Politiechef van Graz: ondermijning van onze geboortestreek

In een interview met G7, de zondagsbijlage van de “Kleine Zeitung” van 13 november, wijst de politiechef Alexander Gaisch van Graz in Oostenrijk, na Wenen de grootste stad, o.a. op de toenemende islamitische ondermijning van onze samenleving.

Kleine Zeitung (KZ): De moskeeplannen zijn voor de politie een veiligheidsthema: waarom is dat een gevarenpotentieel?

Gaisch: Ik ga er van uit, dat het grootste deel van de in Graz wonende moslims een ordelijk, deugdzaam leven zou willen leiden. Ik zie echter ook andere feiten: dat we een beweging in Graz hebben, die met de Jihad-vlag (opm. v.d. vertaler: die staat voor de veroveringsstrijd van de islam) openlijk op het grootste plein in de stad is opgetreden.

KZ: Hoe groot is die groep?

Gaisch: Om het een beetje duidelijk te maken. Er zijn 17 verenigingen uit Turkije, Tsjetsjenië en Afghanistan die in hun gebedshuizen hun religie uitoefenen. Daaronder bevinden zich gematigde en radicale groepen. Een handvol mensen heeft een radicale levensstijl, heeft ontmoetingen met radicale bewegingen.

KZ: Haatpredikers en radicalisering komen dus ook in Graz voor?

Gaisch: Ja, zou ik zeggen. We hadden jaren geleden een brandaanslag in de Idlhofgasse en er waren verdenkingen van terrorismefinanciering. Ik kan het niet bewijzen, maar het zou me verbazen als dit niet zo zou zijn in Graz.

KZ: Waarom is de moskeebouw volgens u problematisch?

Gaisch: Ik heb er niets op tegen zolang ze er voor iedereen zijn. En de financiering zou niet geheim moeten zijn. Voor hun moskee in de Herrgottwiesgasse hebben de Bosniërs kosten van 12 miljoen euro genoemd. Dat kan niet alleen gefinancierd worden door verenigingsleden. We vermoeden dat er buitenlandse, vermoedelijke Saoedi-Arabische, krachten achter zitten. In Bosnië was dat zo en daar heeft men nu problemen. Deze bedoeling is voor mij ook in Graz duidelijk.

KZ: De moskee als centrum van de radicalisering?

Gaisch: In het ergste geval. Dat zal nooit een openlijk radicalisme zijn. Er zullen nooit zwaardvechters komen, we worden langzaam ondermijnd. Deze bevolkingsgroep heeft meer kinderen, een andere levensstijl. Ze doen dat heel handig met een bouwwerk, waarin veel mensen passen. Dat wordt meer dan alleen maar een moskee: het wordt een cultureel, sociaal centrum met een kleuterschool.

KZ: Zo werken politieke partijen of de kerk toch ook – volledig ten dienste van de samenleving.

Gaisch: Klopt. De moslims hebben niets nieuws uitgevonden. Met één verschil: er komt een ander cultuurgoed binnen dat groter wordt. Dat is niet direct gevaarlijk. Maar wanneer de politiek hier niet tegenstuurt, beschouw ik het als gevaarlijk voor ons democratiebegrip.

KZ: Waarom?

Gaisch: Ze zullen immers ook successievelijk in de politieke vertegenwoordigingen komen, in de gemeenteraad en in het parlement.

KZ: Dat is toch democratie, dat burgers, die hier wonen, in politieke commissies mogen meepraten, toch?

Gaisch: Dat is allemaal ook oké. We moeten ons er echter alleen van bewust zijn, dat wanneer we dat nu accepteren, dit over vijf of tien jaar gevolgen heeft. Als je dat nu niet verandert, is dat niet meer mogelijk. Als je het niet kunt veranderen, dan moet je het daarna accepteren.

KZ: Zou de politiek moskeeën moeten verhinderen?

Gaisch: Dat is wettelijk niet mogelijk. Maar de politiek moet de mazen in de wet dichten, zodat buitenlandse bronnen zulke bouwwerken bij ons niet kunnen financieren.

Ik vind het verheugend, dat de mainstream media af en toe ook een waarschuwer aan het woord laten komen, anderzijds vrees ik echter voor de verdere carrière van de politiechef van Graz. In ieder geval bedankt voor zijn woorden!

Bron:

http://sosheimat.wordpress.com/2011/11/13/unterwanderung-unserer-heimat/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamisering, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

5 reacties op Politiechef van Graz: ondermijning van onze geboortestreek

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Langsam unterwandert… Waar heb ik dat toch vaker gehoord, nota bene zelfs in het Nederlands..??? Iemand? Om tijd te winnen zal ik zelf het antwoord maar geven.
  Dat is Het Project. http://tinyurl.com/5za2bg
  Dan nog een leuke van Vlad Tepes over islamitische haatbunkers:
  http://tinyurl.com/6ed8jyh
  Laat voor iedereen duidelijk zijn dat moslims een moskee in de wijk van de kafir als een overwinning beschouwen.
  De enige manier om de opmars van dat vrouwvijandige woestijngeloof te stoppen is dat iedereen gewoon laat merken dat we “de plannen van de heren allahschreeuwers” in de smiezen hebben. Hoe dat werkt vindt u op:
  http://tinyurl.com/3mepfoc
  Maar je kunt natúúrlijk ook een afwachtende houding aannemen en achter de geraniums blijven zitten en anderen de hete (multiKUL)kastanjes uit het vuur laten halen.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Goh, ik dacht dat ik hier vanmorgen iets had neergezet, maar het is spoorloos verdwenen. De info waar het om ging zal ik zelf niet snel vergeten!
  http://tinyurl.com/6ed8jyh http://tinyurl.com/5za2bg
  http://tinyurl.com/3mepfoc
  Onthouden: een moskee in de wijk van de kafir wordt door moslims als een overwinning beschouwd.
  ’t Is maar dat u het weet.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  @Bron: reeds 2 keer heb ik hier geprobeerd te posten: beide keren verschenen de bijdragen niet. Gaarne uitleg.

  Like

 4. ejbron zegt:

  @Deckzeijl

  Geregeld. Weet niet hoe dat komt. Zeker niet met opzet! WordPress-probleem!!

  Like

 5. Pingback: Politiechef van Graz wordt van alle kanten onder vuur genomen « ejbron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s