Islamistische terreur teistert Nigeria

De islamistische haat op christenen is geen fenomeen van zuiver islamitisch gevormde landen. Ook in Nigeria is een islamistische sekte actief, die in het halve land de sharia heeft ingevoerd en sinds de verkiezing van de christelijke president Goodluck Jonathan bijna iedere dag een aanslag heeft gepleegd. De doelwitten zijn vooral politiebureaus, regeringsgebouwen en hotels.

De groepering noemt zichzelf “Boko Haram”, wat vertaald Westerse opvoeding is een Zonde betekent. Deze westerse opvoeding willen ze verbieden. Ook wijzen ze verkiezingen af. Het doel van de sekte is de islamisering van heel Nigeria. Het middel om dit te bereiken, zijn bomaanslagen.

Sinds in 1999 de democratie werd ingevoerd in Nigeria, namen de islamiseringtendensen toe, in 2004 kreeg Boko Haram door de oprichting van een trainingskamp genaamd “Afghanistan” voor het eerst publieke aandacht. De afgelopen jaren steeg het door de leden van de sekte veroorzaakte geweld met sprongen.

60 mensen in politiebureaus en kerken gedood

De laatste grote aanslag vond plaats op 4 november: in de stad Damataru werden bomaanslagen op zes kerken en politiebureaus gepleegd, waarbij meer dan 60 mensen het leven verloren. Ook voor zelfmoordaanslagen deinzen de sekteleden niet terug: zij zijn van mening, dat de dood in de heilige oorlog de weg opent naar het paradijs – zelfs in de officiële naam de sekte staat het woord “Jihad”en de inzet van de leden daarin. Naar eigen zeggen onderhoudt de sekte contacten met Al Qaida.

Nigeriaanse bisschoppen betwijfelen echter de internationale achtergrond van de aanslagen: de religieuze motieven zouden op de voorgrond zijn geschoven om de haat van de jonge mannen aan te wakkeren, zodat de eigenlijke frustratie over politieke, sociale en economische problemen kan worden gekanaliseerd. De regering echter beantwoordde de aanslagen met een versterkte politiepresentie – wat echter de twisten alleen maar verder aanwakkert, omdat het politiepersoneel buitengewoon neigt naar corruptie en al beschuldigd werd van zware schendingen van de mensenrechten. De leiders van de Noord-Nigeriaanse, islamitische gebieden eisen daarom een afname van de veiligheidstroepen. Ook in andere delen van Nigeria wordt al vastgesteld, dat de regering de veiligheid van de burgers niet meer kan garanderen.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006085-Islamistischer-Terror-ueberzieht-Nigeria

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

 

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Islam, Islamisering, Terrorisme. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s