Einde bewakingsdienst: Berlin-Neukölln stopt met beveiliging van scholen

Waar denken we aan als we Berlin-Neukölln horen? Aan een stad vol pit en flair, waar mensen uit de hele wereld vreedzaam samenleven en waar nog multiculti geleefd wordt? Of denken we aan de districtsburgemeester Heinz Buschkowsky, een burgemeester in hart en ziel, die we kennen uit talrijke talkshows?

Of denken we aan de brandbrief uit 2006 van Petra Eggebrecht, de directrice van de Berlijnse Rütli-school? Misschien denken we ook wel aan de sociale spanningen en de vreselijke berichten, die al jaren voor krantenkoppen zorgen?

Alles bij elkaar genomen denken we in ieder geval niet aan iets positiefs!

Er gebeurt wat er moet gebeuren! Berlijn is bankroet en juist Neukölln, met zijn “negatieve imago naar buiten toe”, wordt het eerst getroffen door de bezuinigingsmaatregelen…

De “Berliner Zeitung” bericht:

Het is een landelijk uniek project, maar nu komt daar volledig onverwacht een einde aan. Het district Neukölln kan vanaf het nieuwe jaar de omstreden beveiligingsdienst op in totaal 15 scholen niet meer betalen.

Daarom worden de contracten met de bewakingsfirma Prodiac tot het einde van het jaar eerst stopgezet. “We kunnen de bewakingsdienst op dit moment en vermoedelijk ook in de toekomst niet meer betalen”, gaf de wethouder van onderwijs Franziska Giffey (SPD) vrijdag tegenover de Berliner Zeitung toe. Giffey motiveerde de beslissing ermee, dat de begroting van Neukölln op dit moment 4 miljoen euro tekort zou komen. Bovendien zou men alleen al 3,5 miljoen euro nodig hebben om de nieuwbouw van drie schoolgebouwen te plannen en voor te bereiden.

Tsja…het geld is gewoon voor andere dingen nodig, per slot van rekening werden delen van Berlin-Neukölln door de Berlijnse senaat tot “gebieden met speciale ontwikkelingsbehoefte” of beter gezegd “sociale brandpunten” bestempeld…

Betrokkenen reageren boos

“De bewaking op scholen is vanuit ons oogpunt een succesmodel”, zei Giffey. Maar helaas zou Neukölln op dit moment geen andere mogelijkheid zien dan de bijna € 700.000,- te besparen, die de bewakingsmensen jaarlijks kosten. De directeuren reageerden verontwaardigd: “We vinden het treurig, dat in de toekomst niemand meer de toegang tot ons schoolterrein controleert”, zei Hartwig Beier, directeur van de Clay-school in Rudow. “We zullen dan waarschijnlijk weer vaker gewelddadigheden moeten melden.”

Wij zullen de situatie in de gaten houden en zullen – voor zover de pers hierover bericht – er hier ook over berichten!

Sinds twee bewakers de ingang controleren, zou de rust in school weer zijn teruggekeerd. Daarvoor zouden er vaak onbekende jongeren de school zijn binnengedrongen en ruzie hebben gezocht. “Zelfs tijdens de lessen werd dan de deur opengedaan”, herinnert Beier zich. “Dat was zeer onbevredigend lesgeven.”

Dat kan ik me levendig voorstellen…”Hé Alda, ik weet waar je huis woont…zal ik je met een mes steken of wat? Dan haal ik m´n broer!”

Ook Michael Frank, directeur van het Leonardo-da-Vinci-gymnasium in Buckow, wil de bewakers geenszins kwijt. Bij hem hebben deze vooral de taak om de gymnasiasten van school naar de nabijgelegen sporthal te begeleiden. Direct voor de sporthal zou namelijk een barak staan, die een ontmoetingspunt van spijbelaars zou zijn geworden. Door hen zouden de gymnasiasten vaak zijn aangevallen. “Deze situatie was destijds een van de belangrijkste redenen om bewaking op scholen in te voeren”, geeft directeur Frank te denken. Een andere reden was de discussie rondom de wantoestanden op de toenmalige Rütli-school.

Nou ja…gymnasiasten waren altijd al zo´n prikkelbaar onderwerp voor spijbelaars een bepaalde leerling-clientèle…

Die hebben iets dat zij nooit zullen hebben en daar kun je behoorlijk gefrustreerd door raken!

We zouden een paar minuten moeten nadenken en proberen deze arme, jonge mensen te begrijpen, want per slot van rekening had geen van hen een kans om zich in onze samenleving te bewijzen… daarom moesten ze gewoon hun frustratie op een andere manier tot uitdrukking brengen…

Toen de districtsburgemeester van Neukölln, Heinz Buschkowsky, en zijn toenmalige wethouder van onderwijs Wolfgang Schimmang (beiden SPD) in december 2007 de bewakingsdienst op scholen invoerden, oogstten ze vooral kritiek. Zelfs SPD-senator Ehrhart Körting noemde het destijds een “verkeerde weg” om pedagogische problemen met behulp van paramilitaire eenheden te willen oplossen.

Jeetje, vooral geen controle en geen druk op de uitgebuite jongeren uitoefenen. Men moet ze behoedzaam en voorzichtig met de situatie in aanraking brengen, anders moeten ze hun hele leven lang zware, traumatische belevenissen met zich meedragen… dat risico kunnen we in geen geval nemen!

Ook voor de SPD-onderwijssenator Jürgen Zöllner waren bewakers “in principe geen oplossing”. Geen enkel ander district nam het model over. Daarom lukte het de politici van Neukölln ook niet om het project door de senaat te laten financieren. In werkelijkheid liep het aantal gemelde gewelddadigheden op de scholen met een bewakingsdienst aanmerkelijk terug.

Het is toch duidelijk dat de SPD daarin “in principe geen oplossing” ziet, per slot van rekening moet men de huik naar de wind hangen om het stemvee niet te irriteren…

Bezuinigen vanwege stijgende kosten

Wethouder Giffey wraakt nu, dat de senaat het district Neukölln 4 miljoen minder zou toewijzen dan aangevraagd. Een ander probleem in de sowieso nog niet goedgekeurde begroting zou zijn, dat de kosten voor de verzorging van sociaal zwakke gezinnen in het district waarschijnlijk zullen stijgen. Omdat geen enkel ander district bewakingsmensen op scholen zou inzetten, zou het project helaas “niet de beste standing” hebben.

Nou ja zeg…dat zal toch ook vast en zeker niet nodig zijn in andere districten?

Meestal werden er twee bewakingsmensen per school ingezet. “Wij vonden het belangrijk dat er weinig wisseling was en dat onze bewakingsmensen een vertrouwensrelatie met de leerlingen konden opbouwen”, zei Jan de Roo, bedrijfsleider van de firma Prodiac met zetel in Bielefeld. Giffey liet in het midden of er opnieuw een inschrijving zou plaatsvinden.

Zoals altijd wordt ook hier op het verkeerde bezuinigd!

Veel liever wordt er steeds meer geld gestoken in 100 integratieprojecten, zoals hier of hier

Tsja, Thilo Sarrazin zal waarschijnlijk de geschiedenis ingaan met zijn boek…

Deutschland schafft sich ab!

…de laatste doet het licht uit…

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=15565#more-15565

Auteur: Zirze

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Duitsland, Islam, Islamisering, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

Een reactie op Einde bewakingsdienst: Berlin-Neukölln stopt met beveiliging van scholen

  1. Columnist zegt:

    Zèlf verliezen de Turken hun land aan de Koerden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s