorm vinden we tegenwoordig bij de vleet in de islam (niet alleen bij het “islamisme”), terwijl het zich meestal als goedmenschelijke Israëlkritiek camoufleert – niet minder gevaarlijk.

Theologisch overigens een interessante kijk: als er al een “bewijs” of indicaties voor de juistheid van de Bijbel en het bestaan van de Bijbelse God bestaat, dan zijn het de Joden – en de staat Israël, die in alle Bijbelse profeten van het Oude Testament en ook bij Jezus in het nieuwe Testament profetisch werd aangekondigd. Dat maakt dan ook een seculiere, christelijke of islamitische haat tegen Israël of de Joden plausibel: omdat men niet echt met God in het reine is of eigen problemen verdringt, wordt gewoon het zichtbare bewijs van God´s bestaan en trouw aangevallen. Daarbij speelt jaloezie de hoofdrol. Zoals de tien zonen van Jacob hun broer Josef haatten, hem opsloten en naar Egypte verkochten, omdat hij door hun vader werd voorgetrokken, speciale kleding en gaven bezat, zo gingen ook de naties met het ongebruikelijk gezegende volk van de Joden om: de geschiedenis van de Jodenafwijzing is lang.

Daarbij zijn Joden in werkelijkheid in hun geloof en vaak ook wat betreft succes gezegend – zo is bijvoorbeeld 27% van alle Nobelprijswinnaars joods, op geneeskundig gebied is dit zelfs 50%. Als men dit wiskundig en in relatie tot het aandeel in de wereldbevolking van 0,5% Joden bekijkt, dan komt men bij de prijsverlening van duizend geneeskundigen iedere keer uit op 200 Joden en eentje van een andere natie. Joodse successen en verworvenheden vinden we echter niet alleen op het gebied van de Nobelprijzen of de geneeskunde, mar ook in de politiek, de economie en op vele andere levensterreinen. Het resultaat van deze feiten zorgt bij andere naties voor onbegrip, afgunst en jaloezie!

Bron:

http://www.pi-news.net/2011/11/was-offenbart-die-mikrofonpanne-von-cannes/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël, Racisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Het “microfoonongelukje” van Cannes

 1. Henk.V zegt:

  Westerse politiek op ware grootte.
  Gebaseerd op onwetendheid, onwil om te zien, onkunde en totaal gebrek aan enig historische kennis en politieke integriteit
  Dit wordt wel heel gênant, zo langzamerhand.

  Ik begin de betekenis van een opschrift op een spandoek steeds meer te begrijpen dat in Londen een paar jaar geleden werd meegevoerd, tijdens een protestdemonstratie van Salafistische moslims en hun hersendode, linkse sympathisanten.
  De slogan luidde ,kort maar krachtig:: YOU HAVEN’T SEEN THE REAL HOLOCAUST YET!

  Zo’n spreuk blijft je wel bij.
  En de politie deed NIETS.

  En voor mijn geestesoog ontdek ik nu, opeens wat achteraf, wat bekende gezichten in deze stoet, sympathisanten, zeg maar, tussen totaal gedreven wereldverbeteraars die hun vredes intenties -indien nodig- met donder en geweld kracht zouden willen bij zetten :
  Anja M, in een schattige, wollige zelfgebreide boerka (past echt precies bij haar ), Dries van 8, onze barokke ex -politicus, Gretta D., wier optreden mij altijd aan een dame uit de Tweede Wereldoorlog doet denken, ,en warempel, Minimuis Sarko uit Parijs en zelfs de heer O uit de USA, met zijn islamitische tweede naam die hem ooit- natuurlijk puur voor de grap- bij zijn geboorte is gegeven.
  Allemaal in actie voor het goede doel!
  De vernietiging van HET KWAAD: Israël.
  Israël dat dan ook ALLES fout doet. Dat vooral niet wil begrijpen dat de buurlanden zo dolgraag de vrede zouden willen voor de regio, ja voor de hele wereld en dat maar dwars ligt.

  Ach, ik wenste dat ik een gezaghebbende profeet was. Dan zou ik de betogers toeroepen;

  “Broeders en Zusters (zoiets doet het namelijk altijd goed, omdat er zo’n bindende invloed van uitgaat):

  De vijand zal aan u worden onderworpen!

  Mij is geopenbaard, dat U bij machte bent om het wonder te herhalen dat de vermaledijde joden ooit beleefden tijdens de uittocht uit Egypte.

  Trekt op naar Dover en steek te voet het Kanaal over!

  De Almachtige zal de wateren doen wijken, zodra uw voeten de zee beroeren.
  Vrees niet en gaat voorwaarts onder gejuich.
  Een siddering van eerbiedig ontzag zal de wereld over gaan en de vijand zal worden verlamd.

  Ziet welke macht aan de rechtvaardigen wordt gegeven!”

  Naschrift:

  De laatste “”Gutmenschen” hebben zich zojuist te water begeven.
  Het laatste Allahoe Akhbar is verstomd, maar ik zie nog wat groene vlaggetjes die boven de golven heen en weet dobberen.

  De veerboten komen al weer binnen, of verlaten de haven.

  Het leven lacht mij weer toe.

  Wie het laatst juicht, juicht het hardst.

  Like

 2. Ethan zegt:

  Sen. Joe Lieberman ‘Disappointed’ in President Obama’s Response to ‘Totally Offensive’ Open Mic Comments About Benjamin Netanyahu

  Sen. Joe Lieberman, I-Conn., today said an open mic moment involving President Obama and French President Nicolas Sarkozy was “insulting” to Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu and “totally unacceptable.”
  “To me, it’s insulting to Prime Minister Netanyahu, who is obviously an ally of both France and the United States,” Lieberman said during an interview today with conservative radio host Sean Hannity. “It’s totally unacceptable, totally offensive.”
  Lieberman was reacting to an open mic moment at the G-20 meetings last week in France, where Obama and Sarkozy discussed Netanyahu, thinking a microphone was turned off.

  http://abcnews.go.com/blogs/politics/2011/11/sen-joe-lieberman-disappointed-in-president-obamas-response-to-totally-offensive-open-mic-comments-about-benjamin-netanyahu/

  Like

 3. Ik heb Obama nooit vertrouwt en nog niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s