Thailand: Jihad tegen bedelende Boeddhistische monniken

Niets, maar dan ook niets maakt ons de dapperheid en standvastigheid van de onverschrokken Moedjahedien en de verhevenheid van hun zaak beter duidelijk dan het bloedige geweld tegen Boeddhistische monniken.

Maandagmorgen raakten drie Boeddhistische monniken, drie bewoners en drie politieagenten gewond, nadat een zelfgemaakte bom voor een wasserette op de Charoen Pradit Road in Pattani´s district Muang explodeerde.

De monniken van het Wat Khajorn Pracharam, bewaakt door drie politieagenten, verzamelden aalmoezen, toen een bom van 3 kilogram, verstopt onder een bloempot, in de buurt van een wasserette van afstand tot ontploffing werd gebracht. De groep was hiervan ongeveer vijf meter verwijderd, zei Somporn Meesuk van de politie van Muang Pattani.

De gewonden werden naar het ziekenhuis van Pattani gebracht. De politie vermoedt dat de bom door opstandelingen tot ontploffing werd gebracht met het doel om chaos in de regio aan te wakkeren.

Lertkiat Wongphopan, de plaatsvervangende minister-president van de deelstaat zei later, dat de aanval op de monniken en hun bescherming tot doel had symbolische doelen aan te vallen en de Thaise veiligheidstroepen in diskrediet te brengen. Ze wilden ook onenigheid in deze multiculturele samenleving creëren en de aandacht van de publieke opinie op zich vestigen.

In de naburige provincie Yala explodeerde maandagmorgen een bom in een hut op een bananenplantage in Tambon Wang Phraya in het district Raman. De politie vond voor de hut het dode lichaam van Yako Ya-Ngo, 55. In de buurt zat een 70 tot 80 cm diep gat in de grond. Uit onderzoek bleek dat Yako, een vrijwillige veiligheidsman voor het Raman-gebied, de bananenplantage inspecteerde en waarschijnlijk op de bom trapte, die onmiddellijk ontplofte. De politie vermoedt zuidelijke opstandelingen achter de aanslag, wellicht een groep opstandelingen van de Kama Chaichana, die werkzaam is in het gebied en in verband wordt gebracht met meerdere gevallen die de nationale veiligheid betreffen.

Islamitische aanvallen op Boeddhisten zijn niets nieuws. Er bestaat al een lange lijst van zulke aanvallen.

Bron:

http://de.ibtimes.com/articles/24969/20111122/thailand-jihad-gegen-almosen-sammelnde-buddhistische-m-nche.htm

Auteur: Roger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Bovenstaand artikel geeft niet per se de mening van de vertaler weer)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Terrorisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Thailand: Jihad tegen bedelende Boeddhistische monniken

 1. Yaakov Siepman zegt:

  Twitter werkt niet?

  Like

 2. ejbron zegt:

  Het spijt me Yaakov. Ik heb dikke stront gehad met mijn ex- mede-blogbeheerder en hij heeft zowel mijn Facebook als Twitter-account geblokkeerd. Ik weet ook niet of ik nog zin heb om er weer mee te beginnen, hoewel dat de nodige pageviews kost.
  However, ik zou het fijn vinden dat je m´n blog blijft volgen en erg bedankt voor je trouwe retweeten van mijn artikelen op Twitter.

  Met vriendelijke groeten,

  E.J. Bron

  Like

 3. Linsky zegt:

  Kwaliteit verloochend zich niet E. J.!
  Daarom blijven je gewoon volgen hoor.

  Like

 4. ejbron zegt:

  @Linsky

  Bedankt Linsky! (ik neem morgenavond gegarandeerd contact met je op, maar was nu even erg stressig om de site weer fatsoenlijk in de lucht te krijgen. Volgens mij tot nu toe met redelijk tot goed succes. Aantal pageviews is behoorlijk en het komt wel goed). 😉 🙂

  Like

 5. ejbron zegt:

  De komende tijd wordt de lay-out absoluut niet meer veranderd en ga ik datgene doen waar ik redelijk goed in ben: artikelen vertalen uit het Duits. That´s it. Back to the basics!

  Like

 6. geert jansen zegt:

  Ik lees je stukjes graag.

  Like

 7. Frans Brassens zegt:

  Bron, hier dan ook maar even een bedankje voor je niet aflatende stroom van informatie.
  Ik gebruik deze regelmatig op mijn Hyves-pagina’s en meld daarbij dan vaak, naast je naam, de link naar je blog.
  De M.S.M. hier laten, net als ‘de politiek’, de juiste informatie nogal eens (lees: meestal) achterwege en daarom ben je een zeer welkome ‘bron’.
  ‘Keep on the good work’

  Like

 8. ejbron zegt:

  @Frans Brassens

  Dank u en ja hoor, ik ga gewoon lekker door! 🙂

  Like

 9. hoi Frans ook op ejbron
  ***************************
  Wat willen ze invredesnaammet hun !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  bart

  Like

 10. wat willen ze toch met die mensen die toch al niets hebben ?

  Like

 11. Sjun Demartelaere zegt:

  Een islamitisch statement maken. Dat heeft iets met het al door Mohammed gepraktiseerde terroriseren, verschrikken of angst aanjagen van doen. Je vindt dat al terug in de koran in Soera 8:60. Het Wetboek van Strafrecht (Sr) is in artikel 83a ook duidelijk over de definitie en wat er moet gebeuren. Maar om een of andere reden komt men er niet toe om koran, hadith en soenna van Mohammed eens te toetsen aan de Nederlandse wet. Jammer hoor. Er ligt nog wat politieke ruimte op links en op rechts open voor wie deze kooltjes uit het vuur wil halen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s