EU wordt nieuwe machtscentrale! Nationale rechten afgeschaft

Er is geen twijfel meer mogelijk, de eurozone, zoals wij die kennen, is ten einde. Deze boodschap wordt praktisch in alle media en door alle deskundigen verbreid. Maar of de Europese Unie in haar huidige vorm overleeft of een hele andere vorm krijgt, de agenda blijft dezelfde: de afschaffing van de nationale soevereiniteit en de centralisering van de macht in een oppermachtige dictatoriale superstaat.

Begrippen als “depressie”, “ineenstorting” en “Apocalypse” worden normaalgesproken door mensen in hoge machtsposities niet graag ion de mond genomen, maar deze en gelijksoortige begrippen waren deze wek overal te horen, toen zich in de krantenkoppen steeds meer de mening weerspiegelde dan men de Grieken in feite had opgegeven.

 • Laat in de avond waarschuwde de president van de Europese Commissie en “stralende verschijning” van de Bilderbergers José Manuel Barroso dat het uiteenvallen van de eurozone een Europese “depressie” zou veroorzaken, het totale BNP van Europa met de helft zou laten dalen en alleen al in Duitsland miljoenen arbeidsplaatsen zou verwoesten.
 • Het Britse ministerie van Financiën en de Bank van Engeland zijn bezig om noodplannen voor een “economisch Armageddon” in het geval van een ineenstorting van de eurozone uit te werken. Minister van Economische Zaken Vince Gable verklaarde dat Engeland zich op alle “eventualiteiten” zou voorbereiden, inclusief het verval van de eurozone.
 • Frankrijk en Duitsland proberen in geheime onderhandelingen de schade te beperken en spelen met het idee om als allerlaatste redmiddel van het Europese project een volledig nieuwe eurozone op te bouwen, waarin voor de probleemlanden dan echter geen plaats meer zou zijn.

Of het bij deze ondergangsretoriek om een truc gaat waarmee, als onderdeel van het plan een Europese superstaat door te drukken, geprobeerd wordt steeds meer macht in de handen van de Eu te concentreren, kan op dit moment niet beantwoord worden. Het feit, dat de euro de afgelopen 48 uur in waarde is gestegen, duidt er echter eerder op dat er niet direct een instorting valt te verwachten.

Het is bekend, dat er aan gewerkt wordt een gecentraliseerde economische regering te vormen, die haar beslissingen aan alle lidstaten zou kunnen opdringen. Of deze nu de vorm van een verkleinde eurozone aanneemt, of dat hieruit voortkomt dat Brussel misbruik maakt van de huidige crisis om de “redder” te spelen, speelt eigenlijk geen grote rol – het doel is hetzelfde.

De eurocraten doen enorm hun best om de schuldencrisis als voorwendsel te gebruiken om de “Verenigde Staten van Europa” nu eindelijk gestalte te geven. De president van de Raad van Europa, Herman van Rompuy, moet de grote baas worden, waarbij deze stap vreselijk veel lijkt op de plannen van vooraanstaande nazi´s, van wie velen ijverig deelnamen aan de oprichting van de EU en die altijd toewerkten naar een Europese economische regering.

Al maandenlang zaaien vooraanstaande Europese politici paniek i.v.m. de gevolgen, die zouden plaatsvinden wanneer lidstaten de eenheidsmunt zouden verlaten. Een instorting van de eurozone zou onvermijdelijk zorgen voor het uitroepen van de noodtoestand en zelfs burgeroorlog, wordt er steeds opnieuw gezegd. Hun “oplossing” bestaat erin, dat de lidstaten steeds meer soevereiniteit en machtsbevoegdheden aan Brussel afstaan om een gemeenschappelijke economische politiek door te drukken, die alle lidstaten in zekere zin zou dwingen om hun nationale soevereiniteit op te geven – in feite een centrale financiële en economische regering voor heel Europa.

Hoe de crisis ook afloopt, het staat vast, dat de invoering van de euro een vreselijke fout was. Monetaire unies zijn slechts zo sterk als hun zwakste lid. Deze waarheid maakt iedere discussie rondom een globale eenheidsmunt, die door verschillende globalisten werd ingebracht, zinloos en absurd.

Al in juni had de professor van de Harvard University (en vooraanstaande Bilderberger en IMF-econoom) Kenneth Rogoff in de Financial Times geschreven, dat een instorting van de euro alle visioenen en inspanningen betreffende een internationale munteenheid zoals die van de Amero (Canada, VS en Mexico) teniet zou doen. “Het euro-experiment heeft ons m.b.t. het hele internationale monetaire stelsel op een splitsing gebracht”, zei hij. “Zullen onze kinderen in een wereld met vele nationale munteenheden of met een verdwijnend klein aantal supranationale (gemeenschappelijke) munteenheden leven?”

De euro en de eurozone over het algemeen hebben het gevaar dat van de landen met enorme schulden, zoals Griekenland en Italië, uitgaat enorm vergroot – omdat ze gewoon “te groot zijn om ten onder te gaan”, dus “systeemrelevant” zijn – en daarmee de wereldwijde economische stabiliteit aangetast. Het blijft alleen te hopen, dat het experiment supranationale machtsblokken en monetaire unies – waarvan altijd werd gezegd, dat deze de veiligheid zouden vergroten, terwijl nu het tegendeel blijkt – net zoals de mislukte euro op de vuilnisbelt van de geschiedenis belanden.

Bron:

http://tinyurl.com/8x8lkng

Auteur: Paul Joseph Watson

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa, Europeanisering, Socialisten, Wereldcrisis. Bookmark de permalink .

2 reacties op EU wordt nieuwe machtscentrale! Nationale rechten afgeschaft

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Wisten jullie dit al..??? Wel eens van ESM gehoord?? Let goed op je bankrekening en andere eigendommen..!!! Denk dus niet: het zal zo’n vaart niet lopen, want dan ben je TE LAAT. http://tinyurl.com/7sbftbr

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Ik geloof niet in deze €.
  Dat er eurofielen zijn die dat zo proberen te manipuleren is duidelijk maar ook een superstaat zal mislukken.
  Als de knoflooklanden, en overigens ook de sterkere landen, niet gedwongen worden hun uitgaven te beperken blijven de schulden oplopen en dus ook de renten..
  Door het samengooien van de schulden van de 17 €-landen gaat de rente bij de knofloollanden omlaag en bij de sterke landen omhoog.
  Hoelang zullen die bewoners van de sterkere landen accepteren om mee te betalen aan de zogenaamde “luie” landen.
  G.D. Ik hoop dat tegen de tijd dat die ESM door de 17 leden moet worden goedgkeurd er genoeg nuchterheid is teruggekeerd.
  Als ik echter het gemak zie waarmee even een “borgje” van 100 miljard voor Brussel door de kamer ging heb ik mijn twijfels.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s