Arabische wereld: eerst Joden- en dan christenvrij?

Net zoals er in de meeste landstreken van de Arabische wereld geen Joden meer zijn, dreigt het gebied nu ook een christenvrije zone te worden. Daarvoor waarschuwt de woordvoerder voor mensenrechten van de wereldwijde Evangelische Alliantie, professor Thomas Schirrmacher (Bonn). De “ontchristelijking” van de Arabische wereld zou “de op dit moment kwantitatief meest zwaarwegende schending van de godsdienstvrijheid ter wereld zijn” en zou de afgelopen jaren een “dramatisch hoogtepunt” hebben bereikt, schrijft Schirrmacher. “Terwijl de meeste Arabische landstreken al vrij zijn van Joden, tekent zich voor de veel talrijkere christenen van de regio eenzelfde ontwikkeling af.”

De omwentelingen in meerdere Arabische landen leidden er niet automatisch toe, dat religieuze minderheden beter behandeld zouden worden. Zo zou de overgangsregering in Egypte vaak nog minder ondernemen om het islamitische geweld tegen kerken in te dammen dan de daarvoor heersende president Hosni Moebarak.

“In feite worden er nu meer kerken in Egypte in brand gestoken, meer christenen gedood, meer christelijke meisjes ontvoerd en gedwongen uitgehuwelijkt aan moslims dan vroeger”, aldus Schirrmacher.

Het zou een vergissing van de islamitische landen zijn om te denken, dat te grote godsdienstvrijheid onrust en geweld zou veroorzaken. De dwang tot een uniform geloof zou geen vrede en rust scheppen in een land, maar zou voor voortdurende spanningen tussen de meerderheidsbevolking met etnische, sociale of religieuze minderheden zorgen.

Op grond van discriminaties door radicale moslims verlaten steeds meer leden van de christelijke minderheden het Nabije en Midden-Oosten. Daarover wordt ook in het jaarboek over christenvervolging “Martelaars 2011” bericht, dat nu voor de elfde keer is verschenen bij het evangelische persbureau “Idea”.

Tot de schrijvers van het Idea-jaarboek behoort de fractievoorzitter van de CDU/CSU in het Duitse parlement, Volker Kauder. Volgens hem betekent de vrije uitoefening van religie ook de vrijheid om het eigen geloof te mogen doorgeven. “Onze door waarden geleide buitenlandse politiek moet ervoor opkomen, dat het vreedzame werven voor de eigen religie ook in de islamitische wereld als recht wordt erkend”, schrijft de politicus. Ook het ruilen van religie zou mogelijk moeten zijn.

Bij beide thema´s – het werven voor het eigen geloof en het ruilen van religie – verwacht Kauder een bijdrage van in Duitsland wonende moslims:

“Ze hebben in ons land godsdienstvrijheid leren kennen. Juist omdat ze in ons land hun geloof vrij kunnen beleven hebben ze een verantwoordelijkheid om in hun landen van herkomst te werven voor verandering.” *

(klikken voor groter beeld!)

Christenen zijn de grootste groep religieus vervolgden

Volgens schattingen van de hulporganisatie “Open Doors” worden er wereldwijd ongeveer 100 miljoen christenen op grond van hun geloof vervolgd. Zij vormen daarmee de grootste groep slachtoffers van religieuze onderdrukking. Van de tien landen, die volgens de wereldvervolgingsindex van Open Doors christenen het meest onderdrukken, zijn er acht islamitisch. Deze landen bezetten de plaatsen twee tot en met negen: Iran, Afghanistan, Saoedi-Arabië, Somalië, Malediven, Jemen, Irak en Oezbekistan.

* De moslims in het vrije Europa hebben vermoedelijk schijt aan de woorden van Volker Kauder – in plaats daarvan klagen ze in onze streken over een islamofobie – net zolang tot onze nakomelingen het lot van de Joden en de christenen in de Arabische wereld delen!

Bron:

http://sosheimat.wordpress.com/2011/11/08/arabische-welt-erst-juden-dann-christenfrei/

Auteur: derpatriot

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld, Christenvervolging. Bookmark de permalink .

3 reacties op Arabische wereld: eerst Joden- en dan christenvrij?

 1. Columnist zegt:

  Bevolingsconferenties van 1974, 1994 etc. Oude vrienden worden vijanden.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Moeten wij ,christenen , en andere wereldorganisaties niet eens gaan zorgen waar christenen naartoe kunnen????
  Zuid- Soedan zou een begin kunnen zijn.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Uiteraard” voor plekken”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s