Pakistan: sms-verbod op de naam van Jezus Christus

In de islamitische wereld beging men blijkbaar in toenemende mate te beven voor het vrijkomende christelijke geloof. In Pakistan is het met onmiddellijke ingang verboden om de woorden “Jezus Christus” per sms te versturen. De naam werd, samen met 1500 andere woorden, op een lijst gezet, die als “aanstootgevend” gelden. Pakistan geldt als een van de landen, waarin christenen bijzonder sterk gediscrimineerd worden en waarin het steeds opnieuw tot gewelddadige overvallen op hen door radicale moslims komt.

Idea bericht:

De Pakistaanse telecommunicatieautoriteit PTA zou aan de aanbieders van mobiele telefonie in het land een lijst met ongeveer 1500 woorden hebben doorgegeven die als “aanstootgevend” zouden zijn gekwalificeerd. Ze zouden niet meer gebruikt mogen worden bij het sms´en. Daaronder zou zich ook om onbekende redenen de naam Jezus Christus bevinden. “Alle sms´jes, die woorden uit deze lijst bevatten, moeten geblokkeerd worden”, zei een woordvoerster van PTA op 18 november op de Pakistaanse televisie. Het verbod geldt voor woorden en uitdrukkingen n het Engels en in de landstaal Urdu, die onzedelijk en beledigend zouden zijn of seksuele relaties of enkele lichaamsdelen zouden betreffen. Pakistan behoort tot de landen, waarin christenen bijzonder sterk gediscrimineerd worden. Steeds opnieuw komt het tot gewelddadige overvallen op hen door radicale moslims. De blasfemiewetten, die de belediging van de profeet Mohammed bestraffen met levenslange gevangenisstraf respectievelijk de doodstraf, worden veelvuldig gebruikt om christenen te arresteren en aan te klagen. Van de 174 miljoen inwoners van Pakistan is ongeveer 95% moslim, 2% christen, 2% Hindoe en 1% Sikh, Boeddhist of aanhanger van een andere religie.

In Europa zouden weldra gelijksoortige wetten uitgevaardigd kunnen worden. Het begin voelen we al in de toenemende beperking van de vrijheid van meningsuiting.

 

PAKISTAN BANS 1,695 “OBSCENE” WORDS FROM TEXT MESSAGES

Bron:

http://www.pi-news.net/2011/11/pakistan-sms-verbot-des-namens-jesus-christus/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Bekijk ook onze nieuwspagina

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Islam. Bookmark de permalink .

Een reactie op Pakistan: sms-verbod op de naam van Jezus Christus

  1. Columnist zegt:

    Daarom moeten we een geheime taal ontwikkelen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s