Spanje: Hasta la vista, los socialistas!

Naar alle waarschijnlijkheid neemt het Spaanse volk bij de naar voren geschoven parlementsverkiezingen voor het eerst afscheid van de socialisten van de regering Zapatero, want het is hen zat.

Uiteraard omschrijft het socialistische ZDF deze volksbeslissing wat anders. De proletariërs doen niets, terwijl de nood en de ellende voordelig is voor de rechtsconservatieven of zoiets:

Spanje: schuldencrisis is gunstig voor de conservatieven. Naar voren geschoven verkiezingen: socialisten staan waarschijnlijk voor de aflossing.

“Aflossing” klinkt ook goed. Het klinkt bijna net zo edel als de aflossing van de wacht tijdens een eerbiedwaardige, onbaatzuchtige inzet.

De volgende Europese regering staat op punt van omvallen: bij de naar voren geschoven parlementsverkiezingen in Spanje zouden de regerende socialisten de rekening voor de record werkloosheid, de enorme schuldenberg en de slechte economische vooruitzichten van het land gepresenteerd kunnen krijgen: volgens alle peilingen tekent zich een enorme overwinning voor de conservatieve volkspartij (PP) af met haar topkandidaat Mariano Rajoy. Voor de conservatieven zou dit na bijna acht jaar socialistische regering een terugkeer aan de macht betekenen.

Minister-president José Luis Rodríguez Zapatero treedt niet meer aan als kandidaat. Voor de socialisten (PSOE) kandideert de voormalige minister van binnenlandse Zaken Alfredo Pérez Rubalcaba.

De socialisten waren slechts een paar jaar aan de regering en het land ligt al in puin. De verkiezingen vinden dit weekend plaats op 20 november.

Bron:

http://www.kybeline.com/2011/11/18/spanien-asta-la-vista-los-socialistas/#more-29107

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Lees ook onze nieuwspagina

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Socialisten, Spanje. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s