Nu gaan de geldpersen draaien!

De productie van een bankbiljet van € 50,- kost 16 cent, de productie van een bankbiljet van € 500,- ook. Nadat nu de dwaallichten in de politiek en de media hebben gemerkt, dat door het aftreden van regeringschefs zoals Papandreou of Berlusconi de schulden van deze landen geen cent dalen, moet uiteindelijk de ECB er aan te pas komen en– uiteraard weer onder het overtreden van alle EU-verdragen – net zoveel geld drukken als nodig is om daarmee de schulden van alle EU-landen over te nemen. Dat is het nieuwste plan.

Als Griekenland dus 500 miljard tekort komt, krijgt het dit van de ECB in papiervorm, ontbreekt er in Italië een biljoen, de ECB heeft het geld, als Frankrijk – niet alleen maar per ongeluk – wordt gedowngrade, dan koopt de ECB voor twee biljoen de schulden van Parijs op of krast in de boeken.

Daartoe wordt nu al bijna in alle bladen opgeroepen. Hierbij past een Italiaanse chef van de ECB. Hier de “Süddeutsche Zeitung”, die velen als een serieus blad beschouwen. De kop zegt alles: ECB tegen investeringsroedel. Dat wil zeggen, die dieren, die de onverzadigbare moloch politiek geld gegeven hebben, kunnen nu fluiten naar hun geld en uit het blikveld verdwijnen, in het vervolg koopt de ECB alle staatsleningen rechtstreeks op.

In het “Handelsblatt” leest men gelijksoortige plannen met een onbegrijpelijke motivering. De ECB zou tot nu toe “slechts voor 2,7 % van het BNP van de eurozone leningen hebben gekocht om de markt te ondersteunen”.  Ze zou dus nog veel speelruimte hebben. Griekenland heeft, zoals bekend, een schuld van 200 % van zijn BNP. Volgens dit maatgetal kan de ECB nu met 20 biljoen ingrijpen.

Het betekent echter nog meer. De individuele EU-landen zitten tot de nek in de schulden en kunnen niets terugbetalen en nu moet de ECB, die zelf door deze landen gefinancierd, onderhouden en gedragen wordt, de waardeloze papieren opkopen met het geld van deze schuldenlanden, dus met gebakken lucht. Als de ECB dan bankroet is, dan richt men een nieuwe bank op, die dan de schulden van de bankroete ECB koopt, die de schulden van de bankroete landen in de portefeuille heeft enzovoort, of hoe moeten we dit zien?

In de VS gaat dat ongeveer net zo met de FED en de linkse Nobelprijswinnaar Krugman beveelt ons deze variant van harte aan. In de “Focus” werd eergisteren al gezegd, op een beveltoon, dat nu de ECB aan de bak zou moeten!

Het resultaat is duidelijk: inflatie! Hier de actuele, nog lage cijfers. Maar zelfs met deze cijfers wordt u al armer. Of hebt u het afgelopen jaar 5 % loonsverhoging of 6 % op de bank gekregen?

Bron:

http://www.pi-news.net/2011/11/nun-wird-geldpresse-angeworfen/#more-220220

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa, Europeanisering, Graaien, Nieuws. Bookmark de permalink .

3 reacties op Nu gaan de geldpersen draaien!

 1. Linsky zegt:

  Loopt allemaal precies volgens plan…………..en op schema!

  “Achter de troon bestaat iets dat groter is dan de koning zelf”.

  Sir William Pitt.
  House of Lords
  1770

  “De wereld wordt geregeerd door heel andere personen dan wordt geloofd door diegenen die geen toegang hebben tot de elite”.

  Benjamin Disraeli
  Tweevoudig Brits premier
  1844

  “De echte waarheid is, dat de financiële wereld eigenaar is van de regering(en) sinds de dagen van Andrew Jackson (7e president van Amerika en slavenhandelaar)”.

  Franklin D. Roosevelt
  32e president Amerika
  1933

  “De bancaire instanties zijn gevaarlijker dan legers. Als het volk ooit zal toestaan dat banken de controle krijgen over geldstromen dan zullen diezelfde banken, en de bedrijven die eromheen floreren, het volk beroven van al haar bezittingen tot de dag dat hun kinderen wakker worden zonder een dak boven hun hoofd”.

  Thomas Jefferson 1743-1826
  3e president Amerika

  “Als jullie slaven willen blijven van de bankiers en willen betalen voor de kosten van jullie eigen slavernij, laat ze (de banken) dan doorgaan met het creëren van geld en het controleren van de nationale kredieten”.

  Sir Josiah Stamp 1880-1941
  Directeur van de Bank of England
  Uitspraak gedaan na zijn aftreden.

  “Geef mij de controle over de geldstromen van een land, en ik geef er niets om wie de wetten maakt”.

  Mayer Amchiel Rothchild
  Grondlegger van de Rothchild bankiersdynastie

  De NWO en Total Control is al lang een feit!
  Het wordt alleen nog steeds door weinigen herkend!

  Onze lichamen bezitten ze al.
  Onze geest is al verdoofd en verblind…
  nu alleen nog even de strijd om onze ziel!

  Like

 2. JohanW zegt:

  In de laatste 40jaar is de economische groei met 450 staatsschuld+ 300 aardgasbate+ 650 part.hyp.schuld=±1500miljard € aangejaagd. In andere zuidelijke EU landen gelden nog astromischer bedragen vooral gerelateerd naar hun BBP. Nu keert de schuldwal als een ijsberg het schip en moeten de schulden smelten door de ECB geldpersen overuren te laten draaien. Sorry brave spaarders, sorry pensionados en pensioenfondsen, sorry volgende generaties, de nieuw linkse babyboomers laten de inflatie alleen maar stijgen de 1e 10jaar met gevolg grote verarming van mensen die hun inkomen niet geindexeerd zien en kunnen staken. Dwaze leencultuur adepten 40jaar lang door dwaze politieke utopies najagen. De rekening komt als vanouds bij de burgers, ook bij het electoraat, we zien de gevolgen in het afkalven van de grootste partijen die de schuld dragen; PvdA & CDA

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Ik ben wel laat met mijn reactie maar vind bijdrukken een goed idee.
  Zoveel bijdrukken totdat we de schuld van de ECB kunnen aflossen en alle € -landen
  zoveel geven totdat hun schuld pakweg 40 % van hun BNP is.
  Het geleende geld wordt opgeschreven en over een lange periode afbetaald.

  Dan stoppen we met de € en maken desnoods een Neuro voor de economisch gelijkwaardige landen.

  Uiteraard geeft dat een flinke inflatie maar die gaat sowieso komen.
  Het belangrijkste is dat we weer als onafhankelijk land onze eigen peultjes kunnen doppen en de knoflooklanden via devaluatie weer concurerend kunnen worden.

  Natuurlijk niet vergeten de brusselse ellende terug te brengen tot het niveau van de vroegere EEG.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s