Politiechef van Graz wordt van alle kanten onder vuur genomen

Een interview van politiechef Alexander Gaisch van het Oostenrijkse Graz baart opzien: in de “Kleine Zeitung” sprak hij van een “ondermijning” van het land door radicale moslims. Vertegenwoordigers van de geloofsgemeenschap zijn geschokt. Gaisch voelt zich verkeerd begrepen.

De islamitische gemeenschap in Graz telt ongeveer 18.000 leden. Hiervan zou het overgrote deel zijn best doen om te integreren, aldus Gaisch tegenover ORF-Steiermark: “Het grootste deel – 99,9% – doet zijn best om een leven te leiden binnen het kader van de wet. Als je echter de anderen ook meerekent, dan beschouw ik het als mijn plicht om hier geen illegale toestanden toe te staan.”

Gaisch preciseert uitspraken

Zijn uitspraken over moslims zouden kennelijk volledig verkeerd zijn begrepen, aldus de politiechef van Graz: “Het ligt binnen de mogelijkheden dat er ook radicale groeperingen bestaan – ik benadruk binnen de mogelijkheden – en dat moet in het kader van de veiligheidstaken worden meegenomen. Niets anders werd door mij tot uitdrukking gebracht.”

Gaisch had in de “Kleine Zeitung G7” van vorige week zondag onder andere de verdenking geuit, dat een geplande Bosnische moskee met gelden uit Saoedi-Arabië gebouwd zou kunnen worden en voor een “langzame ondermijning” door de islamitische bevolkingsgroep gewaarschuwd.

Soleiman Ali: Uitlatingen zoals in de nazitijd

Deze uitlatingen zorgden maandag voor heftige reacties: De Grazer SPÖ sprak van “algemene verdachtmakingen”, die “overbodig” zouden zijn. Bovendien zou het niet de taak van de politie zijn om scenario´s te ontwerpen, die de bevolking onzeker maken, werd er door De Groenen gezegd.

Ook moslimvertegenwoordigers waren geschokt: “Ik was gechoqueerd. Het kan niet zo zijn, dat een politiechef in functie zulke uitlatingen doet. Dat heeft me aan de nazitijd herinnerd”, aldus de president van de Egyptische gemeenschap in Oostenrijk, Soleiman Ali.

Een verwijt, dat de politiechef scherp afwijst. Maar Soleiman Ali houdt vol: “Ik ga ervan uit, dat het binnen het veiligheidsapparaat tot opheldering en zuivering komt. Zulke mensen hebben aan de top van de politie niets verloren.”

Hij zou met zijn uitlatingen niet willen hebben polariseren noch discrimineren, verweerde Gaisch zich. Hij zou in ieder geval bereid zijn om verder constructief samen te werken met de vertegenwoordigers van de moslims. Per slot van rekening zou het doel van alle betrokken een vreedzaam samenleven en een succesvolle integratie zijn.

Link naar interview in de “Kleine Zeitung G7”:

https://ejbron.wordpress.com/2011/11/14/politiechef-van-graz-ondermijning-van-onze-geboortestreek/

Bron:

http://steiermark.orf.at/news/stories/2509297/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Lees ook onze nieuwspagina

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Islamkritiek, political correctness, Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Politiechef van Graz wordt van alle kanten onder vuur genomen

  1. G.Deckzeijl zegt:

    Wat Soleiman Ali beweert over de nazitijd en de glasheldere mening van Gaisch is niets anders dan taqiyya. http://tinyurl.com/3mepfoc

    Like

  2. koddebeier zegt:

    Soleiman Ali kan het weten de nazies en de musselmannen waren toch vrienden ??

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s