Nogmaals Zapatero – behalve homohuwelijk alleen maar schulden

Behalve het homohuwelijk heeft de Spaanse minister-president José Luis Rodríguez Zapatero niets tot stand gebracht. Morgen zijn er verkiezingen in Spanje en het is zo goed als zeker dat de Spaanse socialistische partij PSOE zal verliezen, Zapatero zelf treedt sowieso niet meer aan. Volgens de “Schwarzwälder Bote” van vandaag zijn veel homo´s nog snel getrouwd, want het is niet zeker of het homohuwelijk na de verkiezingen doorgaat, de beslissing ligt bij het constitutionele hof.

Zapatero´s balans is treurig. De “Basler Zeitung” schrijft:

Zapatero heeft vooral in zijn eerste ambtsperiode het traditioneel katholieke Spanje een liberaal stempel opgedrukt. Zijn regering maakte het homohuwelijk legaal, liberaliseerde de immigratiepolitiek, creëerde wettelijke fundamenten m.b.t. de gelijkstelling van de sekses zette een serie andere maatschappelijke hervormingen om. Maar de financiële crisis en het uiteenspatten van de onroerend goed zeepbel, die de Spaanse economie bijna tien jaar lang had aangedreven, kostte de socialist de kop. Hem werd verweten de crisis eerst ontkend en aansluitend fout en te laat gereageerd te hebben.

Aan het einde van Zapatero´s ambtsperiode heeft Spanje een record werkloosheid van 21,5% van de beroepsbevolking – zoveel als sinds 15 jaar niet meer. De economische groei kwam na meerdere kwartalen van matige stijging uiteindelijk tot stilstand. En deze week snelden ook nog de rentes op Spaanse staatsleningen gevaarlijk de hoogte in.

Het is het oude socialistische liedje: weldaden uitdelen – de genoemde liberalisering van de immigratie was de meest idiote legalisering en inburgering van meer dan een miljoen illegalen in het land – en eigenlijk is er geen geld. Sowieso spleet Zapatero het land door de katholieken en de tegenstanders van de socialisten in de burgeroorlog voortdurend aan te vallen en te provoceren.

Helaas wordt het nu vermoedelijk niet beter. De conservatief Mariano Rajoy zou Zapatero al langer ten val hebben kunnen brengen, maar dat wilde hij helemaal niet. Nadat de socialisten alle kassen van iedereen hebben leeggemaakt, moet men nu bezuinigen, en dat maakt een politicus bij verkiezingen niet populair.

Als het inderdaad ooit een regeringschef in een democratie lukt om vier of vijf jaar te bezuinigen en de begroting wat te saneren, gooien de ondankbare kiezers hen er bij de volgende gelegenheid weer uit en volgen ze de volgende linkse rattenvanger. Ook Maggie Thatcher zou niet voor de tweede keer hebben gewonnen als de Falkland-oorlog er niet tussengekomen zou zijn. Voor optimisme is in Spanje in ieder geval geen aanleiding.

Bron:

http://www.pi-news.net/2011/11/zapatero-auser-homoehe-nur-schulden/#more-221473

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)  

 

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Nogmaals Zapatero – behalve homohuwelijk alleen maar schulden

  1. V.K. zegt:

    -Zapatero zelf is aan de macht gekomen dankzij een bomaanslag en de toezegging dat hij de Spaanse troepen uit Irak zou halen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s