Luxemburg: Jongens en meisjes gescheiden?

Screenshot_2Gescheiden sportlessen op Luxemburgse scholen? Deze mogelijkheid sluit de minister van Onderwijs niet uit. AHA protesteert. Men zou op verzoek van schooldirecties hebben gereageerd, aldus de minister.

De immigratie van islamitische burgers in Luxemburg laat haar sporen ook op scholen na. Nu overweegt het Ministerie van Onderwijs ook de mogelijkheid om op scholen gescheiden sportlessen voor jongens en meisjes te organiseren. Daarvoor bestaat het ontwerp van een dienstvoorschrift, dat in handen kwam van de AHA (“Alliantie van humanisten, atheïsten en agnostici”). Het ontwerp werd bijna een week geleden door het ministerie voorgelegd aan schooldirecties en de onderwijsinspectie om te worden goedgekeurd.

In het document wordt gezegd, dat er in toenemende mate leerlingen zou den zijn, die vanwege religieuze redenen andere kleding dragen, de deelname aan verschillende lessen weigeren of het recht opeisen hun religie op school te mogen uitoefenen.

Iedereen gaat naar alle lessen, maar…

Alle leerlingen zouden alle lessen moeten volgen, wordt er in het ontwerp van het nieuwe dienstvoorschrift gezegd. Voor zwemonderwijs dient echter een uitzondering te worden gemaakt. Mochten leerlingen echter weigeren om deel te nemen aan gezamenlijke sportlessen en zouden de ouders hiertoe een aanvraag indienen, zouden de scholen gescheiden lessen voor jongens en meisjes kunnen organiseren, wordt er gezegd.

Door de religie voorgeschreven hoofdbedekking zou ook toegestaan zijn tijdens de lesuren, aldus het ministerie van Onderwijs. Tijdens sportlessen moet de kleding echter het beoefenen van sport mogelijk maken. Gezichtsversluiering is echter verboden. Leraren en leraressen mogen tijdens de lessen geen hoofdbedekking dragen.

Gebedsruimte inrichten

Tenslotte stimuleert het Ministerie van Onderwijs de scholen ook om een ruimte ter beschikking te stellen waar leerlingen in de pauzes kunnen bidden. Religieuze uitingen in het openbaar op het schoolterrein zouden echter verboden zijn.

Het ontwerp van het nieuwe dienstvoorschrift verontrust de vereniging AHA. “Als we toestaan dat ouders op grond van hun religieuze overtuigingen menen er een recht op seksescheiding op openbare scholen te kunnen doorboksen, dan rijst onvermijdelijk de vraag in hoeverre zich onze zogenaamde vooruitstrevende samenleving door religieuze dogma´s laat chanteren”, heet het in een persmededeling van de alliantie. Zij eist de strikte scheiding van religie en staat respectievelijk school.

In een gesprek met het “Tageblatt” preciseerde minister van Onderwijs Mady Delvaux, dat het document een reactie op aanvragen van schooldirecties zou zijn geweest. Zij zouden worden geconfronteerd met vragen van ouders en leerlingen. Tegelijkertijd benadrukte ze, dat het bij het document slechts zou gaan om een voorstel.

Plaatje hieronder: peiling van de krant “Tageblatt” onder haar lezers

Screenshot_3

Bron:

http://www.tageblatt.lu/nachrichten/story/Jungen-und-Maedchen-getrennt–23139012

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, political correctness. Bookmark de permalink .

5 reacties op Luxemburg: Jongens en meisjes gescheiden?

 1. Tiemen Veenstra zegt:

  Een recht dat wordt opgeëist is per definitie geen recht, maar een voorrecht, een privilege, dat in dit geval gaat ten koste van het grondrecht dat mannen en vrouwen voor de wet gelijk zijn.

  Like

 2. Ja, en zo gaan we maar door. Gewoon verbieden dit soort onzin en ze op een aantal landen wijzen waar het allemaal wel kan. En dan nog even een duwtje in de rug.

  Like

 3. Of gewoon moslims van de rest scheiden. Met 2.500 kilometer ertussen.

  Like

 4. Gescheiden gymnastieklessen? Ik ben van produktiejaar 1946 en bij mij op school, zowel lagere als middelbare school, hadden we ook gescheiden gymlessen. Niemand die daar iets over te klagen had. Er waren toen weliswaar geen moslims te bespeuren, maar toch waren de lessen gescheiden. Nooit gedacht dat er iets mis was…..

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Dorith, het verschil zit ‘m hierin dat wij, om de moslims te plezieren, niet alleen terug gaan naar 1946 maar stap voor stap naar de vóór- Middeleeuwen.

  Al meer dan een halve eeuw was het hier de gewoonte dat jongens en meisjes gezamenlijk les krijgen.

  De eerste stap: gymlessen apart, apart zwemmen, bepaalde andere lessen gescheiden enz. enz enz.

  Waarom zouden wij ons op allerlei moeten aanpassen aan een bevolkingsgroep die zelf niet wil integreren?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s